Hogyan nyerhetjük vissza az elveszett ügyfeleket tartalommal

Avatar Gadam | 2021.01.30. 58 Views 0 Likes 0 Ratings

58 Views 0 Ratings Rate it

Semmi sem olyan elkeserítő, mint látni, hogy az ügyfelek leiratkoznak vagy leállítják az Ön szolgáltatását. De ez az üzlet elkerülhetetlen része: Egyes ügyfelei bármilyen okból is dönthetnek úgy, hogy abbahagyják az üzletet veled.

Átlagon felüli átadási arány azonban azt jelzi, hogy vállalkozásának problémái vannak. A felfelé eső felforgatás vagy lemorzsolódás megbéníthatja az üzletet, és csökkenhet a bevétel.

Az átlagos eltérés az iparágtól függ:

a vevõk aránya iparáganként
Forrás: Ismételten


Ez a cikk lépésről lépésre stratégiát tartalmaz, amelynek segítségével elveszett ügyfeleket nyerhet vissza célzott tartalom révén, függetlenül az iparágától.

Érdemes figyelni az ügyfelek megtartására

Az ügyfélmegtartás kritikus fontosságú egy növekvő vállalkozás számára. Az ügyfél megszerzése költséges lehet ötször annyit mint megtartani egyet.


Ha új ügyfelet szeretne szerezni, először meg kell határoznia azokat az embereket, akik megfelelnek az ideális vásárlói demográfiának, majd marketingkampányt kell indítania, hogy meggyőzze az illetőt, hogy próbálja ki a szolgáltatását vagy vásárolja meg a termékét. Mindez időbe és pénzbe kerül.

Mondja, hogy fut a pay per click marketing kampány. Meg kell terveznie a hirdetést, meg kell határoznia a célzást és el kell különítenie a kampány költségkeretét. Amikor egy személy rákattint a hirdetésre, elküldi a nyitóoldal, amelyet létre kell hoznia. Miután bekerültek az e-mail listádba, amiért fizetned kell, linkeket küldesz nekik a blogod tartalmára, amelyet valakinek meg kell írnia. A folyamat végén szerencsés vagy, ha 100-ból egy ember úgy dönt, hogy kipróbálja a szolgáltatásodat, vagy megvásárolja a terméket.

Az ügyfélszerzési folyamat minden szakasza pénzügyi befektetés. De a legtöbbet kihagyhatja olyan ügyfelek esetében, akik kipróbálták az Ön termékét vagy szolgáltatását. Ha jó terméket biztosít, akkor bizonyos mértékig bíznak abban, amit kínál. Ennek eredményeként könnyebb újra eladni annak a személynek.

Ha 5% -kal csökkenti a forgási sebességet, a nyereség 25% -ról 95% -ra nőhet Kisvállalkozási trendek. Ha a profit növelésére törekszik, az ügyfelek megtartására való összpontosítás nem egyszerű.

A következő ötlépéses stratégia segít célzott tartalom használatában az elveszett ügyfelek visszaszerzésében.

1. Legyen az adatok az Ön útmutatója

Az elveszített ügyfelek visszaszerzésének első parancsolata az, hogy megismerje őket. Legyen világos kép arról, hogy kik az ügyfelei, és milyen preferenciák vannak.

Az ügyfelekről gyűjtött információk segítenek megérteni, mely ügyfeleket érdemes követni, és milyen stratégiákkal lehet a legjobb eredményt elérni.

Kezdje azzal, hogy ügyfeleit csoportokba sorolja. Az egyik bevált módszer a recidencia, gyakoriság, monetáris (RFM) modell:

recessziós gyakoriság monetáris (RFM) mutatói
Forrás: Okos csap

Az RFM-elemzés során minden ügyfélnek egy és öt közötti RFM-pontszámot ad. Az ötös pontszám magas pontszám, az egy, kettő vagy három pontszám azt mutatja, hogy van tennivaló. Legjobb ügyfelei 5-5-5 pontszámot kapnak. Vessen egy pillantást erre a táblázatra:

Minta RFM elemzés és RFM ponttábla

Az ügyfelek RFM-elemzése segít nyomon követni ügyfelei tevékenységét. Az elemzés révén elkezdheti csoportosítani az ügyfeleket, és meghatározhatja vásárlási szokásaik trendjeit.

(Az RFM modell használatával kapcsolatos részletesebb nézze meg ezt a cikket.)

2. Tudja meg, miért ment el az ügyfél

Az ügyfelek számos okból hagyják el a szolgáltatásokat, beleértve a gyenge ügyfélszolgálatot, az árképzéssel kapcsolatos aggályokat és a versenytársak által kínált jobb alternatívákat.

Az ügyfelek visszajelzésének összegyűjtésének egyik legegyszerűbb módja a kilépési felmérés elküldése az ügyfeleknek. Kombinálhatja a felméréseket másokkal is vevői visszajelzési stratégiák. Például a kilépési interjúk valószínűleg több betekintést nyújtanak, mint egy felmérés. Természetesen interjúk lefolytatása nehezebb és időigényesebb, ezért meg kell találnia a vállalkozásának megfelelő egyensúlyt.

Bármilyen típusú ügyfél kilépési visszajelzés válaszaránya valószínűleg alacsony lesz. A válaszadási arány javítása érdekében fontolja meg egy ösztönző alkalmazását.

A következő grafika vázolja az ügyfelek távozásának okait, és hogyan nyerheti vissza őket:

Miért távoznak az ügyfelek, és hogyan nyerheti vissza őket
Forrás: Saasquatch

Amikor összegyűjti válaszait az ügyfelektől, betekintést nyerhet azokkal a problémákkal, amelyekkel szembesülnek. Ezek az adatok hasznosak lesznek, ahogy Ön is dolgozza ki stratégiáját hogy csökkentsék a megrázkódtatást és növeljék az ügyfelek megtartását.

3. Készítse el ügyfélmegtartási stratégiáját

Befejezte a kutatását. Az ügyfeleket költési szokásai és elkötelezettsége alapján csoportokba bontotta, és ezen elemzés révén értékes betekintést nyert az ügyfelek útjába. Ezenkívül azonosította azokat a problémákat, amelyekkel az ügyfelek találkoztak az Ön cégével.

Ezután olyan marketing stratégiákat kell kidolgoznia, amelyek két dolgot végeznek:

  1. Várja meg az ügyfélutat, így termékeket vagy szolgáltatásokat kínálhat az embereknek, amikor a vásárlási szokásaik alapján valószínűleg vásárolnak valamit
  2. Alakítson ki egy marketingstratégiát az elveszett ügyfelek visszaszerzésére, alapozva megértését az ügyfelekkel kapcsolatos ismereteinek

Hadd mondjak egy hipotetikus példát a működésére.

Ha SEO ügynökséget működtet, és tudja, hogy ügyfeleinek 76% -a növeli költségvetését a 9-12. Hónap között, akkor ezt megteheti készítsen projektjavaslatot amely előre látja ezt az igényt. Megkezdheti a marketingcélok megbeszélését is, és megoszthatja a magasabb költségvetés vállalkozásukra gyakorolt ​​hatásának előrejelzéseit.

Az ügyfél útjának előrejelzése után létrehozhat egy stratégiát, amelynek célja az elveszett ügyfelek visszaszerzése. Lehet, hogy felismerte, hogy a fix 12 hónapos projekt problémát jelent az ügyfelek számára, mivel ilyen hosszú ideig nem tudják garantálni a pénzforgalmat. Ezután felkínálhatja az elveszett ügyfél számára, hogy hat hónapig működjön együtt az ügynökségével, és lehetősége van a szerződés kockázat nélküli felmondására 30 napos felmondási idővel.

4. Emlékeztesse az elveszett ügyfeleket arra, hogy hiányoznak

A célzott tartalom felhasználásának egyszerű és hatékony módjai vannak az ügyfelek visszaszerzésére.

Jó okkal szeretik a marketingesek kihagyás félelmét felhasználva (FOMO) az elkötelezettség és az értékesítés ösztönzése érdekében. A FOMO az ügyfelek vágya szerint virágzik, hogy ne hagyja elcsúszni a jó lehetőségeket.

A FOMO tartalmat gyakran használják a kosárelhagyási folyamat részeként. Ugyanakkor ugyanolyan hatékony egy promóció részeként.

Íme egy példa a Boden ruházati bolt remek FOMO e-mailjére:

Példa egy FOMO e-mailre
Forrás: Ometria

A fenti e-mail azért hatékony, mert…

  • Emlékezteti az ügyfeleket a hiányzó dolgokra.
  • Kiváló látványterveket alkalmaz az üzenet átadásához, ami szintén hozzájárul a márka identitás kialakításához.
  • Világos cselekvésre ösztönzéssel rendelkezik a “Fedezze fel az újdonságokat” fül formájában.

Az ügyfeleknek küldött üzenetben arról, hogy mi hiányzik, tartalmaznia kell ezeket és még sok mást. Akár személyre szabhatja.

5. Megtartási ösztönzők ajánlása

Az ügyfelek visszacsábításának egyik legegyszerűbb módja az, ha ösztönzi őket a visszatérésre. Ezek az ösztönzők lehetnek kedvezmények, frissítések, ingyenes ajándékok, ajándékok vagy mások.

Az ajánlatoknak pontosan meg kell határozniuk, hogy mit várnak az ügyfelek, és rengeteg olyan látványtervet kell alkalmazniuk, amelyek elbűvölővé teszik a tájékoztatást. Ezenkívül meg kell, hogy érezzék az ügyfelet, hogy keresett és fontos, és világos CTA-val kell rendelkeznie.

Használja az RFM elemzéséből származó adatokat annak megértéséhez, hogy az elveszett ügyfelek mely ajánlatokat és ösztönzőket találják a legvonzóbbnak.

Például 2016-ban egy távközlési vállalat négy visszaszerzési ajánlatot tesztelt 40 000 ügyfélnél, és egyesek jobban működtek, mint mások. Az eredmények szerint Harvard Business Review:

  • Kedvezmény (20 USD kedvezmény hat hónapra): 45% -os sikerarány és 668% -os megtérülés
  • Frissítés (35 dolláros filmcsatorna három hónapig ingyenes): 41% -os sikerarány és 793% -os megtérülés
  • Csomagban (20 USD kedvezmény hat hónapra, valamint 35 USD filmcsatorna három hónapig ingyenesen): 47% -os sikerarány és 302% ROI
  • Személyre szabott (az ár miatt távozott ügyfelek kedvezményt kaptak, a szolgáltatás miatt távozók pedig frissítést kaptak): 45% -os sikerarány és 596% -os megtérülés

A termékkínálat automatizálása előnyöket nyújthat; a megfelelő javaslatkezelő szoftverrel könnyebben lezárhatja az ügyleteket.

* * *

Ügyfelek nélkül nem létezhet vállalkozás. A Wal-Mart és a Sam klubjának alapítója, Sam Walton elmondta: “Csak egy főnök van: az ügyfél. És a társaságban mindenkit elbocsáthat az elnöktől lefelé, egyszerűen úgy, hogy másutt költi a pénzét.”

Amikor észreveszi, hogy elveszíti ügyfeleit, ne dobja fel kétségbeesetten a kezét. Bizonyos mértékű visszafogás minden vállalkozásnál normális, és az ebben a cikkben ismertetett taktikák segíthetnek abban, hogy visszahívják az ügyfeleket még távozáskor is.

Ahhoz azonban, hogy az ügyfelek el ne távozzanak, minden vállalkozásnak arra kell összpontosítania, hogy elégedett és boldog legyen, az ügyfélszolgálat előtérbe helyezésével. Ajándékként tekint az ügyfelekre: ismerje fel és jutalmazza az ügyfelek hűségét; ösztönözni az ügyfelek visszajelzését; és azonnal reagáljon a termékével vagy szolgáltatásával kapcsolatos aggályokra vagy nehézségekre. Legyen kreatív és innovatív olyan termékek és szolgáltatások előállításában, amelyek a közönség fájdalmaival foglalkoznak.

Tegye mindezt, és így ügyfelei elégedettek és boldogok maradnak.


Source link


58 Views 0 Ratings Rate it