Nem, nem szabad műanyag zacskókban tárolni a gázt

Avatar admin | 2021.05.13. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

benzintűz

Fénykép: Nakantee (Shutterstock)

A kétségbeesett idők kétségbeesett intézkedéseket tesznek szükségessé, de ha benzinhiány van a környéken, ez nem jó ok vizes palackok megtöltésére, vagy isten ments, műanyag zacskók gázzal. Halmozzon benzint ha muszáj, de gyűjtsön benzint megfelelő gázdobozokban.

Ha valaha csak úgy lépett kapcsolatba a benzinnel, hogy az autójába szivattyúzta, akkor megteheti gondoljon egyszerűen rá mint valami varázslé, amely mozgásra készteti a járműveket. De más fizikai és kémiai tulajdonságokkal is rendelkezik. Valószínűleg tudod, hogy ént elképesztően gyúlékony. Én ist megolvad a műanyag.

Miért nem olvad meg a jóváhagyott, erre a célra gyártott műanyag? gáztartályok? Mert nem minden műanyag egyforma. Valójában, hItt van egy diagram jelezve a műanyagok, hogy kiállja a benzint. Most nem ezt kapcsolom, hogy „hé, menjen be a gázba néhány vödör ezek közül a keményebbek közül műanyagokat, majd felelőtlenül tárolja,Hanem inkább szemléltetni még akkor is, ha látta, hogy valaki egyszer betett egy benzint egy műanyag tartályba, és az nem oldódott fel a szeme előtt nem jelenti azt, hogy minden műanyag edény biztonságos.

A jóváhagyott benzindobozok számára is jobban megy. Van egy ömlött helyük, így nem fog mindenhol benzint kapni, amikor megpróbálja ténylegesen betenni a gáztartályába (sok sikert a tartály feltöltéséhez, műanyag zacskó a benzinkútnál). Munkavédelmi Igazgatóság ajóváhagyott üzemanyagtartályok, például, tartalmaznia kell egy „vakutartó ernyőt, rugós zárófedelet és kifolyó fedelet, és úgy van kialakítva, hogy tűz hatására biztonságosan enyhítse a belső nyomást”. Az EPA által jóváhagyott kannáknak nincsenek ugyanolyan tűzálló tulajdonságai, de záródnak és automatikusan szellőződnek, és gyermekbiztosak.

A jóváhagyott dobozok színkódjai is vannak: piros a benzinnél, sárga a dízelnél, kék a petróleumnál, zöld az egyéb éghető anyagoknál. Ezek a folyadékok mind különböző fizikai és kémiai tulajdonságokkal rendelkezik, tehát Ön igazán nem akarja összekeverni őket fel.

Mi a helyzet a szellőzéssel és a nyomással? Nos, a benzin olyan folyadék, amely valóban gáz formában akar lenni. Idővel elpárolog, gőzei különösen tűzveszélyesek. Ha valaha is figyeltél egy akciófilmre, amelyben autós üldözés jelenete van, akkor felidézed ezt a benzint felrobban.

Ez azt is jelenti, hogy valóban nem akar nagy mennyiségű benzint tárolni, akár a csomó zsák az autó csomagtartójában vagy be a óriási harckocsi felkötve pótkocsira. Ellenőrizze a helyi szabályozásokat: sok területen külön engedély nélkül nem lehet 25 liternél több benzin a házában vagy a tulajdonában. (És igen, a legjobb, ha olyan helyen tartja, mint egy fészer vagy garázs, amelyhez nincs csatlakoztatva te házad.)

Benzin forró hőmérsékleten gyorsabban párolog, ezért érdemes hűvösnek tartania. És kérjük, ne közlekedjen hatalmas mennyiségű gázzal az autó csomagtartójában vagy a hátsó ülésen; a beépített benzintartály már elegendő veszélyt jelent, hogy autójának tervezői keményen megdolgoztak annak megtartásáért attól, hogy megöljön téged abban az esetben baleset.

További biztonsági tippeket olvashat itt, mint: ne dohányozzon a benzin körül, tartsa szorosan zárva a tartályokat, haladéktalanul tisztítsa meg a kiömlött anyagokat stb. És kérem, kérem, kérjük, soha ne tároljon benzint műanyag zacskóban.
Forrás link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok