Hogyan lehet valójában pénzt megtakarítani a WC-papír árainak összehasonlításával

Avatar admin | 2021.04.22. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

A WC-papír vásárlása nem lehet olyan bonyolult vagy drága, mint jelenleg. A márkák imádják csobbanni a csomagolásukat követelések hogy az egyikükmega tekercs”Egyenlő 12 vagy 18„ szokásos tekercs ”-nel, de kevésbé egyértelmű, hogy mennyi tényleges papírt adnak Önnek. Ez szinte lehetetlenné teszi az árak összehasonlítását márkáról márkára – vagy akár egy márka kínálatában.

Természetesen ez a lényeg. Ha több tucat funkcionálisan azonos termékcsomaggal kell szembenéznie, amelyek hasonló (ugyanakkor szintén ellentmondásos) marketing állításokat tartalmaznak, akkor valószínűleg felhagy azzal, hogy megalapozottan dönt, és csak véletlenszerűen ragad meg valamit. A márkák tudják ezt, ezért a lehető legtöbb opciót teszik a polcokra annak reményében, hogy az elárasztott vásárlók megragadják egyiküket. Szerencsére van összehasonlítani a WC-papír árait – előbb csak egy kis matekot kell elvégeznie.

Hogyan lehet lebontani az árat

Először keresse meg az egyes mérlegelt lehetőségek teljes négyzetméterét. A legtöbb márka felsorolja a csomagoláson, de egyre több nem. Ha nincs megadva a négyzetméter, vegye be a tekercsek számát és szorozza meg azt a tekercsek teljes számával, hogy megkapja a csomagban található összes lap számát. Ezek a számok kicsiek és nehezen olvashatók, de legalább az egyik ott lesz.

Innen vagy lebonthatja az árat egységenként dollárra, vagy egységenként dollárra. Az egységenkénti dollárért ossza meg a csomag árát a teljes négyzetméterrel (vagy az összes lapdal). Dollár / egység egység esetén ossza el a teljes négyzetmétert (vagy az összes lapot) a csomag árával. Pénzt takaríthat meg minimalizálni a dollár egységenként vagy maximalizálni az egységek dolláronként. Használhatja a számítások bármelyikét, amelyet előnyben részesít, de ugyanazt a képletet kell használnia következetesen, hogy az összehasonlítások pontosak legyenek.

Ne bízzon a bolt matematikájában

Sajnos ezeket a számításokat magának kell elvégeznie, mert egységárak az üzletek polcain köztudottan megbízhatatlanok. Például a helyi Safeway webhelyemről származó lista felsorolja az árat „count” -ra, de nem mondja meg, hogy mi a „count” (az annotáció az enyém):

Képernyőkép a Steppelt Northern Ultra Plush WC-papír Safeway listájáról.  Az egységár 1,11 USD / darab, a teljes ár pedig 19,99 USD.  Az egységárat piros színnel aláhúzza a-val "?" mellette a hangsúly.

Pillanatkép: AA Newton

Egy gyors ellenőrzés szerint ez a tekercs ára: 1,11 USD x 18 tekercs csomagonként = 19,98 USD. (Köszönöm a kerekítést, srácok!) Mivel a versenytársak többsége az egységárakat a 3-4 dollár / 100 négyzetméter tartományban sorolja fel, a steppelt északi lopásnak tűnik – mindaddig, amíg rájössz, hogy tekercsenként 1,11 dollár kb. 100 négyzetméter.

A bolti egységárak egyenesen rosszak lehetnek, mint például ez, amely 20,99 dolláros WC-papír csomagot állít, valahogy 116,61 dollárba kerül 100 négyzetméterenként (az annotációs enyém):

A Safeway listája a Charmin Ultra Soft WC-papírhoz.  Az egységár 116,61 USD / 100 négyzetméter, a teljes ár pedig 20,99 USD.  Mindkét ár piros színnel van aláhúzva "???" mellettük a hangsúly.

Pillanatkép: AA Newton

A címkénként ez a csomag 516 négyzetméter papírt tartalmaz. A csomag ára 20,99 dollár, ami 0,04 dollár / négyzetláb, vagy körülbelül 4,00 dollár / 100 négyzetméter. Fogadok, hogy 116,61 dollár az nagykereskedelem egységár, vagy mit fizet a bolt az adott cikk esetéért.

A WC-papír matekozása hatalmas fájdalmat jelent a szamárban? Igen, hihetetlenül! Sajnos csak így lehet átvágni a baromságok dzsungelét, és kideríteni, hogy valójában mennyit fizet a WC-papírért. Miután megtalálta a tetsző márkát egy elviselhető áron, készítsen készletet, amikor az értékesítésre kerül. Soha többé nem kell matekoznod – legalábbis addig, amíg nem változtatják meg a tekercs méretét rajtad.


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok