Hogyan vásárolj egy szellemvárost

Avatar admin | 2021.05.16. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Hogyan vásárolj egy szellemvárost című cikkhez

Fénykép: R Kulawiak (Shutterstock)

A szellemváros meglátogatása az egyik legközelebbi dolog, amit időbe kell utaznunk. Ha zavartalanul hagyják, a város időben felfüggesztve marad; örökre elakadt abban az évben, amikor elhagyták. Szerencsére néhány a szellemvárosokat beépítették az állami és nemzeti parkokba, amelyek általában a természetes romok állapotában hagyják őket – a leghíresebb példa erre a volt aranybányász város, Bodie, Kalifornia.

De vannak legalább 3800 szellemváros – az Egyesült Államok egész területén található (különféle körülmények között), és esetenként egész városok eladásra várnak. Míg a saját szellemvárosod birtoklása elméletileg remekül hangozhat, a gyakorlatban ez egészen más történet lehet (attól függően, hogy mit szeretnél kezdeni az elhagyott ingatlanokkal és építményekkel).

Mielőtt eljutna erre a részre, át kell esnie a szellemváros megvásárlásának folyamatán – ami, kiderül, egy kicsit más, mint átlagos, nem elhagyott otthonának vásárlása. Ezt kell szem előtt tartani, ha olyan szellemváros piacán van, amelyet sajátjának hívhat, jóvoltából Joe Pye cikke a Debt.com-on.

Ez nem csak egy ház

A figyelemfelkeltő címsorok a szellemvárosokról, amelyeket megdöbbentően elfogadható áron értékesítenek, azt a benyomást keltheti, hogy amíg van készpénz, addig viszonylag könnyen büszke tulajdonosa lehet saját elhagyott bányafalujának.

De természetesen ez nem ilyen egyértelmű, részben annak a ténynek köszönhetően, hogy ezeket a városokat „jogi személyiséggel nem rendelkezőnek” tekintik, és ezért nem tartoznak a helyi önkormányzatokhoz. “Ez azt jelenti, hogy még ha az ár is jó, ezeknek a helyeknek az egyedi jellege miatt a vásárlás nagyobb kihívást jelent, mint a legtöbb otthonnál” – magyarázza Pye.

Sok szerencsét a hitelhez

Noha pénzügyileg megvalósíthatónak tűnhet jelzálogkölcsön-fizetés egy 200 000 dolláros szellemvárosban, ez még nem jelenti azt, hogy hitelt kap. „Fannie Mae, Freddy Mac és az FHA nem érinti ezeket az ingatlanokat” – mondta Mike Metzger, a utah-i ingatlanközvetítő mondja Debt.com.

“Nagyon nehéz hitelt szerezni az ilyen típusú ingatlanokhoz” – folytatja Metzger. “Legtöbbször ez egy privát banki ügylet lesz, amely hiteleket az egyénen és a bankkal fennálló kapcsolatokon alapul, szemben a hagyományos „négyzetdobozos finanszírozással”. ”

Valószínűleg hiányzik belőle az alapvető kényelem

Lehetséges szellemváros-vásárlók (remélhetőleg) tudják, hogy rengeteg munka vár rájuk, de lehet, hogy nem fogják teljes mértékben megvalósítani. Például előfordulhat, hogy az elhagyott városban nincs folyóvíz, villany vagy egyéb alapvető közmű. És nem csak a telepítésükről és a meglévő készletekhez való kötődésről van szó – néha a legközelebbi folyóvíz vagy elektromos áram mérföldekre van.

Aztán ott van a biztonság kérdése. “A szellemvárosok struktúráinak többsége nem felel meg a kódnak” – mondja Metzger. „A kód feltalálása előtt épültek. Valószínűleg ez az oka annak, hogy kitalálták a kódot, mert amikor elkészültek, kifogytak az anyagokból.

Jelenleg eladó szellemvárosok

Míg Pye cikke a Debt.com-on érdekes betekintést nyújt egy szellemváros megvásárlásába, számos példát is felsorol az állítólagosan eladó ingatlanokra. De mielőtt túlságosan felizgulna, tudnia kell, hogy ezek közül a városok közül egyik sem található jelenleg a piacon – néhányukat néhány évvel ezelőtt eladták. (Beleértve a coloradói St. Elmo-t, amely a cikk tetején található képen látható.)

De ez nem azt jelenti, hogy nincsenek más lehetőségek. Például Pearce, Arizona jelenleg 944 000 dollárért eladó ez inkább kulcsrakész élő történeti múzeum, mint tényleges szellemváros. Amint az Cleator, Arizona, amely 999 000 dollárért van jegyezve, és még mindig van néhány lakója és aktív vállalkozása, így közelebb kerül a Schitt patakja forgatókönyv. De soha nem tudhatod, hogy álmaid szellemvárosa mikor kerül piacra.


Forrás link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok