Hogyan kell enni, az USDA 2020 étrendi irányelvei szerint

Avatar Gadam | 2020.12.31. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

egy rakás étel

Fénykép: Craevschii család (Shutterstock)

Az U.S. – a kormány ötévente kiadja az étrendre vonatkozó irányelveket, és a 2020-as kiadás tegnap jött ki. Nincsenek hatalmas változások, de a csecsemők és a kisgyermekek először szerepelnek benne, és ismét emlékeztetünk arra, hogy nagyjából mindannyian túl sok cukrot eszünk.

Az étrendi irányelvek képezik az alapját annak, amit a szövetségi programok tartalmaznak, például az iskolai ebédet, de valójában kevesen tartják be azokat. A kormány jelentése szerint az átlagos amerikai étrend csak körülbelül 59% -át illeszti az irányelvekhez. És bár az irányelvek ilyen vagy olyan módon mindig ellentmondásosak, valószínűleg mindannyian legalább egy kicsit jobban járnánk, ha többet ennénk, mint ahogy mondják, hogy kellene.

Nincs piramis vagy táblagrafika, amin végig lehet menni a jelenlegi kiadással csak olyan tanácsok, mint a következő „négy átfogó irányelv”:

  • Kövesse az egészséges táplálkozási szokásokat minden életszakaszban.
  • Testreszabhatja és élvezheti a tápanyagokban gazdag étel- és italválasztékot, hogy tükrözze a személyes preferenciákat, a kulturális hagyományokat és a költségvetési szempontokat.
  • Összpontosítson az élelmiszercsoportok szükségleteinek kielégítésére tápanyag-sűrű ételekkel és italokkal, és maradjon a kalóriahatárokon belül.
  • Korlátozza az olyan ételeket és italokat, amelyekben magasabb a hozzáadott cukrok, telített zsírok és nátrium tartalma, valamint az alkoholos italokat.

Ami a konkrétumokat illeti: a hozzáadott cukrok és telített zsírok mindegyike a kalória 10% -ára korlátozódik 2 éves kortól kezdve; a nátriumnak kevesebb, mint 2300 milligrammnak kell lennie naponta (kevesebb, ha 14 évesnél fiatalabb), és a napi maximális italszám: egy a nőknek és kettő a férfiaknak. Ez az naponta, nem átlag a héten.

A tápanyagokban sűrű élelmiszerek az USDA szerint a következők: „Zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonafélék, tenger gyümölcsei, tojás, bab, borsó és lencse, sózatlan dió és mag, zsírmentes és alacsony zsírtartalmú tejtermékek, valamint sovány hús és baromfi ”Túl sok extra cukor, zsír vagy nátrium nélkül főzve.

Vannak ajánlások terhes vagy szoptató emberek, valamint idősebb felnőttek számára. Ez az irányelvkészlet elsőként tartalmazza a csecsemőket és a kisgyermekeket is, erről beszámoltunk a kicsiknek szóló ajánlásokat mivel ez év elején tárgyaltak róluk.


Source link


11 Views 0 Ratings Rate it