Hová menjünk vizsgára szexuális zaklatás után

Avatar Gadam | 2020.12.29. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

sürgősségi szoba bejárata

Fénykép: Sean Pavone (Shutterstock)

Ha szexuálisan bántalmazták, akkor tudhatja, hogy elmehet egy kórház sürgősségi helyiségébe törvényszéki vizsgálatra, amelyet néha nemi erőszakos készlet, hogy DNS-bizonyítékokat gyűjtsön és győződjön meg róla, hogy megkapta-e megfelelő ellátás. De nMinden kórházban vannak olyan emberek, akik képzettek a szolgáltatás nyújtására, így Az NBC News összeállította a térkép információkkal arról, hogy hol találhat segítséget SANE-k formájában –speciálisan képzett szexuális zaklatással rendelkező nővér-vizsgáztatók –minden államban.

A SANE-k segítenek végigvezeti a szexuális bántalmazást végzőket a folyamat során, tájékoztatva őket jogaikról és lehetőségeikről, miközben bizonyítékokat gyűjt. Számos kórházban nem állnak rendelkezésre SANE-k a nap 24 órájában, és néhányban egyáltalán nincs – írja az NBC.eső ápolónők, hogy elvégezzék ezeket a vizsgákat, nem pénzt keres a kórházak számára – tehát A SANE-k általában az állami kormányok vagy nonprofit szervezetek által szervezett programokból származnak. Az NBC újságírói felhívták az egyes államokat, hogy megkérdezzék, hogyan férhetnek hozzá az emberek szexuális bántalmazási vizsga, és megállapította, hogy sokan nem követték nyomon a személyzetet, vagy nem tudtak naprakész listát adni arról, hol találnak képesített vizsgáztatókat.

Ennek eredményeként építkeztek ezt a térképet, aminek meg kell adnia a kezdő helyet. Megtalálja a linket a az egész országra kiterjedő könyvtár, ha van ilyen, valamint információk a helyi kórházakról és a nemi erőszakos válsághelyzetekről. Néha a legjobb, ha először kapcsolatba lépünk a kórházzal; máss, a legjobb, ha válságközpontot hívsz.

Egy másik lehetőség, függetlenül attól, hogy milyen állapotban van, hívja a Országos szexuális zaklatás telefonos forródrót, üzemelteti: RAINN. Ez a forródrót összekapcsolja Önt egy helyi leányvállalattal, ahol valakinek képesnek kell lennie segíteni a megfelelő ellátás megtalálásában.


Source link


13 Views 0 Ratings Rate it