Hogyan juthat el egy Spotlight stílusú keresősávhoz a Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2021.01.05. 56 Views 0 Likes 0 Ratings

56 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Windows 10 Logo Hero - 3. verzió

Mac-en az egész rendszerre kiterjedő keresési és indítási funkciót hívták Reflektorfény csak egy parancsikont választ a Command + szóközzel. A PowerToys-nak köszönhetően a Windows 10 hasonló keresési és futtatási sávval rendelkezik, ha megnyomja az Alt + Space billentyűt. Így állíthatja be.

A Microsoft PowerToys ereje

Val,-vel PowerToys A PowerToys Run nevű modul megnyomásával megnyomhatja az Alt + szóköz billentyűt, és láthatja, hogy egy gyors felugró keresősáv jelenik meg a Windows 10 bármely pontjáról. Amint megjelenik, kereshet alkalmazások és dokumentumok között, és gyorsan futtathatja vagy megnyithatja azokat.

Ennek a praktikus keresősávnak a telepítéséhez telepítenie kell a PowerToys alkalmazást, a Microsoft által a Windows 10 segédprogramok ingyenes gyűjteményét. tudsz Töltsd le Githubtól.

Példa a PowerToys Run in action működésére a Windows 10 rendszeren

A PowerToys telepítése után indítsa el a PowerToys Setup alkalmazást, és válassza az oldalsávon a „PowerToys Run” lehetőséget. Ezután ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva az „Enable PowerToys Run”.

Győződjön meg róla "Engedélyezze a PowerToys Run alkalmazást" be van kapcsolva.

Ezt követően zárja be a PowerToys Setup alkalmazást, és próbálja ki az új keresősávot. Nyomja meg az Alt + szóköz billentyűt, és egy minimalista keresősáv jelenik meg a képernyő közepén.

A Microsoft PowerToys Run keresősáv

Miután beírta a keresést, az Enter megnyomásával azonnal elindíthatja (vagy megnyithatja) az első eredményt, vagy választhat az egérrel vagy a kurzor billentyűkkel a listában szereplő találatok közül, és megnyomhatja az Enter billentyűt.

Keresés-ra,-re "Google Chrome" a Windows 10 rendszeren futó PowerToys alkalmazásban.

Bizonyos praktikus műveletek elvégzéséhez több, az egyes eredmények mellett megjelenő „felhasználó” gombot is használhat. Itt vannak, amit csinálnak.

  • Másolás ikon: Ez a fájl elérési útját a vágólapra másolja (csak a dokumentumokra vonatkozik).
  • Pajzsos doboz: Ez az alkalmazást rendszergazdaként futtatja (csak a programokra vonatkozik).
  • Mappa: Ez megnyitja a tartalmazó mappát, felfedve a fájl vagy az alkalmazás helyét a Fájlkezelőben.
  • C: Box: Ez megnyitja a fájl vagy dokumentum elérési útját a parancssorban.

A PowerToys Run gombok vizsgálata

De ne csak a PowerToys Run-ra gondoljon, mint dicsőített keresősávra. Használhatja a PowerToys Run mezőt is a Windows + R „Futtatás” párbeszédpanel. Csak húzza fel a négyzetet az Alt + szóközzel, írja be a parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt, és a program azonnal futni fog.

Használhatja a PowerToys Run keresőmezőt a "Fuss" párbeszédpanel a Windows 10 rendszerben

Ez csak egy további módja annak, hogy a PowerToys kényelmesebb és erősebb Windows 10-es élményt nyújtson. Ha tetszik a PowerToys Run, érdemes időt szakítani rá fedezze fel a PowerToys egyéb szolgáltatásait. Az idő múlásával gyakran újak kerülnek a lakosztályba, ezért mindenképpen tartsa be a lépést a Github legújabb frissítései. Érezd jól magad!

ÖSSZEFÜGGŐ: Az összes Microsoft PowerToys for Windows 10, magyarázat[ad_2]
Source link


56 Views 0 Ratings Rate it