Hogyan kell kezelni az angol borostyánt és más invazív növényeket, amelyek megölik az udvart

Avatar admin | 2021.08.12. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Kép az angol borostyán és más invazív növények kezeléséről, amelyek megölik az udvart

Fénykép: Pegasene által (Shutterstock)

Az udvar egészségének megőrzése különösen nehéz, ha egy váratlan növény veri rá az erőforrásokat. Sok invazív növények kevés fényre van szükség, és nem kell bánni a túl sok napot sem. Alkalmazkodóak, ezért olyan könnyen terjednek az udvaron, olyan gyorsan haladnak, hogy szinte lehetetlennek tűnik megállítani őket.

Ha küzd az invazív növények kiirtásával az udvarán, íme néhány módszer, amellyel kezelheti és megállíthatja őket, vagy legalább lelassíthatja őket.

Valóban veszélyt jelentenek az invazív növények?

Minden növény élőlény, és egyesek azzal érvelnének, hogy hagyni kell őket, hogy tetszésük szerint növekedjenek. És bár ez jó néhány növényfaj számára, az invazív növények tényleges veszélyt jelentenek az ökoszisztémára és az élővilágra. Mint az amerikai erdészeti szolgálat számolt be, “[i]Az invazív fajok hozzájárultak az Egyesült Államok veszélyeztetett és veszélyeztetett fajainak 42% -ának csökkenéséhez, az Egyesült Államok veszélyeztetett vagy fenyegetett fajainak pedig 18% -a esetében az invazív fajok a csökkenés fő okai. ” Amint ezek a növények átvesznek egy területet, megfosztják a többi növényt a tápanyagoktól és csökkentik a terület biológiai sokféleségét.

Ezeknek a növényeknek a hatása túlmutat erdeinken, mivel nagyszámú magot termelnek, amelyeket az állatok és az emberek könnyen szétterítenek. Olyanok, mint Angol Ivy és kudzu elterjedhet a kertjében, és feldúlhatja az udvart és a kertet. Gyökereik tégla- és fafalakba is befúródhatnak, veszélyeztetve szerkezetüket. (Valószínűleg a szabadtéri kunyhó nem éli túl őket.) Angol Ivy vines is mássz fel a fákra, olyan előtetők létrehozása, amelyek megakadályozzák a fény áthaladását.

Hogyan lehet kiszedni az invazív növényeket kis területekről

Az erős gyökerek megnehezítik az angol borostyán és más talajtakaró növények megszabadulását, így az egyetlen módja annak, hogy távol tartsuk őket, ha eltávolítjuk a gyökereket és megállítjuk a vetőmag átadását. Ennek több módja van, és egyik sem szórakoztató, kivéve talán az utolsót.

You can pull the roots up by hand, smother the plants, use spray ( természetes gyomirtó szerek ajánlott, ha ezt az utat választja), vagy kaszálni és gereblyézni. Ha minden más nem sikerül, bérelhet kecskék hogy megeszi a makacs növény minden centiméterét.

Ha kisebb területe van, a gyomok felhúzása lehet a legegyszerűbb megoldás. Győződjön meg róla, hogy van egy lapátja és megfelelő zsákja az ártalmatlanításhoz, majd csak használja a lapátját és simítóját a növény és a környező talaj felásásához. Távolítsa el a talajt a gyökerek körül, és hagyja, hogy lehulljon, és hagyja a talajt laza és művelt; akkor hagyja teljesen megszáradni a talajt.

A talaj kiszáradása megöli a maradék gyökereket vagy törmeléket, megakadályozva a borostyán visszatérését. A laza talaj tökéletes környezet lesz az új őshonos növények megragadásához. A lehető leghamarabb ültessen őshonos növényeket, hogy felpezsdítse udvarát. A Természetvédelmi Konzervatórium azt javasolja, hogy ezt a folyamatot tavasszal kezdjék, amikor a talaj laza és nedves.

Kaszáljon és fojtson el angol borostyánt nagyobb területekről

Ha nagyobb területet kell lefednie, az udvari betolakodók kaszálása vagy elfojtása kevésbé fáradságos megoldás, mint a kézi gyomlálás. Fűnyíráskor ügyeljen arra, hogy a lehető legalacsonyabbra nyírja a talajt, hogy az egész növény elmozduljon. (Egy gyomirtó is elvégzi a munkát.) Ezután alaposan gereblyézze fel a területet, és zsákolja be és dobja ki a törmeléket. A megmaradt levelek, pálcikák és nyesedékek csak ösztönözni fogják a visszatérést.

Az elfojtás a leglassabb megoldás, amely magában foglalja az érintett terület sűrű kartonpapírral és talajtakaróval történő bevonását, a levegő, víz és fény megfosztását. Mielőtt megpróbálná lefedni a webhelyet, le kell nyírni vagy gyomlálni a területet, feltépve a gyökerek lehető legnagyobb részét. Ezután öntözni kell a talajt, hogy eltávolítsa a levegő zsebeit, és lefektette a kartont, hogy teljesen lefedje a talajt, valamint két hüvelykkel az érintett területen túl, hogy megakadályozza a fény átjutását.

A Természetvédelmi Konzervatórium javasolja 10-15 réteg karton és újság hozzáadását, nedvesítse meg az egyes rétegek között. Ezután a következő hat hónapban fedetten hagyja a talajt. Nincs más hátra, mint a terület megfigyelése, a látható lyukak befoltozása és a nem kívánt hajtások ellenőrzése.


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok