Hogyan készítsünk biztonsági másolatot és visszaállítsuk PlayStation 5 adatait

Avatar admin | 2021.07.26. 58 Views 0 Likes 0 Ratings

58 Views 0 Ratings Rate it

Kép a PlayStation 5 adatok biztonsági mentése és visszaállítása című cikkhez

A számítógép, az okostelefon és más eszközök biztonsági mentése biztosítja az adatok helyreállítását összeomlás, hirtelen áramkimaradás vagy teljes hardverhiba esetén – de nem sokan gondolják, hogy ugyanezt tennék játékkonzoljukért is. Szerencsére a PlayStation 5 megkönnyíti a fájlok biztonsági mentését egy külső USB-eszközre, és a PlayStation Plus előfizetők biztonságosan másolhatják mentett játékadataikat a felhőbe.

Ne feledje, hogy az adatok ilyen módon történő biztonsági másolása más, mint a PS5 tárolójának meghajtóval történő meghosszabbítása. Noha technikailag hasonló eredményeket teljesítenek, a Biztonsági mentés és a visszaállítás funkciók hasznosak az Ön számára nem szükséges adatok azonnal kitöltéséhez a PS5-n, valamint helyreállításhoz összeomlás vagy adatsérülés esetén.

A PS5 tárolójának kiterjesztésével viszont magáról a merevlemezről telepíthet (és bizonyos esetekben játszhat) játékokat, de ehhez speciális típusú merevlemezekre és USB kábelekre van szükség. A PS5 elérhető tárterületének bővítéséről külön posztban foglalkozunk, de most térjünk ki arra, hogyan készítsünk biztonsági másolatot a PS5-ről.

Biztonsági másolat készítése és visszaállítása a PS5-adatokról egy külső USB merevlemez segítségével

A PS5 Back Up and Restore funkciója sokféle USB-tárolóeszközzel működik, de a biztonsági mentés megkezdése előtt győződjön meg arról, hogy elegendő üres hely van-e a külső meghajtón.

 1. Menj Beállítások> Rendszer> Biztonsági mentés és visszaállítás.
 2. Válassza a lehetőséget „Készítsen biztonsági másolatot a PS5-ről.”
 3. Csatlakoztassa a merevlemezt a PS5-hez USB-kábellel.
 4. Válassza ki, mely adatokról készítsen biztonsági másolatot. A jobb alsó sarokban található sáv megmutatja, hogy a kiválasztott adatok mennyi helyet foglalnak el a külső meghajtón.
 5. Válassza a lehetőséget “Következő,” azután “Biztonsági mentés” hogy megkezdje a folyamatot, és várja meg az adatok másolását. Az adatok sérülésének elkerülése érdekében ne mozgassa, ne válassza le, és ne kapcsolja ki a PS5-öt vagy az USB-meghajtót, amíg az átvitel aktív.

Biztonsági másolataival most leválaszthatja az USB-eszközt. Biztonságosan tárolódik abban az esetben, ha vissza kell állítania az adatokat az USB-meghajtóról. Így készíthet biztonsági másolatot, ha valaha is szüksége van rá:

 1. Csatlakoztassa az USB-mentési meghajtót a PS5-hez, és kapcsolja be a konzolt.
 2. A PS5 kezdőképernyőjén lépjen a következőre: Beállítások> Rendszer> Biztonsági mentés és visszaállítás.
 3. Válassza a lehetőséget „Helyezze vissza a PS5-öt.”
 4. Válassza ki a meghajtóról a PS5-re másolni kívánt adatokat, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az átvitel megkezdéséhez.
 5. Várja meg, amíg a fájlok másolódnak. Még egyszer: ne húzza ki és ne kapcsolja ki a PS5 vagy az USB meghajtót, amíg az átvitel aktív.

Az adatok felhőbe mentése a PS5-n

Míg az USB biztonsági mentések lehetővé teszik a PS5 összes adatának fizikai helyreállítási pontjának létrehozását, a PS Plus felhasználók a játékfelvételeiket is felhőbe készíthetik. Ehhez aktív PS Plus előfizetésre van szükség, és engedélyezni kell az automatikus frissítéseket a PS5-n, de a funkció engedélyezése után a konzol automatikusan biztonsági másolatot készít mentéseiről. Így működik:

 1. PS5-en lépjen a következőre: Beállítások> Rendszer> Energiatakarékosság> Nyugalmi módban elérhető szolgáltatások és engedélyezze „Maradjon kapcsolatban az interneten.”
 2. Ezután navigáljon a következőre: Beállítások> Mentett adatok, valamint a Játék / alkalmazás beállításai.
 3. A felhőmentéses biztonsági mentések engedélyezéséhez a PS5 játékokhoz válassza a lehetőséget PS5 játékok> Mentett adatok szinkronizálása és engedélyezze „Mentett adatok automatikus szinkronizálása”.
 4. A PS5-re telepített PS4-játékok felhőmentéses mentésének engedélyezéséhez válassza a lehetőséget „PS4 játékok” majd kapcsolja be „Automatikus feltöltés.”

Miután bekapcsolta az opciókat, a PS5 mentési adatai automatikusan szinkronizálódnak a felhő és a konzol között, így mindig a legfrissebb mentési adatok állnak rendelkezésre mindkét helyen. A PS4 adatait azonban kézzel kell letölteni a konzolra a játék indító oldaláról.

[[Android Central]


Forrás link


58 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok