Hogyan neveljünk citromfát beltérben

Avatar admin | 2021.08.02. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Kép a citromfa beltéri termesztéséhez című cikkhez

Fénykép: Olha Szolodenkó (Shutterstock)

Miután saját a citromfa otthon gyakran luxus, feltételezzük fenntartott élő embereknek citrusbarát helyeken, pl napos Kaliforniában vagy párás Floridában. Azonban azt nem azt jelenti, hogy északkeleten, középnyugaton, vagy az ország más régiói nem élvezhetik az egyszerűt örömet a saját frissen facsart limonádéjukban. Egy kis odafigyeléssel citromfát nevelhetsz belsejében az otthonod.

Íme, hogyan lehet citromfát termeszteni és gondozni (Floridába költözés nélkül).

Tő a legjobb citromfák beltérben nőni

Virágzó citromfák a kinti, sok helyiség zárt környezetben nem fog jól teljesíteni, ezért fontos tudni a különböző fajtákra és méretükre vonatkozó sajátosságokat. Általában egy törpefa lesz a legjobb a kisebb terekhez. Törpe gyümölcsfák akár nyolc -tíz láb magasra is megnőhet, ami biztosan nagyobb, mint az átlagos szobanövény, de ez van kisebb, mint az átlagos citromfa. A törpefák beltérben cserépben és konténerben is nőhetnek, nem a talaj, és ők könnyebb metszeni és méretük könnyebb fenntartani, mert a gyökerek rövidebbek, mint más fajták. A legjobb rész: Thé, gyorsabban éri el az érettséget, így hamarabb hoz gyümölcsöt, mint amire számít.

A megfelelő fa kiválasztása is attól függ, hogy milyen ízlést szeret, és mennyi munkát szeretne belefektetni. Ha azt szeretné, hogy a fa, amely megköveteli kevesebb karbantartás és citromot termeljen az édesebb oldalon, akkor választania kell törpe meyer citromfa. Meyer citrom savanyú citrom és édes narancs keveréke édesebbek-mint-an-átlagos citrom. Nagy hő nélkül is túlélhetnek, és könnyen ápolhatók. Törpe eureka citrom egész évben, de inkább a fanyar oldalon. Azonban eAz ureka citromfáknak sok fényre van szükségük a virágzáshoz, ezért győződjön meg róla, hogy közel van déli fekvésű ablak, ha úgy dönt, hogy ezeket a citromokat termesztik fedett.

Hogyan válasszunk a megfelelő ültetőedény a citromfának

A megfelelő ültetőedény elengedhetetlen a citromfa egészséges növekedéséhez – és tő a legfontosabb elem az övé vízelvezető lyukak. Nem akarja, hogy a növény vízben üljön, mert az elősegítheti a gyökérrothadást. Terrakotta edények különösen jó vízelvezetésre, de azt is megteheti használjon műanyag vagy üvegezett edényeket megfelelő leeresztőnyílásokkal.

Lakásterápia azt javasolja, hogy az ültetvény legalább kétszer akkora legyen a növény gyökérgömbje – az elegendő teret ad a gyökereknek a növekedéshez és a terméshez. A talajnak olyan keveréknek kell lennie, amely jól lefolyik. Ha saját maga készít talajt, A.A partment terápia azt javasolja, hogy keverjük össze a természetes talajt egyenlő részek cserepes keverék és homok.

Beltéri citromfa gondozása

A beltérben termesztett citromfák más gondozási osztályba tartoznak, mint a szabadban. Például, mint Kertészet Tudja magyarázza, “ÉNf A normálisan termesztett citromfajta keménységi zónája 7, egy tartályban a citromfa lesz 8 -as keménységi zóna. ” SzójaÖntözni és trágyázni kell. Water legalább kettő ill heti háromszor-néha naponta a növekedési időszakbanés készíts győződjön meg arról, hogy a növényt annyira áztatja, hogy látja, hogy a víz kifolyik a leeresztő lyukakon keresztül. A növény nedves tartása (de nem áztatott) megfelelő mennyiségű hidratálást biztosít a gyökereknek, hogy a levelek egészségesek maradjanak; ykellene soha ne hagyja, hogy a növény teljesen kiszáradjon.

A trágya egy másik kulcsfontosságú eleme a citromfának. Ültetési cég Pennington azt mondja hogy „A citromfák bőséges nitrogént igényelnek, valamint más alapvető tápanyagok, beleértve a magnéziumot és a vasat is. ” Fhárom -négy havonta ertilizálja, ügyelve arra, hogy ne zavarja a sekély gyökereket, ami károsíthatja a növényt.

Hogyan lehet megtudni, hogy a tiéd beltéri citromfa küzd

Vannak jelek, amelyekkel tisztában kell lenni azzal, hogy cserepes fája veszélyben lehet. Vigyázz sárga leveleket, melyik tud az elázott gyökerek jele legyen (ami azt jelenti, hogy az edény nem folyik le megfelelően). Azt is meg kell pay téli hónapokban fokozottan figyeljen citromfájára, mivel thé nagyon érzékenyek a hidegre.

Te is vigyázni akar “balek ágak amely a növény gyökerében kezdhet növekedni és átveheti a fát – mmindenképpen vágja le ezeket, amint meglátja. Ha követi ezeket a lépéseket, egész évben lédús citromokat kap.


Forrás link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok