Hogyan magyarázzuk el, miért nem megy nagy eseményre a COVID alatt

Avatar admin | 2021.04.18. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez: Hogyan mondhatom el valakinek, hogy még mindig nem kényelmes a nagy eseményükre menni a COVID alatt

Fénykép: giuseppelombardo (Shutterstock)

Bár nagyon nehéz egy globális járványt megvizsgálni, amely felelős több mint 566.000 haláleset egyedül az Egyesült Államokban, és azonosítson bármi pozitívat, ami ebből fakad, a népegészségügyi intézkedéseknek néhány olyan szempontja volt, amelyet egyesek kényelmesnek találtak.

Legyen szó távolról történő munkavégzés képességéről vagy legitim ürügyről, hogy ne kelljen társasági életet folytatnunk, valószínűleg voltak olyan esetek, amikor a társadalmi távolságtartás és a nagy összejövetel nélküli követelmények kissé megkönnyítették a dolgát. Valójában talán kijutottak valamiből, amiben eleve nem akart részt venni.

A félelemre való vágy (vagy annak hiánya) miatt továbbra is (jogosan) aggódhat a személyes eseményeken való részvétel miatt, és azon gondolkodik, hogyan lehet kezelni a csepegni kezdett meghívásokat. Néhány ember életében valószínűleg teljesen megértő lesz.

Mások azonban visszavonulnak, és elmagyarázzák neked, miért gondolják az eseményüket valójában biztonságosnak – általában a „de a szabadban lesz, és mindenki maszkot visel és szuper óvatosan” valamilyen verziója. Remek, de nem is. Íme néhány módszer a vita eligazodásához, ahol elutasítja a meghívót.

Igen, 100% -ban még mindig járványban vagyunk

2020-ban az emberek (javarészt) elfogadták, hogy nem akarnak halálos vírust elterjeszteni vagy megfertőzni, ezért nem vesznek részt az esküvőjükön, ballagásukon, születésnapjukon, hálaadó vacsorájukon stb. a COVID-19 vakcina bevezetésében az emberek úgy gondolják, hogy az egész kész és poros, és mi világosak vagyunk.

Nem fogjuk megvizsgálni az összes okot, amiért itt nem ez a helyzet (nem is 25% az országot még beoltották!), de ha valaki megadja neked az ol ‘”de a COVID-nek alapvetően vége van, és a legtöbb résztvevőnek legalább megvan az első oltási adagja”, ne hagyd, hogy bűnösnek tartsák elfogadja a meghívást. Ön nem „megy túl a vízbe” vagy „nem tesz túl sokat ebből”, vagy ellenáll annak a ténynek, hogy „az embereknek le kell élniük az életüket”, és hogy „a világnak egyszer vissza kell térnie a normális kerékvágásba”. Csak azt akartam előbb kitérni az útból.

Lehet, hogy elkerüli a konfliktusokat

Sok szinten nehéz elmondani unokatestvérének, hogy nem vehet részt az esküvőjén, és néhány ember számára ez magában foglalja a konfliktushelyzetek miatti szorongást is. Ban ben egy cikk a Well + Good-hoz, Mary Grace Garis beszélt pszichológussal Dr. Aimee Daramus, aki elmagyarázza, hogy a stressz kezelésére szolgáló sávszélességed – beleértve a lehetséges konfliktusokból fakadóakat is – valószínűleg jelenleg meglehetősen alacsony.

Amellett, hogy nem akarja megsérteni az unokatestvérével fennálló kapcsolatát, nem biztos, hogy olyan helyen tartózkodik, ahol bármilyen más típusú kockázatot kezelhet – például példaként: halálos vírus átvitele vagy fertőzés. De még egyszer: ne hagyd, hogy ez döntsön helyetted. “Bár nehéz, próbáld meg nem engedni, hogy a politika vagy a barátaid döntése befolyásolja az egészségi állapotodat – hacsak nem a barátaid a vírusok vagy a kockázatkezelés szakértői -, mert a vírus nem népszerűségi verseny” – mondta Daramus a Well + Good-nak.

Mit kell mondani az eseményekre szóló meghívások elutasításakor

Alapján Diane Gottsman, nemzeti illemtan szakértője és szerzője Modern etikett a jobb életértakit Garis a cikkéért is megkérdezett – minél előbb folytassa a kemény beszélgetést (vagy küldje el a meghívást elutasító jegyzetet). És mindenképpen tartsa „rövid, kedves és udvarias”.

Veszteséggel a szavakért? Gottsman biztosítja ezt a mintaszkriptet ez (szükség esetén kisebb nyelvi kiigazításokkal) segíthet:

„Személyesen szerettem volna kapcsolatba lépni veled és megköszönni a meghívást. Sajnos ebben a pillanatban még mindig nem vagyok kényelmes utazni, vagy bármilyen tömegben tartózkodni. Nagyra értékelem a megértésedet és szeretném, ha tudnád, hogy a legjobb szerencsét kívánjuk neked, és megünnepeljük, amint véget ér a járvány.

Ideális esetben az illető meg fogja érteni – bár csalódhat. De még egyszer: még mindig járványban vagyunk, így a 2020 előtti társadalmi normák és elvárások kimentek az ablakon (amit valószínűleg szabadon hagyott a friss levegő és a szellőzés számára).


Forrás link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok