Hogyan menthetünk meg egy történelmi házat javítás közben

Avatar admin | 2021.08.22. 2 Views 0 Likes 0 Ratings

2 Views 0 Ratings Rate it

Kép a történelmi ház megmentésére, miközben (technikailag) bérmentesen él

Fénykép: Kenneth Keifer (Shutterstock)

A járvány idején ennyi időt otthon töltve sok ember újragondolta, hogyan és hol él. Nehéz megindokolni egy városban lévő kis lakás magas bérleti díját, amikor a városi élet legtöbb vonzó része (bárokba, éttermekbe, múzeumokba, drag show -ba, szocializációra stb.)) lekerülnek az asztaltól.

Sajnos nem mindenkinek van pénze – vagy képessége arra, hogy szánja rá a szükséges időt és erőfeszítést – a csomagoláshoz, vidékre költözni, majd régi otthont vásárolni és szeretettel helyreállítani. De ha történetesen megvan az a képessége, hogy időt és energiát fordítson arra, hogy egy régebbi házat visszahozzon eredeti dicsőségébe, akkor érdekelheti, hogy lakossági kurátor legyen.

Egy a bejegyzés a Menekülés otthon hírlevélhez, Danielle Hyams elmagyarázza, mit tartalmaz ez a megállapodás, beleértve a gyakran „bérleti díj nélkül” meghirdetett ingatlanon való tartózkodás költségeit.

Mik azok a rezidens kurátor programok?

Elsősorban keleti államokban, köztük Massachusettsben, Connecticutban, Vermontban, Delaware-ben, Virginiában és Marylandben kínálják a rezidens kurátorprogramokat a köz- és magánszféra partnerségei, amelyek célja a történelmi otthonok és épületek megőrzése, amelyek valószínűleg nem kapnák meg a helyreállításhoz szükséges finanszírozást, és egyébként üresen maradnának. .

„A programok úgy működnek, hogy a rezidens kurátorok-akár magánszemélyek, akár kereskedelmi, akár nonprofit szervezetek-hosszú távú bérleti szerződést kapnak egy állami tulajdonú történelmi épületben az ingatlan helyreállításáért és folyamatos karbantartásáért.” Hyams írja.

Valóban „bérleti díjmentes” az élet?

Bár sok embert vonz a gondolat, hogy bérleti díj nélkül éljenek (vagy alacsony bérleti díjakat kell fizetniük), Hymans hangsúlyozza, hogy a rezidens kurátorprogramokban való részvétel költségekkel jár. Ez is valami, ami attól függően változik az ingatlan helyéről.

Például a Massachusetts-i házak 10-50 év közötti bérleti szerződéssel érkeznek, ezalatt az egy családi ingatlanok rezidens kurátorai általában nagyjából 500 000 és 1 millió dollár közötti összeget költenek helyreállításra és karbantartásra. Eközben Virginiában, ahol a bérleti szerződés 10 és 20 év között mozog, a rezidens kurátorok becslések szerint 150 000 és 400 000 dollárt költenek, Hyman tudósít.

Bár a rezidens kurátorprogramok sok ember számára nem megvalósíthatók, életükben egyszeri lehetőségeket kínálnak azok számára érdekli a történelmi épületek megőrzése a jövő generációi számára.


Forrás link


2 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok