Hogyan kell „edzeni” a növényeket, hogy azok jobban növekedjenek

Avatar admin | 2021.07.07. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan edzünk & # 39;  Növényei, így jobban növekednek

Fénykép: VH-stúdió (Shutterstock)

Amikor először hozsz haza egy babanövényt, mindenféle remény és álom van benned ént. Láthatja its teli, buja jövő potenciál – de énn eljutni oda, énegy kicsit megkövetel kiképzés. Tha cselekedetkiképzés” növények-más néven tartása növények gondozása és megerősítése. Bizonyos technikák (vezetékek, hálók és metszés) tud formálja növényeit a jobb virágzás és az optimális növekedés érdekében.

Egyes módszerek könnyebbek, mint mások, és ha csak most kezded, lehet hard hogy melyiket próbálja ki. Ezek a kezdő technikák késztetik Önt (és növényeit) in a helyes irányba.

Hogyan kezdhetjük meg az alacsony stresszt igénylő edzéseket a szobanövényeken

A növényi képzés megkezdésének egyik legegyszerűbb módja az alacsony stresszű edzés (LST). Ez a módszer akkor kezdődik, amikor a növény nagyon fiatal és rugalmas, és (amint a neve is mutatja) kevésbé terheli a növényt –és te magad. Az LST magában foglalja a növény hajlítását és rögzítését, amint növekszik. Ez a folyamat elválasztja a leveleket és a levélfürtöket, kinyitva őket, hogy a napfény egyenletesebben oszlhasson el. Majd akarod csavart nyakkendők készültek kifejezetten növények számára, vagy használjon puhát, fuzzy csőtisztítók finoman rögzítse a szárat újonnan hajlított irány.

Kertészeti helyszín Biztonságosabb márka lyukakat javasol bedugni a növények fazék a rögzítéshez a kapcsolatok, vagy kicsi segítségével horgászsúlyok mint horgonyok. Bármit is használ, annak kell legyen rugalmas, így tovább mozgathatja és hajlíthatja a növényt, ha szükséges—de próbáljon kerülni olyan fémet vagy kemény műanyagot, amely belevághat a növény szárába. Miután elkészültek az anyagok, a technika egyszerű, de finom. A Safer Guard technikája horgot és hurokot tartalmaz:

A legkülső ágaktól kezdve hajlítsa meg az egyes szárakat a növény közepétől lefelé és lefelé. Ennek egyszerű módja [is to] formázzon csavart-nyakkendőt horgossá, és hurkolja azt a szár köré, ahol nem törik le a végtagokat vagy a leveleket. A horog segítségével fokozatosan, óvatosan húzza le a szárat.

A similar form of LST is wiring, általában a bonsai fákon használják. A huzalozás magában foglalja a könnyű, rugalmas vezetékek használatát, hogy a növény az Ön által választott alakra hajlítson. Ezt használják a bonsai művészetében a kis fák ikonikus vízszintes ágainak és alakjának létrehozására.

Hogyan kell csinálnitechnika nélküli ” növényképzés

Az üzemek LST technikával történő kiképzése bizonyos szintű figyelmet igényel. Folytatnia kell az új növekedés hajlítását, hogy nyitott levélminta maradjon fenn a fény egyenletes eloszlásához és létrehozni teljesebb, bokrosabb növények. A nem-technika módszer egy másik alacsony stresszű módszer, amelyben csak meg kell hajlítania a fő- növényi szár. Ez nagyszerű technika a kezdőknek, mert majdnem a készlet-azt-és-elfelejt-azt választási lehetőség. Természetesen figyelnie kell a növényt, de ebben a folyamatban nincs szükség más szárak meghajlítására.

Hogyan kell használni azöld képernyő ” edzésmódszer

Míg a technika nélküli és az alacsony igénybevételű edzés manipulálja a növények alakját,zöld képernyő ” vagy „scrOG”Olyan hálót alkalmaz, amely elősegíti a felfelé irányuló növekedést. A hálók általában kötélből készült, műanyag, vagy fém, és irányítsa a növényt felfelé, nem pedig befelé vagy oldalra. A háló ki van építve PVC csövekkel vagy fémmel az üzem körül és magasabb, mint a szár; oHa a szárak eljutnak a kerítésig, át vannak húzva vagy hálóba szőnek.

Termelő helye Kaliforniai Fényművek utasítja a termelőket, hogy vegyék a „legkülső ágat és húzzák kifelé. Ezután szője be az ágat a képernyőn keresztül. Miután ez az ág a helyére szőtt, folytassa a következő szárral. Száranként mozogjon befelé, amíg az összes ág vízszintesen be van szőve a képernyőn. ” Amint nagyobb növekedés éri el a nettót, az továbbra is olyan magasan fog növekedni, amennyit csak akar. Ezt a módszert úgy hajtják végre, hogy a növény fiatal, hogy ösztönözze a felfelé irányuló növekedést, mielőtt a szárak vagy botok megmerevednének vagy befelé nőnének.

Hogyan néz ki a nagy stresszű növényi képzés

Más viszonylag egyszerűde egy kicsit stresszesebb –a növényképzés formái közé tartozik öntet, amelyben eltávolítja a szárak tetejét, ahogy nőnek. SA csúcsok lehúzása jelzi a növénynek, hogy több hajtást termeljen a nap megfogására, így teljesebb növekedést eredményezve. Ez a folyamat több időt vesz igénybe és megterheli a növényt, de növénye sokkal teljesebbé válik, ha mértékkel teszi. Toppolás hasonló metszés, amelyben leveleket és néha szárakat vág, hogy formálja a növényt és elősegítse a növekedést.

Lelképesztően, ritkítás több mag beültetését és a gyengébb növények növekedésük során történő eltávolítását foglalja magában a legerősebb életben maradás érdekében. A ritkítás a növények (és önmagad számára is, mivel lényegében megöli őket) megterhelő folyamat, de erős, egészséges növényeket hoz létre, jobb lehetőségekkel rügyezni.


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok