Hogyan lehet javítani az egyensúlyán, hogy ne essen el ezen a télen

Avatar Gadam | 2020.12.31. 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció: Hogyan lehet javítani az egyensúlyodon, így nem esel ezen a télen

Fénykép: Szergej Zajkov (Shutterstock)

Bár könnyű esetlennek titulálni azt, aki gyakran csúszik, elbukik, elesik és / vagy bekopog a dolgokba, a történetben általában ennél több is van. Bár lehetséges, hogy a fő problémájuk nem az, hogy merre tartanak, vagy odafigyelnek a környezetükre, a lábadon való egyensúly nagy része magában foglalja az egyensúlyt és a látást (mint például a perifériás látás és a mélység észlelése).

A jó hír az, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket megtehetsz, csökkentve az esés esélyét – beleértve az egyensúly megteremtését is. A rossz hír az, hogy némi erőfeszítést igényel. Itt van az, amit tudni kell az egyensúly javításáról, abban a reményben, hogy ez csökkenti a téli csúszásokat és a kiömléseket, és jóvoltából Jane E. Brody nemrégiben megjelent cikke A New York Times.

Mit kell tudni az egyensúlyról és az esésről

Először el kell ismernünk, hogy Brody cikke az egyensúly javítására és az idősebb felnőttek (akiknek van magasabb halálozási arány zuhanásoktól). De valójában ezek az egyensúlyi stratégiák előnyösek minden életkorban (különösen télen). Ráadásul a cikk tippjei George Lockertől, a könyv írójától származnak Falling Is Not an Option: A Way to Lifelong Balance.

Locker trademarked an approach he calls “postural retraining,” which draws on lessons from martial arts and uses a series of postures and movements to work on a person’s stability. It’s tricky, though, because a testtartási izmok belső és a fejlődésük nem látható, például a bicepsz esetében. Ehelyett ugyanaz a mentális fókusz, mint a kerékpározás megtanulásakor. Hagyjuk Brody és Locker elmagyarázzák:

Egy interjúban [Locker] azt mondta: „Az egyensúly nem a mozgásról, a gondolkodásról, a sportos vagy erősségről szól.” Az sem tartozik szándékos ellenőrzés alá. Inkább ezt a test megtanulja automatikusan megtenni a testtartás izmainak bekapcsolásával. Tekintettel arra, hogy napjainkban a legtöbbünk mit ül, „a testtartási izmok szó szerint elfelejtik, hogyan kell fenntartani az egyensúlyt, még stabil, vízszintes felületeken is” – írta.

Hogyan edzeni a testtartás izmait

Locker szerint a legfontosabb az, hogy használja saját testtömegét, hajlítsa meg a térdét és a bokáját, és helyezze át súlyát a hátsó lábáról az első lábra – ugyanolyan típusú egyensúly szükséges, mint a korcsolyázáshoz vagy az evezéshez.

Ennek egyik gyakorlása az, ha megszokja az egyenetlen felületeken való járást. Bár a járda eltalálása más egészségügyi előnyökkel jár, feltéve, hogy a járda viszonylag sima, ez nem jelent kihívást a testtartás izmai számára. Séta egyenetlen felületeken – például szabadtéri ösvényeken, vagy más helyeken, ahol valóban figyelni kell arra, hogy hol és hogyan jár -, másrészt bekapcsolja a testtartás izmait és idővel javítja egyensúlyát és stabilitását.


Source link


25 Views 0 Ratings Rate it