Hogyan lehet megtalálni és megszabadulni a karácsonyfádban élő hibáktól

Avatar Gadam | 2020.12.26. 40 Views 0 Likes 0 Ratings

40 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan észlelhetjük és megszabadulhatunk olyan hibáktól, amelyek a karácsonyfában élhetnek

Fénykép: Andrej Jusenkov (Shutterstock)

Bármennyire is kényelmes, és függetlenül attól, hogy hány fenyőillatú gyertyát gyújt be, úgy érezheti, hogy valami hiányzik a mesterséges karácsonyfákból. Nem csak a rendetlenség az élő fák, amikor a tűik leesnek, majd a ház körül követik őket (bár ez egy bónusz). A (mesterséges) karácsonyfák közül a másik hiányzik: hibák.

Persze durván hangzik – és szerencsére elég ritka –de ez az, amire bejelentkezett amikor úgy döntött, hogy nemrég vágott fát hoz a természetből és az otthonába. Most, hogy vége a karácsonynak, és a fája valószínűleg amúgy is hamarosan leesik, úgy tűnhet, hogy bármely kártevőjével való foglalkozás túl keveset, túl későn jár.

De nem az – jó hiba a hibajavítás elvégzése a fa levétele előtt (és szükség esetén intézkedés) mielőtt áthúzná a fát az otthonában és kifelé az ajtón. Itt vannak a keresendő hibák, és hogyan lehet megszabadulni tőlük.

A hibák, amelyek a karácsonyfán élhetnek

Mielőtt továbbmennénk, meg kell említenünk, hogy a karácsonyfák bogárok, bár undorítóak, valószínűleg nem fognak bántani. Dr. Chad Gore, entomológus és piaci műszaki igazgató Ehrlich Kártevőirtás, nemrég mondta a Prevention, a legtöbb karácsonyfa-kártevő ragaszkodik a növényekkel való táplálkozáshoz – különösen a nedvhez (ezért vannak elsősorban a fán).

Az egyik kivétel azonban a pókok, amelyek karácsonyfákon is élhetnek, és haraphatnak – bár Gore szerint ez nem gyakori. Ennek ellenére azt javasolja, hogy kesztyűt viseljen, amikor kidobja a fát. Egyéb kártevők lakói közé tartozhat:

  • Levéltetvek (amelyek szárnyas kullancsnak tűnnek)
  • Adelgidek (amelyek úgy nézhetnek ki, mint a hóporok, de valójában hibák)
  • Fenyőtűmérleg (amelyek fehér foltoknak tűnnek, de hibákat tojnak)
  • Kéregbogarak (körülbelül akkorák, mint egy rizsszem)
  • Kéregtetvek (ezek legalább nem érzik az embert)
  • Imádkozó manticsok (lehet, hogy a fán lovagoltak az otthonába)

Hogyan lehet megszabadulni a karácsonyfák hibáitól

A jó hír az, hogy ha ezen a ponton hibákat észlel a fán, és megkapja megszabadulsz tőle nem vádolják „Tönkretenni Karácsony ”vagy bármi más. Továbbá sok a fákon élő hiba inkább a szabadban élni, így ha néhány embernek sikerül elmenekülnie a kitelepítésük során, akkor nem biztos, hogy nagyon kitartanak hosszú.

Mégis, egy ideális világban senkinek nem kellene aggódnia amiatt, hogy hibákat enged be az otthonába a karácsonyfájukon. De ha lát ilyet, a következőket kell tennie (és nem kell tennie):

Vákuum

A porszívózás a legegyszerűbb és a legbiztonságosabb megoldás. És ne csak menj a fa körül: ha hibákat látsz, vedd ki a mellékleteket és szívjon minél többet mielőtt kimozdította volna a fát a házból. Üsd fel az alapot, az ágakat, a kérget – bárhol, ahol hibákat látsz (vagy láthatsz). Miután a fa elhagyta az épületet, porszívózzon végig azon az úton, amelyet a helyétől az ajtóig vezetett, hogy kimenjen. Ezután ürítse ki a vákuum táskáját vagy tartályát egy szilárd szemetes zsákba, zárja le, majd tegye a kukába.

Ne használjon vény nélkül kapható rovarölő spray-ket

Különösen ez a helyzet, ha véletlenül hibákat lát az ünnepek előtt, és nem akarja lebontani a fát. Ez azért van, mert sokan Az OTC spray-k gyúlékonyak, és nem akarja, hogy ezek a cuccok a fán lógó hőtermelő lámpák közelében legyenek. Ráadásul a legjobb elkerülni a vegyi anyagok permetezését otthonában, ha vannak alternatívák.

Túl késő a kovaföld számára

Bár lehet, hogy hallott már a használatáról kovaföld hogy megszabaduljon a karácsonyfa hibáitól, ez hasznos előtt behozod a fát a házba – és nem fordítva. (Mint ha észrevetted volna hibák a fán, amikor kirakodta az autóból.) Az inszekticid por nem tartalmaz szintetikus vegyszereket és működik, de legalább 24 órán át a fán kell lennie, mielőtt hatékonnyá válik, így van kevés haszna van ezen a ponton.


Source link


40 Views 0 Ratings Rate it