Hogyan kell megszervezni a többmonitoros telepítést? – Review Geek

Avatar admin | 2021.03.19. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Több monitor beállítása fehér, szögletes asztalon
Photosite / Shutterstock.com

Ha többmonitoros beállítást fontolgat, akkor egyszerűen megpofozhat pár képernyőt egymás mellett, és naponta hívhatja. Ez klassz, és remekül fog működni, de nem az csak út. Valójában az Ön egyedi igényeitől függően lehet egy jobb módszer a többképernyős beállítás maximalizálására. Beszéljünk a lehetőségeiről.

Side-by-Side

Két monitor az irodában egy állványon
Jana Harrer / Shutterstock.com

Ez az elrendezés határozottan a legtöbb ember alapértelmezés szerint. A monitorok egymás mellé helyezése, legyen az kettő vagy három, az egyik legkönnyebben beállítható elrendezés, és nagy rugalmasságot kínál. Nem kell sok, ha oldalra fordítja a fejét, hogy ellenőrizzen valamit, így minden monitoron sok minden nyitva lehet.

Ennek az elrendezésnek az egyetlen igazi hátránya, hogy sok asztali helyet foglalhat el. Szerzés kettős / hármas monitor tartó enyhítheti ezt bár nagyobb felület felszabadításával. Ennek ellenére van egy oka annak, hogy ez az elrendezés annyira elterjedt: egyszerű és praktikus – nem sokkal többet kérhet.

Stack Em ‘

Több monitort üzemeltető tőzsdei kereskedő egymásra rakva
DC Studio / Shutterstock.com

A halmozott monitorok sok hiányosságot pótolnak az egymás melletti elrendezésben, miközben elveszítik erősségeit is. A halmozott monitorok kisebb felületet foglalnak el, de sokkal kényelmetlenebb a nyakat feldarálni, mint az oldalra nézni. Ez korlátozza a felső monitort csak olyan mellékfeladatok elvégzésére, amelyeket nem kell túl gyakran megnéznie.

A másodlagos monitort a főképernyő alá is helyezheti; bár ez sok asztallapot emészt fel, sokkal kényelmesebb lenézni, mint felfelé. Egy másik előnye annak, ha a monitor a főképernyő alatt van, ha érintőképernyős monitorról van szó, akkor ezt egyszerűen használhatja a számítógép navigálásához. A monitorok egymásra helyezése általában azt is jelenti, hogy könnyebb egy nagyot használni ultraszéles monitor a másodlagos kijelzők mellett – ezt egymás melletti beállítással kissé bonyolultabb elvégezni.

Természetesen ezek végrehajtásához szinte biztosan szüksége lesz a állvány amely támogatja a monitorok egymásra helyezését. Rengeteg van odakinn, de meg kell találnia egyet, amely megfelel a beállításainak.

Tájkép vs portré

Az ember három monitor asztali beállítást használ
DC Studio / Shutterstock.com

Egy másik dolog, amelyet sok állvány megenged Önnek, az az, hogy a monitort 180 fokkal elforgatja, hogy portré módban használhassa. Bár ez sok szoftver esetében borzalmas, mivel szélesvásznú szem előtt tartva tervezték, bizonyos munkákhoz ez rendkívül hasznos lehet.

Az egyik fő a programozás – jól használható az összes extra vertikális ingatlan a kód megtekintéséhez. Az olyan dolgok, mint az írás és az olvasás, szintén hasonló előnyöket élveznek. Még a hagyományos programok esetében is, ha nem igényelnek sok vízszintes helyet, akkor egy függőleges kijelzőre egymásra rakás valóban hatékony lehet.

Ez biztosan nem mindenki számára való, és ha Ön olyan típusú ember, akinek előnye származhat a portrémonitorból, akkor valószínűleg már fontolóra vette. Ehhez bármilyen monitort használhat, csak fel kell vennie egy monitorállványt, amely lehetővé teszi, hogy a megfelelő helyzetbe forgassa (amit a monitor állványainak döntő többsége meg fog tenni). Ha a lehető legtöbb függőleges helyre van szüksége, akkor az ultraszéles monitor az út. A módosítás véglegesítéséhez be kell lépnie a számítógép megjelenítési beállításaiba is.

Nem monitoros monitorok

Különböző eszközök terjedtek el a fehér íróasztalon
Andrey_Popov / Shutterstock.com

A csomagolás előtt nézzünk át néhány lehetőséget, amelyek nem tartalmazzák a szokásos monitorokat.

A fő, nem monitoros kijelzők, amelyeket az emberek használnak, a tévék és táblagépek. A tévék jóval nagyobb képernyőket kínálnak, mint a normál monitor, és kiválóan használhatók másodlagos kijelzőkhöz. Ha nagyobb vászonra van szüksége bármihez is, akkor a tévé lehet a helyes út. De valószínűleg nem akar egy hatalmas tévét, amely csak az asztalán nyugszik, így akár hegy ezeket az asztal feletti vagy melletti falon. A szokásos fali tartók jól működnek ebben, de használhat egy meghosszabbítható rögzítést is, ha azt szeretné, hogy a tévét közelebb vagy távolabb húzza, attól függően, hogy mit csinál – csak győződjön meg róla, hogy elfér-e a tévében.

A táblagépek nagyon különböznek a tévéktől, amelyek sokkal kisebb kijelzőket hoznak az asztalra, de mégis rendkívül hasznosak lehetnek. Akár több tabletta is lehet az asztalán csatlakozik a számítógépéhez, és az érintőképernyőjüket speciális feladatokhoz használják. Lehet, hogy meg szeretné nyitni a jegyzeteit egy táblagépen, miközben a főképernyőn egy projekten dolgozik, ez megakadályozza, hogy olyan gyakran váltson programot. Az érintőképernyős kijelzők bizonyos típusú munkákhoz is hasznosabbak, például rajzoláshoz és képszerkesztéshez.

A rajz táblagépeket szintén érdemes megfontolni, mivel kifejezetten számítógéppel való használatra tervezték őket, és általában nagyobb méretűek, mint a szokásos iPad. Ezek kiválóan működnek, amikor kreatív munkát végeznek, köszönhetően a nagyobb képernyőknek és a speciális táblagép tollaknak, amelyek általában tartalmaznak néhány ügyes funkciót (például újraprogramozható gombok).

Te is csatlakoztasson egy laptopot számítógépére, hogy másodlagos kijelzőként működjön. Még akkor is, ha ez egy rendszeresen használt laptop, ez egy szép, nem állandó frissítés a monitor repertoárjához. És ha egy régi laptop fekszik, amely nem sokat használ, akkor az asztalra hagyása nagyszerű módja annak újrafelhasználására.

Mi a legjobb?

A monitorok beállításának egyetlen módja nincs, de a választás szabadsága a szórakozás része. Testreszabhatja a beállításokat, hogy megfeleljenek az Ön igényeinek és csak az Ön igényeinek, de az itt áttekintett információk remélhetőleg segítik döntéseit. Természetesen mindig keverheti ezeket a különböző beállítási módszereket, hogy valami ideálisabbat hozzon létre az Ön számára. Akár a szokásos kétoldali monitortelepítéssel, akár a nyolc monitorral végzett őrült, egymásra épített beállítással jár, vegye fontolóra, mire használja a számítógépet, és hogyan teheti ezt legjobban.
Source link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok