Hogyan lehet MacBook-ot átalakítani asztali Mac-be

Avatar Gadam | 2021.01.29. 49 Views 0 Likes 0 Ratings

49 Views 0 Ratings Rate it

Egy ember az íróasztalnál nézi a MacBook-ot és két nagy asztali monitort.
Barátok Stock / Shutterstock

A MacBookok kiválóak abban, hogy könnyűek, hordozható munkaállomások, és a legjobb akkumulátor-élettartammal rendelkeznek a játékban. A megfelelő perifériákkal képesek asztali gépeket is gyártani. Így alakíthatja az Apple laptopot íróasztal-barát munkaállomássá.

Külső monitorok használata a MacBook-szal

Külső monitor használata a MacBook-tal átalakító lehet. Használhatja a laptop kijelzőjét egy külső monitorral együtt, vagy csatlakoztasson több monitort és tegye a MacBookot az útból. A macOS emlékszik például a kívánt felbontásra és az ablak elrendezésére, amikor külső monitort csatlakoztat vagy leválaszt.

Fontos megérteni a MacBook korlátait. Kora és hardveres képességei diktálják, hogy mit lehet és mit nem. A legjobb módja annak, hogy biztosan megtudja, az, ha a modelljét a Apple támogatás weboldal.

Például a „15 hüvelykes 2016-os MacBook Pro” keresése technikai előírásokat ad a alapú 2016-os modell. A „Videotámogatás” részben kijelenti, hogy ez a modell két külső kijelzőt támogat 5120 x 2880 felbontással 60 Hz-en, vagy négy kijelzőt 4096 x 2304 felbontással.

Ugyanezt a módszert használhatja annak megértéséhez, hogyan lehet bármilyen külső monitort csatlakoztatni a MacBook-hoz. Az általunk keresett 2016-os MacBook Pro támogatja a natív nyelvet DisplayPort felett USB-C, ami azt jelenti, hogy nincs HDMI kimenete, csak USB-C, tehát a „natív”. A specifikációs lap kimondja, hogy a HDMI, VGA és Villámcsapás A 2 szintén támogatott, de működőképessé kell egy adapter.

CalDigit Thunderbolt 3 Mini dokkoló
CalDigit

Ne feledje, hogy ha több HDMI-monitort szeretne használni egy MacBook-mal, akkor több HDMI-kimenettel rendelkező adapterre van szüksége, például a CalDigit Thunderbolt 3 Mini dokkoló (129 dollár).

Ha a monitor csatlakoztatásához Thunderboltot használ, akkor képes lehet a kijelzőket összekapcsolni. Más szavakkal, egy kijelzőt csatlakoztatna a MacBook-hoz, egy másikat pedig ehhez az első kijelzőhöz.

Ekkor mindkét kijelző megjelenik, és önállóan is használhatja őket a macOS-ban. Vásárlás előtt ellenőrizze, hogy a MacBook és a monitor támogatja-e a szükséges technológiát.

ÖSSZEFÜGGŐ: Több monitor használata Mac számítógépén

Külső billentyűzet kiválasztása

Ha elsődleges megjelenítőként külső monitort használ, és így máshová helyezi a MacBookot, szüksége lesz a gépelés módjára. A nyilvánvaló választás az Apple vezeték nélküli Mágikus billentyűzet (99 dollár). Ha inkább numerikus billentyűzetet szeretne, megkaphatja a Mágikus billentyűzet numerikus billentyűzettel (129 dollár) további 30 dollárért.

Apple Magic Keyboard 2
alma

Mindkét billentyűzet Bluetooth-on keresztül csatlakozik, újratölthető, és az Apple iPhone és iPad Lightning töltőcsatlakozóját használja. Van egy teljes multimédiás kulcskészlet és a szokásos Mac-specifikus elrendezés, amelyet a MacBook billentyűzetén megszokott. Akár alternatív billentyűzet-elrendezéseket is megadhat, például brit angol vagy japán, a fizetéskor, ha úgy tetszik.

Míg az Apple szilárd billentyűzetet készít, rengeteg más lehetőség áll rendelkezésre. Szinte minden USB vagy vezeték nélküli billentyűzetnek (RF vagy Bluetooth) együtt kell működnie a Mac számítógéppel. A billentyűzetkiosztás testreszabásához olyan alkalmazásokat is használhat, mint a Karabiner-Elements. Ez azt is jelenti, hogy újratervezheti a kulcsokat – például a Windows Alt billentyűt a Command-hoz -, így Mac-en is használhatja őket.

Mechanikus billentyűzetek szintén szilárd lehetőség. Bár gyakran forgalmazzák a játékosok számára, ezek ideálisak mindazok számára, akik sok napot gépeléssel töltenek. Végezze el a kutatását, hogy megértse miben különböznek a mechanikus billentyűzetek a szokásos membrán kialakításból. Minden kapcsoló kialakításának más-más hangulata és hangzása van, de egyedileg cserélhetők egyedi billentyűzárakkal, ha ez a te dolgod.

Kinesis Advantage2 billentyűzet
Kinézis

Ha az asztali telepítésen túl és túl akar lépni, akkor érdemes lehet vegyen figyelembe egy ergonómikus billentyűzetet. Mindenféle alakban és méretben megtalálhatók, a homorú görbéktől kezdve A kinezis előnye (349 dollár) valami hasonló felosztásához ErgoDox EZ (270 dollárral kezdődik).

Az egérmutató irányítása

Ha ezt olvassa, akkor már ismeri a MacBook túlméretezett, többérintéses billentyűzetét. Ha utánozni szeretné annak hangulatát és funkcionalitását, ne keresse tovább az Apple-t Magic Trackpad 2 (129 dollárból). A piacon nincs semmi hasonló, így ha az érintéses bemenet fontos számodra, akkor erre van szükséged.

A trackpad nem csak hatalmas, újratölthető és vezeték nélküli, de hozzáférést biztosít ugyanazokhoz a multi-touch funkciókhoz, amelyeket a MacBook-nál megszokott. Ez magában foglalja a csipet-nagyítás, a két ujjal történő görgetést és a egyéb macOS-gesztusok amelyek viszonylag fájdalommentessé teszik a rögtönzött asztal megkerülését.

alma

A legtöbb rendes egér a Mac gépével is működik, legyen az vezetékes vagy vezeték nélküli. Egyes vezeték nélküli egerekhez RF kulcsra van szükség, amelyet a MacBook USB portján keresztül csatlakoztathat. Almák Varázsegér 2 (79 dollártól) elvégzi a munkát, de sok olcsóbb alternatíva is. Bár ezek többsége a Mac gépével működik, ellenőrizze még egyszer, hogy minden vásárolt egér esetében kifejezetten szerepel-e.

Vannak lehetőségek, ha el akarja kerülni a csuklóproblémákat vagy a carpalis alagút szindrómáját. Ergonomikus egerek Olyan emberek számára készültek, akik napi órákat töltenek az íróasztalnál kattintva és húzogatva. Sok furcsa és csodálatos terv közül választhatunk, beleértve a függőleges egereket, amelyek oldalra állnak, és a golyós egereket, amelyek lehetővé teszik az ujjaival a járás nagy részét.

Ne felejtsd el a tárolást

A modern laptopok egyik legnagyobb korlátja a tárolókapacitás. Szilárdtestalapú meghajtók (SSD) gyorsak és tartósabbak, de a mechanikus merevlemezekhez képest még mindig meglehetősen drágák. Ha azt szeretné, hogy a MacBook kettős feladatot vállaljon asztali számítógépként, akkor valószínűleg valamilyen külső tárhelyre lesz szüksége.

Ez lehet valami olyan egyszerű, mint egy USB-hez csatlakoztatott merevlemez. A meghajtó használható a Mac biztonsági mentésére Időgép és tárolja a személyes adatokat. Ha azonban van készpénz, választhat egy külső SSD-t. Sokkal gyorsabb olvasási és írási sebességet biztosít.

Ha valamivel erőteljesebb, fontolja meg a megfelelő tárolási megoldásba való befektetést. Rendeltetésszerűen kialakított RAID-házak üljön az íróasztalán, és óriási rugalmasságot biztosítson. A RAID lehetővé teszi több külső merevlemez különféle módon történő feltérképezését, beleértve egyetlen kötetként vagy tükrözött biztonsági másolatként. Ha az adatredundanciára összpontosít, akkor egyszerűen kicserélheti a meghajtót, ha minimális gond nélkül meghibásodik.

G-Tech G-RAID ház
G-Tech

Ha RAID útvonalon halad, szerezze be a lehető leggyorsabb házat. Ha a MacBook-on Thunderbolt 3 van, szerezzen be egy olyan házat, amely támogatja ezt a szabványt. A burkolatok csupasz csont héjakként kaphatók, így hozzáadhatja saját meghajtóit, vagy már megtelt merevlemezekkel.

A régimódi merevlemezek ideálisak otthoni használatra, mert olcsók és nem hagyják el az íróasztalt, így az ingázás során nem károsodnak.

Használhatja is hálózati csatolású (NAS) meghajtók. Ezekkel a meghajtók elérhetővé válnak a helyi hálózaton vagy akár az interneten keresztül, ha úgy tetszik. A NAS-meghajtók azonban lassabbak, mint a közvetlenül a MacBook-hoz csatlakoztatottak, különösen vezeték nélküli hálózaton keresztül.

Csekély mennyiségű hely ellen küzd a MacBookon? Vannak lehetőségek is növelje tárolását!

A dokkok és hubok egyszerűsítik az átállást

A dokkok és hubok két célt szolgálnak a MacBook tulajdonosok számára: a portok számának növelése és a MacBook egyszerűbb használata asztali számítógépként.

CalDigit Dual HDMI Thunderbolt 3 hub
CalDigit

Az első előny meglehetősen magától értetődő. Ha nemrégiben volt MacBook-ja, akkor szerencsés, ha USB-C (Thunderbolt 3) porton kívül bármi más rendelkezik külső eszközök, például USB-meghajtók csatlakoztatásához. A hub a portok szélesebb körének biztosításával képes megoldani ezt a problémát. Sok hubot a hordozhatóság szem előtt tartásával terveztek, míg mások inkább dokkolóállomásokként működnek az asztalon.

A dokkolók akkor ragyognak, ha az összes asztali periféria egyetlen csatlakozási pontjaként használják őket. Ha az összes monitort, tárolóeszközt és egyéb perifériát dokkolóhoz csatlakoztatja, akkor hazaérve egyszerűen csatlakoztathatja MacBook-ját egy hubhoz vagy dokkolóhoz, és voilà: desktop!

A hordozható hubok olcsók, korlátozott bővítést biztosítanak, és nagyon kevés helyet foglalnak el az asztalon. Valami hasonló Satechi többportos adapter (80 USD) vagy Anker 7 az 1-ben USB-C hub (60 dollár) bőségesen bővíthető lesz, viszonylag kis csomagban.

Ha inkább egy egyszerű meghajtású függőleges dokkolóállomásba szeretné ültetni a Thunderbolt 3 MacBook készülékét, vegye figyelembe a Brydge függőleges dokk (169 USD).

Brydge Vertical MacBook Dock
Brydge

Ha tovább akar lépni, nézze meg a CalDigit TS3 Plus (249 USD). Ez a dokkoló kettős 4K monitor támogatást, kártyaolvasót, vonalbemenetet és hangkimenetet, gigabites ethernet-t biztosít, és még a Thunderbolt százszorszép-láncolását is lehetővé teszi.

Minden költségvetéshez vagy igényhez rendelkezésre állnak hubok, ezért vásároljon, hogy megtalálja azt, amelyik a legjobban megfelel az otthoni iroda beállításainak.

Egy MacBook képes minderre

Ha nehezen igazolja egy iMac vagy egy új vásárlását M1-es felszereléssel Mac mini, lehet, hogy pénzét inkább külső monitorokra és USB-C hubokra költi.

A jövőben a különbség biztosan megnő Apple szilícium processzorok Ajánlott: mobil és asztali használatra. Egyelőre azonban nagyon kevés választja el egymástól M1 Mac mini tól M1 MacBook Air.

Új vagy az otthoni munkavégzésben? Nézze meg a mi oldalunkat Mac tippek a távmunkához hogy az átmenet könnyedén megtörténjen.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi az Apple M1 chipje Mac-hez?
Source link


49 Views 0 Ratings Rate it