A sortörések hozzáadása a Microsoft Excel programban

Avatar Gadam | 2021.01.29. 143 Views 0 Likes 0 Ratings

143 Views 0 Ratings Rate it

Excel logó egy szürke háttér

Az Excel-ben többféle módon is hozzáadhatók a sortörések, bár egyik sem egyértelmű megoldás. Mint az Excel legtöbb problémájánál, ennek valójában többféle módja van. Három különböző módszert vizsgálunk meg a sortörések hozzáadására.

Vonalszakadás hozzáadása

Vonalszakítás hozzáadásához először kattintson a cellában (vagy cellákban) arra a helyre, ahová törést szeretne hozzáadni.

kattints a cellába

Kattintson még egyszer arra a pontos helyre, ahová be szeretné illeszteni a törést. Mivel példánkban az utó- és a vezetéknevek szerepelnek, a kettő között kattintva külön sorokban jelenítjük meg őket.

kattintson az utónév és a vezetéknév között

Nyomja meg az Alt + Enter billentyűt a billentyűzeten, ha az Excel programot Windows rendszerű számítógépen használja. Ha Mac rendszert használ, nyomja meg a Control + Option + Return billentyűkombinációt.

alt + enter

Ezeket a lépéseket megismételheti további sortörések hozzáadásához. Ha például el akarunk választani egy középső nevet a saját sorára, akkor ismételjük meg a lépéseket, helyezzük a kurzort a kívánt helyre, és nyomjuk meg az Alt + Enter billentyűt (Control + Option + Return Mac-en).

ismételje meg az alt + enter billentyűt

Automatikus sortörés a Wrap Text használatával

Ha automatikusan meg akarja szakítani a vonalait, amint elérte a cellahatárt, akkor ehelyett a Szövegburkolás eszközre hagyatkozhat.

Jelölje ki az összes cellát, amelyre alkalmazni szeretné ezt a szövegburkolatot. Ehhez kattintson az első belsejére, majd húzza addig, amíg el nem éri az utolsó beburkolni kívánt cellát.

kattintson és húzza

A „Főoldal” lapon kattintson a „Szöveg törlése” elemre.

szöveg betörése ikonra

A szöveg ilyen módon történő becsomagolása gyakran néhány nem kívánt eredményt eredményez. Például a szöveg elszakadhat olyan helyeken, amelyeket nem szeretne. Ennek kijavításához elég nagyítani az oszlopot úgy, hogy rákattint és áthúzza a kívánt oszlop melletti sort.

Kattintson és húzza a cella nagyításához

Adjon meg egy sortörést adott karakterek után

Jelölje ki az összes cellát, ahova sortörést szeretne adni.

kattintson és húzza

A „Főoldal” lapon kattintson a Keresés és kiválasztás> Csere elemre. Alternatív megoldásként használhatja a Ctrl + H billentyűparancsot ugyanazon párbeszédpanel előhívásához.

A „Találja meg” mezőbe írja be a keresett karaktert. Esetünkben azt a vesszőt keressük, amely elválasztja a neveket a címektől.

A „Csere” mezőben nyomja meg a Ctrl + J billentyűkombinációt a kocsi visszatérésének hozzáadásához. Ez beszúr egy sortörést az egyes vesszők helyett.

ctrl + j

Kattintson az alul található „Cserélje ki” gombra, hogy az összes vesszőt helyettesítse a kocsi visszatérésével.

Bármelyik módszert is használta, a táblázat mostantól könnyebben olvasható.
Source link


143 Views 0 Ratings Rate it