Hogyan lehet páramentesíteni a szélvédőt pillanatok alatt ezen a télen

Avatar Gadam | 2020.12.06. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a

Fénykép: a harag napja (Shutterstock)

A hidegebb időjárás egyik idegesítőbb része a többletmunka, amelyet a vezetők számára jelent. A hógumik felhelyezése, a hó és a jég lekaparása között, és várok a jármű felmelegedésére, minden egy kicsit tovább tart. Annak ellenére, hogy nem olyan sok ember ingázik napi munkába, ez nem jelent mindenkit elkerülheti a rettegett érzést, hogy elindítja az autót, és rájön, hogy szélvédőjük ködös. De ha ebben a helyzetben találja magát, nem is olyan rossz, mint amilyennek látszik: a NASA egykori mérnöke megosztotta tudományos alapú páramentesítését technika, megtervezett hogy a munka gyorsabban elvégezhető legyen. Itt van, amit tudni kell.

Hogyan lehet gyorsan párátlanítani a szélvédőt

Ez a tipp tőlünk származik Mark Rober, a NASA volt mérnöke és a „tudomány barátja”. A ötperces YouTube-videó, végigvezeti velünk a négy lépésből álló módszerét, amellyel az idő felében páramentesíti a szélvédőt. (Ne feledje, hogy a még mindig lent lévő cím azt mondja, hogy beszélni fog róla kiolvasztás ablakokat, de a tényleges videóban csak címez páramentesítés.)

A videóban Rober tudományos módszerrel teszteli a legkülönfélébb technikákat, mielőtt leszállna arra, amelyre a legjobbnak találta a szélvédő és az autóablakok páramentesítését. Itt van a érintett lépések:

  1. Kapcsolja be autója fűtését teljes robbantásra. A forró levegő több nedvességet képes megtartani.
  2. Kapcsolja be autója légkondicionálóját. Rober szerint ez kihúzza a nedvességet a levegőből, amikor a levegő áthalad az AC hideg tekercsén.
  3. Győződjön meg arról, hogy a belső légáramlás ki van kapcsolva. „A téli levegő hideg, és tudjuk, hogy nem tart sok nedvességet” – magyarázza Rober. „Tehát, ha beviszi autójába és felmelegíti, akkor nagy a felszívóképessége.”
  4. Repedjen be minél több ablakot– akár néhány másodpercig is -, hogy lehetővé tegye a nedves autó levegőjének cseréjét a kinti száraz hideg levegővel.

Természetesen rengeteg változó van, például a hőmérséklet, a csapadék és az olyan típusú beállítások, amelyek az autóval járnak, de ha sokat foglalkozik a köddel, ezek megérik a lövést.
Source link


24 Views 0 Ratings Rate it