Hogyan készítsünk saját vágókertet a végtelen csokrok számára

Avatar admin | 2021.07.11. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Kép a saját vágókert létrehozása végtelen csokrokhoz című cikkhez

Fénykép: Fusionstudio (Shutterstock)

Bármennyire is kifizetődő a szobanövény gondozása és annak változásának és növekedésének figyelése, van valami különleges abban, hogy egy csokor friss virág mennyebbé varázsolja a szobát. És bár a vágott virágokat általában különleges alkalmakra adják, néha jó, ha egyvel kedveskedik magának néhány kedvenc virágzása. Ennek megszokása azonban nagyon gyorsan megdrágulhat.

Az állandó csokrok költségeinek (végül) csökkentésének egyik módja, a saját vágókertjének megteremtése. Mint mindenfajta kert, a kezdeti beállítás is befektetés, és némi erőfeszítést igényel, de ha beindult, akkor saját készlete van kedvencéről virágok.

Ja – és megemlítettük, hogy ez a fajta kertészkedés végezhető konténerekben? Tehát még akkor is, ha nincs tágas udvara (vagy akármilyen udvara). Itt van, amit tudni kell egy vágókert létrehozásáról, Emma Loewe jóvoltából egy cikket, amelyet a mindbodygreen számára írt.

Hogyan hozzunk létre egy vágókertet

Ha van némi szabadtéri területe kertként való használatra, először válasszon ki egy olyan helyet, amelybe sok közvetlen napfény jut (minden nap legalább hat órát), majd előkészítse a területet a gyomok eltávolításával és a vízelvezetést elősegítő talaj behelyezésével. Az új kertészek érdemes egy kisebb tapasszal kezdeni, hogy segítsenek nekik lerázni a folyamatot.

Azok, akiknek nincs udvara, használhatnak nagyméretű, vízelvezető lyukakkal ellátott edényeket, és fokozottan figyelniük kell az ültetvényezők közvetlen napfényének mennyiségére is (annál jobb, annál jobb). Ezért a legjobb, ha délre, keletre vagy nyugatra néző pontokat talál, magyarázza Loewe.

Hogyan válasszuk ki a virágokat egy vágókertbe

Míg a palántákkal kezdheti és nézni, ahogy nőnek, mindenképpen olcsóbb elkezdeni helyett magokkal. Ha te teszed, Loewe azt mondja legjobb, ha tél végén vagy kora tavasszal kezdjük el ültetni őket, néhány héttel azelőtt, hogy az utolsó fagy elérné a környéket.

Ami a telepítést illeti, ez személyes preferenciáitól függ – bár hasznos lehet figyelembe venni a virágok ütemtervét, Loewe elmagyarázza:

Fontolja meg olyan növények telepítését, amelyek eltérő növekvési ütemezéssel rendelkeznek, hogy mindig legyen mit megnézni, és helyezze előtérbe azokat a virágokat, amelyek évente többször virágoznak és jó esésig növekedhetnek.

Az ugyanazon parcellán lévő növényeknek hasonló víz- és napfényigénnyel kell rendelkezniük. Az olyan szaporító termelőket, mint a menta (szintén virágos növény!), A csoporttól távol kell elhelyezni saját tartályaikban, hogy gyökereik ne előzzék meg a telek többi részét.

A biokertész szerint Allison Vallin Kostovick, a következő virágok viszonylag kevés karbantartásúak, gyorsan csíráznak és megnőnek, hosszú száruk tökéletesen megfelel csokroknak:

  • Körömvirág
  • Celosias
  • Búzavirág (más néven agglegény gombok)
  • Világegyetem
  • Forget-Me-Nots
  • Körömvirág
  • Nasturtiumok
  • Napraforgók
  • Zinnias

Innentől kezdve a rendszeres karbantartás következik – amely magában foglalja a gyakran történő metszést, a virágok betakarítását, amikor készen állnak, és a növényeket gyakran öntözik. Loewe további tippeket és részleteket tartalmaz a cikkben.
Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok