Hogyan lehet kinyitni egy pezsgősüveget, mint egy főnököt

Avatar Gadam | 2020.12.30. 42 Views 0 Likes 0 Ratings

42 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a pezsgősüveg kinyitásához, mint egy főnök című cikkhez

Ábra: studiostoks (Shutterstock)

A pezsgő egy fantasztikus, mégis veszélyes mód az új év csengésére. Egy üveg felpattanása élénkít. Olyan ez, mintha megpróbálnánk feltölteni egy lufit: tudod, hogy ez megtörténik, de akkor is sokkol, amikor valóban felrobban. Egy pezsgősüveg elbírja 90 font nyomás négyzet hüvelykenként, több, mint az átlagos autógumi. Egy pezsgős parafa 55-ig utazhat mérföld óránként, amikor elengedik és képes okozni súlyos szemsérülés és még a halál is. Tehát hogyan lehet biztonságosan kinyitni egy pezsgősüveget, miközben még mindig úgy néz ki, mint egy főnök?

Nyissa ki, amíg hideg van

Ügyeljen arra, hogy az üveg hideg legyen. Üveg nyomás épülhet ha a bent lévő pezsgő meleg. (Amúgy ki akar meleg pezsgőt?) Ha már jégen hűtötte palackjait, feltárás előtt feltétlenül szárítsa meg őket, így biztosan megfoghatja az üveget. Nem akarja megkísérelni kinyitni, amíg csúszik, és kockáztatnia kell, hogy egyszerre vegye ki valakinek a szemét, miközben az üveget a földre törik. Fontos megjegyzés: Amikor eltávolítja a parafa körüli vezetékeket, nagyon lassan tegye. Nem tudom megmondani, hány palack van idő előtt felbukkantak ahogy levettem a drót burkolatát.

Használjon ruhát és csavarja meg

Első igazi munkahelyemen bankett szerverként dolgoztam egy helyi fogadóban. Három évig minden hétvégén legalább két esküvőt szolgáltam. Elég azt mondani; Én kinyitotta a jó adag pezsgősüveget. Ha a pompázás és körülmény nélkül szeretné kinyitni az üveget, ragadjon meg egy hideg üveg pezsgőt és egy konyharuhát. Tegye szögbe az üveget 45 fokban (és a vendégektől, az ablakoktól és a készülékektől is). Helyezze a rongyot a parafa köré, és lassan csavarja, vagy teljes körben, vagy apránként jobbra és balra fordítva, amíg meg nem hallja a durranást. Távolítsa el a parafát, látni, ahogy a kielégítő szénsavas füst megjelenik, és készülj fel az öntésre.

Kanál segítségével szabd szét az üveget

Lehet, hogy látott valakiről egy videót szablyázni egy pezsgősüveget. Ne próbáld ki: A palack feldarabolása karddal vagy késsel valószínűleg a legveszélyesebb módja a szénsavas ital kibontásának. Nem a parafa miatt, ne feledje; a kardot megfelelő tapasztalat nélkül viselni bármikor kockázatos. Általános tévhit, hogy csak levágja az üveg tetejét. A szabráláshoz a 45 fokos szögben palackot és egy 40 fokos, szögben vágott kardot.

A pezsgőt biztonságosabb tárgyakkal, például a bár kanál vagy kenőkés. Az alábbi videóban Hogyan lehet inni Greggel a YouTube-on megosztja a szablyázás hátterét és történetét. Még néhány üveg pezsgős üvegszárral is szablyázik, bár én ezt nem ajánlanám.

Ne félj rendetlenségtől

Fontos, hogy kinyitás előtt ne rázza meg az üveget, de nem árt rázni utána. Ha nem érdekel túlságosan a padlója (és úgy szeretne ünnepelni, mint 1999-ben), nyissa ki a parafát és rázza meg. Először abillentse el az üveget magától és másoktól (megint 45 fok). Hely egy kis rongy a parafa körül, és nyomja a hüvelykujját az üveg és a parafa ajkához, hogy kiszorítsa a parafát (ez repülni fog, ezért győződjön meg róla, hogy mindenki és minden nincsen veszélyben).

Miután hallotta a durranást, helyezze a hüvelykujját az üvegnyílásra, és rázza meg, hogy permetezzen, mint egy sprinkler. Az ital nagy része a földön landol. Ez nem a leghatékonyabb módja annak, hogy élvezze pezsgőjét, de jó előadást nyújt.


Source link


42 Views 0 Ratings Rate it