Hogyan lehet gyorsan és nyugodtan eltávolítani a denevéret otthonából

Avatar admin | 2021.03.15. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a

Fénykép: Rudmer Zwerver (Shutterstock)

Nézd, tudjuk, hány képek aranyos denevérekről az interneten repülnek. De hacsak nem jártál felébresztette a csapkodás csontos, mégis homályos szárnyaik közül, amelyek közvetlenül az arcod felett lebegnek, nem biztos, hogy érted, milyen az, ha van egy otthonodban. (Megdöbbentem azt is, hogy a denevérek átrepülnek a szobákban, lógnak az ajtókereteknél, és csak egy kis időt töltenek a fürdőszobában, és igazolhatom, hogy ezek egyike sem ideális módszer arra, hogy megismerkedjen egy alattomos denevér szobatársával.)

Tehát, ha ilyen helyzetekbe kerül, pontosan hogyan kell kihoznia az ütőt a házából? A A New York Times cikket futott pontosan erről a témáról. Itt van, amit tudnia kell.

Hogyan lehet eltávolítani az ütőt az otthonából?

Bármennyire is csábító sikoltozni, majd elmenekülni és / vagy elhagyni a házát, ez nem a legjobb módja annak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a denevér valóban kiüríti a helyiségeket. Alapján Steph Stronsick, a Pennsylvania Bat Rescue elnöke Kutztownban, Pa., ki volt interjút készített a Times cikkével, ezt kell tenni helyette:

Halvány, de ne kapcsolja ki az összes beltéri lámpát. Ha teheti, szigetelje el az ütőt egy szobában – mondta. Nyissa ki a nyílászárókat és a kifelé vezető ajtókat. Tartsa bekapcsolva a kültéri lámpákat, mert rovarok vonzódnak hozzájuk, amelyek viszont kifelé csalják az ütőt.

Ha nem távozik magától, próbáljon meg egy dobozt, egy tartályt vagy hálót rögzíteni. De ha mégis megteszi, ne csodálkozzon, ha csibegő hangot ad – nemtetszésének jele.

“A denevérek olyanok, mint az emberek: pánikba esnek és nem tudnak megnyugodni” – mondta Ms. Stronsick.

Tehát az én esetemben ez azt jelentette, hogy két lény volt pánikba esett és nem tudott megnyugodni (néha még inkább, ha emberi szobatársaim voltak a közelben).

A denevéreknek öt és 10 láb közötti cseppre van szükségük ahhoz, hogy széttárják szárnyaikat és repülhessenek. Ez azt jelenti, hogy ha valaki a földön van, akkor valószínűleg egy doboz alá kell csapnia. De Stronsick nem javasolja, hogy alkonyatig szabadon engedjék a denevéreket, egy fa közelében, amelyen leülhetnek – ha ezt napközben teszik, könnyű célpont lehet a ragadozók számára.

És igen, lehet több denevér – talán akár egy egész kolónia– egyszerre él a házában, tehát csak azért, mert képes volt megszabadulni egyetől, ez nem azt jelenti, hogy a denevérproblémái elmúltak. A jó hír az, hogy van rá mód akadályozza meg a denevérek bejutását a házába elsősorban, de ez egy másik nap témája.

Eredetileg 2020 szeptemberében tették közzé, és 2021. március 15-én frissítették, hogy tükrözzék a jelenlegi stílusirányelveket.


Source link


15 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok