Hogyan lehet biztonságosan áthelyezni szobanövényeit az új helyre

Avatar admin | 2021.04.25. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a szobanövények biztonságos áthelyezéséhez az új helyre című cikkhez

Fénykép: Jackie Tsang (Unsplash)

Nagyjából minden nehéz és idegesítő a költözéssel kapcsolatban, és megesküszik arra, hogy soha többé nem mozdulsz. De a szobanövények (vagy akár néhány) nagy gyűjteményével való mozgatás még bonyolultabb. Biztosítani akarja, hogy túléljék az utat, hogy az edényeik ne törjenek össze, és hogy a talaj ne ömljön mindenhova, és a többi cucca piszkos legyen.

Szerencsére a mindbodygreen, a professzionális növény-stylist, Hilton Carter, megoszt néhány tippet a szobanövények sikeres mozgatásához, megtartva őket sértetlen a folyamat során. Itt van, amit tudni kell.

A költözés előtt

Ha néhány lépéssel előre halad, amikor elkezd mozogni – és még csomagolni is -, akkor sok gondot takaríthat meg a nagy lépés napján. Itt vannak Carter két javaslata:

Ügyeljen arra, hogy a talaj száraz legyen

Igen, a növényeknek vízre van szükségük az élethez, de a nemrég öntözött talajú növények mozgatása is nehezebb, mert nehezebb mozgatni. Itt van Carter tippje:

Ez azt jelenti, hogy ha azt tervezi, hogy egy hét múlva költözik, akkor a legjobb, ha hagyja, hogy a talaj kiszáradjon, így a növény és a cserép sokkal könnyebb és könnyebben szállítható … Ha olyan növényrel van dolga, amelynek gyakrabban öntözzön, próbáljon meg vízzel tüskét tenni a talajba, és tegyen egy vízzel töltött üveget a tetejére. Ez segít nedvesen tartani a talajt anélkül, hogy túl nedves és nehéz lenne.

Használja a növények faiskolai edényeit

Carter szerint teljesen rendben kell hagyni a növényét a műanyag óvodai edényben, amíg bejött, amíg a gyökerek nem nőnek ki az aljából. Az óvodai edényekben való szállítás – külön a nehéz ültetvényektől vagy cserepektől – kissé megkönnyítheti a munkát.

Hogyan csomagoljuk a növényeket

Most, hogy eljött az ideje a csomagolásnak, egy kis többletidő szánása a gondos elvégzésre sok időt (és gondot) takaríthat meg, amikor új helyére ér.

Fedje le az edényt és ültesse

Ha növénye törhető cserépben él (faiskola nélkül), Carter azt javasolja, hogy csomagolóanyagot használjon a csomagoláshoz, így biztonságos marad szállítás közben. Itt az ideje a növény felső részének. Carterenként:

Vegyen egy műanyag zacskót vagy lepedőt, és szorosan tekerje körbe az edény tetejét, és ragassza le, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a talaj nem szivárog ki. Csak győződjön meg arról, hogy nem takarja el a lefolyó lyukakat. Biztosítani akarja, hogy a gyökerek még lélegezhessenek.

Kösse be a nagyobb növények ágait

A mozgó teherautók és ajtók be- és kiszállásának megkönnyítése érdekében Carter azt javasolja, hogy kösse össze nagyobb üzemeinek ágait:

Az egyik végtagjuk letörésének legjobb módja, ha finoman befelé húzzuk. Ehhez kerti tépőzárral vagy zsinórral lassan hozza össze az ágakat vagy szárakat, és kösse össze. Ez arra kényszeríti az ágakat és szárakat, hogy inkább felfelé, mint kifelé menjenek.

Csomagolja be a növényt

Végül Carter azt mondja, hogy a legjobb, ha az üzem tetejét becsomagolja, hogy megvédje a költözés során:

Nátronpapír segítségével húzzon le egy darabot, amely elég hosszú ahhoz, hogy körbetekerje a növényét. Ha az egész lomb körül megvan, rögzítse szalaggal. Ez akkor is segít, ha az év hidegebb hónapjaiban mozog. Segít megvédeni a lombozatot a fagyástól.

Nyilván léteznek külön növény-költöztetési szolgáltatások is, de ez drágának hangzik, és nem éppen hackelés.


Forrás link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok