Hogyan lehet megóvni a pincét az áradástól, ha elolvad a hó

Avatar admin | 2021.02.28. 20 Views 0 Likes 0 Ratings

20 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez: Hogyan lehet megóvni az alagsort az áradástól, ha a hó és a jég olvadni kezd

Fénykép: cunaplus (Shutterstock)

Az elmúlt hetekben az ország számos részén komoly téli időjárás tapasztalható – köztük olyan területeken, ahol általában nem látnak ilyen havat és jeget. És végül ez a hó és jég megolvad, több vizet hozva létre, mint máskor, és néhány otthon nem tudja kezelni. Szerencsére néhány dolgot megtehet, hogy megakadályozza, hogy a víz bekerüljön a házába és elárassza az alagsort. Itt van, amit tudni kell.

Hogyan okozhatja a hó az alagsori áradásokat?

Lehet, hogy nem társítja az áradást a hóhoz, de ez megtörténhet – különösen, ha az idő gyorsan felmelegszik.

A következő szerint történik Flood Services Canada:

A hóolvadástól az alagsori áradás akkor keletkezik, amikor télen az otthon vagy ingatlan alapja körül felhalmozódik a hó, és a hőmérséklet felmelegedésével elolvad. A tavaszi csapadékkal együtt ez a vízfelhalmozódás a talajba szivároghat és behatolhat a talajvízbe, ami áradáshoz vezethet a pincében. Ez nem minden ingatlannál fog megtörténni – attól függ, hogy alapítványa megfelel-e egy „stressztesztnek”. Ha az alapítvány kiszolgáltatott a talajvíz behatolásának, akkor megnő az esélye annak, hogy vize van az alagsorban.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a pincéje télen elárasztódjon

A legjobb módja annak, hogy az alagsort ne árassza el az, ha a havat legalább öt méterre távolítja el az alaptól, mielőtt megolvadna. Íme néhány tipp, jóvoltából Helyreállítás helyben:

  • Ha otthona fokozaton vagy dombon van, akkor lapáttal lapátolja, hogy olvadásakor ne gördüljön az otthona felé. Ez biztosítja, hogy az olvadó hó távolabb folyjon otthonától, ahelyett, hogy felé indulna.
  • Tisztítsa meg a havat a tetőtől a túlzott felhalmozódások megelőzése érdekében. Ez megakadályozza, hogy az olvadás alatt jelentős mennyiségű víz áramoljon az ereszcsatornáin.
  • Tartsa az otthona körüli vízelvezető területeket hó és jég felhalmozódásától mentesen. Ez biztosítja az olvadó hó megfelelő elvezetését és a biztonsági másolatok megelőzését.
  • Ellenőrizze az alagsori falakat, hogy nincsenek-e rajta repedések. Ez magában foglalja az ablakok tömítését is. Szükség szerint végezzen javításokat, hogy megakadályozza a víz bejutását az alagsorba.
  • A hó megérkezése előtt ellenőrizze a tereprendezését, hogy a talaj leessen az otthonától. Adjon további talajt, ha szükséges, hogy az olvadó hó elfolyjon az alapjától.
  • Ellenőrizze, hogy a tetőn nem képződött-e jég és hó. Ez jégkárosodáshoz vezethet, amely lehetővé teszi az olvadó hó bejutását a tetőn.
  • Ellenőrizze az ereszcsatornákat és lefolyókat. Az ősz folyamán rendszeresen tisztítsa meg a leveleket és más törmeléket, mivel ez eltömődést okozhat. Vízcsatorna-kiterjesztéseket adhat az olvadó hó eltereléséhez otthonától.
  • Télen tesztelje az olajteknő szivattyúját, hogy a hó olvadásakor megfelelően működjön. Öntsön egy vödör vizet az olajteknő medencéjébe a szivattyú bekapcsolásához. Ha nem kapcsol be, húzza ki a szivattyút a konnektorból, és vizsgálja meg a problémát.

Ha a víz mégis az alagsorban van, ne hagyja figyelmen kívül. A lehető legtisztább és szárazabb legyen a víz bejutási helye.


Source link


20 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok