Hogyan készítsünk Gantt-diagramot a Microsoft PowerPoint-ban

Avatar Gadam | 2020.12.30. 169 Views 0 Likes 0 Ratings

169 Views 0 Ratings Rate it

Microsoft PowerPoint logó

A Gantt-diagram egy oszlopdiagram, amely a projekt ütemezését mutatja. Szerencsére a Microsoft PowerPoint számos Gantt-diagramsablont kínál, amelyek közül választhat. Így válasszon sablont és testre szabhatja a Gantt-diagramot.

A kezdéshez nyissa meg a Microsoft PowerPoint alkalmazást, és válassza a bal oldali ablaktáblán az „Új” fület.

A sablon keresőmezőjébe írja be a „Gantt diagram” elemet, majd nyomja meg az „Enter” gombot.

Öt Gantt-diagram sablonok megjelenik a keresési eredmények között. Kattintson arra a Gantt-diagramra, amely a legjobban igazodik a projekt idővonalához. Ebben a példában a „Kék kétéves Gantt-diagramot” fogjuk használni.

Megjelenik egy ablak, amely a kiválasztott sablon előnézetét mutatja. Kattintson a „Létrehozás” gombra.

A kiválasztás után megkezdheti a Gantt-diagram testreszabását, amely a PowerPoint-prezentáció első diáján jelenik meg.

Az első dolog, amit meg kell tennie, a tartalom helyőrzőinek szerkesztése, hogy tükrözze a projekt tartalmát. Vagyis szerkessze az éveket és a feladatokat. Ehhez egyszerűen kattintson a szövegmezőre, és írja be a tartalmát.

A Gantt-diagram bal és jobb alsó sarkában található ikonok az (1) kezdési és a (2) projekt megjelenési dátumát jelentik. A dátumokat úgy szerkesztheti, hogy rákattint a dátumokra, és megadja a projekt kezdő és kiadási dátumát.

A tartalom szerkesztése után beállíthatja a tálcák hosszát (ami a feladat időtartamát jelenti). Ehhez kattintson a tálcára a kiválasztásához, majd kattintson és húzza a hossz megfelelő beállításához. A start / stop jelölőket úgy is beállíthatja, hogy rákattint és áthúzza őket a megfelelő pozícióba.

Ha a színeket úgy szeretné megváltoztatni, hogy azok megfeleljenek a vállalati dizájnnak, kattintson rá, majd kattintson a „Forma kitöltése” elemre a „Formátum” lap „Forma stílusok” csoportjában, és kattintson rá a színre. A megjelenő legördülő menüből válassza ki a használni kívánt színt.

Vannak más stílus-testreszabási lehetőségek is, például az alakzat körvonalának színének megváltoztatása a „Forma körvonala” alatt egy szín kiválasztásával, vagy akár effektusok hozzáadása az alakzathoz, például árnyék megadása az effektus kiválasztásával az „Alakhatás” alatt. ”

Ennyi a Gantt-diagram létrehozása a PowerPointban. A diagram megtervezése rajtad múlik, de az általános ökölszabály az, hogy kövesse a vállalati stílus útmutatóját, és a diagramot a lehető legkevesebb figyelemelterelés nélkül tartsa meg, csak a szükséges elemeket hozzáadva.
Source link


169 Views 0 Ratings Rate it