Hogyan lehet kijönni testvéreivel most, amikor már felnőttek vagytok

Avatar admin | 2021.07.03. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez: Hogyan lehet kijönni testvéreivel most, amikor már minden felnőtt vagy

Fénykép: Everett Gyűjtemény (Shutterstock)

A testvérkapcsolatok nagyon sokféleképpen nézhetnek ki. Mindannyian ismerünk valakit aki úgy véli testvéreik a legjobb barátaik, és minden nap kapcsolatban vannak velük. De valószínűleg mindannyian ismerünk legalább egy olyan személyt, aki kontradiktórius kapcsolatban áll egy testvérrel, vagy esetleg teljesen kivágta őket az életéből. (Hogy egyértelmű legyek: Néha ez feltétlenül szükséges a saját mentális jólétéhez olyan helyzetekben, amikor bármilyen kárt okoznak Önnek.)

De sok ember esik valahol a közepén: Tisztességes kapcsolat testvérével (testvéreivel), amely valószínűleg lehet jobb. Ha ebbe a kategóriába tartozik, íme néhány stratégia, amely segíthet.

Mi a „normális” testvér kapcsolat?

Ilyen dolog valójában nem létezik, de vannak korlátozott kutatások, amelyek szerint a testvéreivel felnőttként való kijutás néhány jelentős előnnyel jár. Íme, Dr. Laurie Kramer, a bostoni Northeastern Egyetem alkalmazott pszichológia professzora, nemrég mondta a CNN-nek:

„Úgy tűnik, hogy az emberek egészségesebbek, boldogabbak és jobban alkalmazkodnak – ezek a dolgok a testvérekkel való pozitív kapcsolatokhoz kapcsolódnak, tudod, és sok minden ebből az ötletből fakad, hogy támogatást, segítséget és érvényesítést kaphat abból, ha valaki közeli neked, aki osztoz egy történelemben és a világot veled hasonló módon ért.

Amit valójában nem ismerünk, az a kiváltó ok, akár boldogabb emberek kevésbé depressziós emberek és jobban képesek kialakulni a testvérekkel való pozitív kapcsolat vagy a testvérpárkapcsolat nagyszerű segítséget nyújt az embereknek abban, hogy jobban megbirkózzanak mindazokkal a dolgokkal, amelyeket az élet rád dob. ”

Hogyan lehet megerősíteni a testvér kapcsolatot?

Tehát hogyan tudja kihasználni ezeket az előnyöket, ha a kapcsolata pillanatnyilag nincs ott? Kramer ad néhány javaslatot a ugyanez a cikk a CNN-hez:

Tegyen erőfeszítéseket új emlékek létrehozására

Azok a testvérek, akiknek nincsenek a legerősebb kapcsolataik, sok (vagy többnyire) közös a gyermekkoruk, így könnyen elmondható ugyanaz a három történetek újra és újra. Ehelyett Kramer azt javasolja, hogy új emlékeket hozzon létre testvérével – saját feltételeivel -, és ideális esetben tegyen valamit együtt a nagyobb családi összejöveteleken kívül.

Mindenki öregszik

Biztos, hogy a bátyádnak ugyanaz a huncut oldala lehet, mint az általános iskolában, de most már felnőtt, és nem ugyanaz a srác, aki egy teljes konténer Ghostbusters-nyálkát dobott a hajadra. De hremélhetőleg kissé felnőtt a nyálka óta. Kramer hangsúlyozza, hogy nem szabad feltételeznünk felnőtt testvéreinket azok alapján, akiket gyermekként gondoltunk.

Ne hasonlítsd magad a testvéredhez

Olyan egyszerű összehasonlítani magunkat testvéreinkkel – szemügyre véve az életüket és látva, hogyan mérjük össze magunkat, majd belemerülünk az ebből fakadó érzésekbe. De Kramer szerint ez egy rossz ötlet, és azt kell szem előtt tartanunk, hogy mindenki különböző döntéseket hoz, és csak azért, mert közös gyermekkori hálószobát osztottál meg, nem jelenti azt, hogy hasonló utat kell osztanod az életben.


Forrás link


13 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok