Hogyan lehet megmondani, hogy egy online petíció megér-e időt?

Avatar admin | 2021.05.05. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

tiltakozó jel: "változtatásra van szükségünk"

Fénykép: Félpont (Shutterstock)

Könnyű beadványt készíteni az igazságtalanságra panaszkodni, és katartikusnak érezheti az aláírását, de nem minden petíciónak van lehetősége változásra. Itt vannak azok a tényezők, amelyek a szakértők szerint különbséget tesznek a petíciók között, amelyek különbséget tesznek, és azok között, amelyek nem.

A petíciónak világos célja van?

A petíciót valószínűleg levélként lehet elképzelni tól től Egy csoport ember, nak nek egy adott entitás, arra kérve az entitást, hogy tegyen egy konkrét dolgot. Az elképzelés az, hogy a petíciót befogadó személy vagy vállalat elolvassa, észreveszi az alján található hatalmas névjegyzéket, és megfontolja, hogy más lépést kellene-e tennie, mint amit terveztek.

Tehát ahhoz, hogy a petíció elérjen valamit, annak valójában célja kell, hogy legyen. Győződjön meg arról, hogy a petíció egyértelműen meghatározza, hogy milyen konkrét intézkedést kér, és győződjön meg arról, hogy ez a cél a nagyobb kérdés összefüggésében értelmes. Például miután Cecil az oroszlánt megölte egy vadász, néhány petíció arra kérte a légitársaságokat, hogy hagyják fel a veszélyeztetett állatok szállítását. Ez egy konkrét szakpolitikai változás a vadászati ​​turizmussal kapcsolatban, ellentétben a petíciókkal, amelyek a vadász elveszítésére kötelezik a fogászati ​​engedélyt, vagy más petíciókkal, amelyeknek egyáltalán nem volt egyértelmű céljuk.

Olyan személyre vonatkozik a petíció, aki képes teljesíteni a célt?

Change.org ajánlja hogy a petíciók készítői „döntéshozót” jelölnek meg a petíció célpontjaként. A személy elnevezése azt jelenti, hogy e-mail cím és név szerepel a petícióban, hogy jobban felhívják a figyelmüket. A döntéshozó megtalálása során pedig a szervező kénytelen kitalálni, hogy valójában ki hozza meg a vonatkozó döntéseket. Néha az a személy, akit el kell érnie, nem nagy néven politikus vagy vezérigazgató, hanem egy kevésbé ismert állást betöltő személy, aki még mindig rendelkezik a megfelelő hatalommal a változtatáshoz.

Van-e oka a petíció célpontjának törődni?

Mivel egy petíció célja, hogy a döntéshozó meggondolja magát, segít, ha törődik azzal, hogy ki írta alá a petíciót. Például egy texasi város polgármesterének nem mindegy, hogy az ohiói emberek mit szólnak a helyi törvényekhez. És egy profitorientált vállalat jobban törődik majd az ügyfelek és a potenciális ügyfelek véleményével, mint azokkal a személyekkel, akik teljesen kívül esnek a céldemográfia területén.

Ha egy kérdés elég nagy, segíthet a döntéshozónak abban, hogy tudja, országszerte az emberek törődnek vele, de sok kisebb kérdésben nem az a fontos, hogy hány ember írja alá a petíciót, hanem az, hogy kik ők.

Számos módon lehet változtatni

Még akkor is, ha a petíció nem éri el a kitűzött célt – vagy ha nincs konkrét célja -, ez nem mindig jelenti azt, hogy a petíció időpazarlás. Előfordul, hogy az aláírásgyűjtés során a petíció szervezője segít egy ügy támogatóinak megtalálni egymást. (Ez gyakran azt jelenti, hogy összegyűjtik az aláírók elérhetőségeit, ezért győződjön meg róla, hogy jól érzi magát a levelezőlistára kerülés.)

A petíció azt is megmutathatja, hogy elegendő érdeklődés mutatkozik egy téma iránt, hogy méltóvá váljon a médiában való megjelenésre, és hogy a tudósítás viszont egy olyan kampány része lehet, amely nyomást gyakorol az egyénre vagy a csoportra. Ilyen módon egy homályos petíció nem vezethet azonnal cselekvéshez, de annak a jele lehet, hogy nagyobb mozgalom folyik.

De egy petíciónak több van, mint ami az aláírása után történik. Néha létezik egy petíció, amelyet azok olvashatnak el, akik aláírják, inkább egy megosztható cikkként, mint egy ellenzéki szervezetnek küldött levélként; és néha a petíció aláírása és megosztása az ember babájának lépése lehet a számára fontos kérdésben.

Függetlenül attól, hogy egy petíciót egyértelmű cél nélkül írsz alá, csak rajtad múlik, de ha konkrét, azonnali változásokat akarsz létrehozni, keresd meg azokat a petíciókat, amelyek világos céllal és megvalósításuk megvalósítható módjával rendelkeznek.


Forrás link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok