Hozd haza Párizst ezen az 5 úton

Avatar Gadam | 2021.01.29. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

Egy Eiffel-torony figura ül egy Franciaország térképén.
Pincasso / Shutterstock

Akár tavaly le kellett mondania egy párizsi álomutazásról, akár csak alig várja, hogy újra meglátogassa, rengeteg oka van a Fény Városának fantáziálására. Mivel az utazás a legtöbb ember számára még mindig nem elérhető, az alábbiakban bemutatunk néhány módot arra, hogy otthon szerezhesse párizsi megoldását.

Főzzön finom francia ételeket

francia hagyma leves recept.
Rockridge Press

Idézésre lecsó, “A világ legjobb ételeit Franciaországban készítik.” Amíg arra vár, hogy leüljön egy párizsi étterembe, próbálja ki magát a francia főzésben otthon.

Francia főzés kezdőknek bonyolult recepteket bont. Vagy húzhat egy Julie és Julia és főzze végig Julia Child klasszikusát A francia főzés művészetének elsajátítása.

Az ételek a francia kultúra szerves részét képezik, ezért a főzéssel bármi másnál közelebb érezheted magad Párizshoz. Ráadásul a klasszikus ételek megismerése még szórakoztatóbbá teszi őket kipróbálni a következő kiránduláson.

Nézze meg a Félelmetes filmeket Párizsban

Táncos jelenet "Egy amerikai Párizsban."
Metro-Goldwyn-Mayer

Ha Párizsban játszanak egy filmet vagy tévéműsort, akkor valóban úgy érezheted, mintha ott lennél. Disney-é lecsó vagy a Rózsaszín párduc a franchise családbarát lehetőség, míg Amélie vagy Egy amerikai Párizsban alkalmasabb felnőttek számára. Párizs konkrétabb területein A Da Vinci-kód úgy fogja érezni, mintha a Louvre-ban járna Moulin Rouge! úgy fogja érezni, mintha az ikonikus kabaréházban lépnél fel.

Szeretné utánozni a szabadtéri filmfesztivált Parc de la Villette? Tegyen néhány takarót vagy széket kifelé, és vetítse ki ezeknek a filmeknek a házának oldalát. Adjon el egy kis bort, sajtot és kenyeret, hogy vendégeinek teljes élményt nyújtson.

Tegyen egy virtuális túrát egy párizsi nevezetességhez

Az "D'Artiste ábra" kiállítás a Louvre múzeum online turnéján.
Musée du Louvre

Ez nem ugyanaz, mint ott lenni, de Párizs leghíresebb múzeumait és nevezetességeit számítógépe biztonságából meglátogathatja. Tegyen egy online túrát a Louvre vagy a Musée d’Orsay. Vagy keresse fel a Eiffel-torony, Sacré Coeur, vagy Opéra Garnier.

Ezek nagyszerű oktatási kalandokat kínálnak a gyerekeknek, vagy szórakoztató tartózkodást kínálnak Önnek.

Rendeljen néhány gyönyörű fotós könyvet

Párizsi fotókönyv
Harry N. Abrams

Párizs egyik öröme könnyed szépsége. A kis kávézóktól kezdve a tornyosuló épületekig a város szinte minden szeglete elbűvölő. A képek ritkán tesznek igazságot, de rengeteg fotós megpróbálta.

Fényképészeti könyvek, mint Párizs a virágzásban örökítse meg a tavasszal a várost borító színes virágokat. Nézze meg a híres párizsi nevezetességek gyönyörű fényképeit Látványos Párizs.

Gyakorold a franciát

a Babbel nyelvi program kezdőképernyője

Mi a jobb módja a következő párizsi útra való felkészülésnek, mint a nyelv gyakorlása? Alkalmazások, mint Duolingo és Babbel egyaránt népszerűek.

Felvehet olyan könyvet is, amely segít megjegyezni a gyakori kifejezéseket, például a Könnyű francia kifejezéskönyv.

Próbáljon elsajátítani néhány olyan kifejezést, amelyet tud, hogy használ, például: “Tud ajánlani egy bort?” vagy „Hol van a legközelebbi metróállomás?” Izgalmas és hasznos lesz, ha legalább az anyanyelven tudsz beszélni, amíg ott vagy. Ráadásul a helyiek mindenképpen értékelni fogják erőfeszítéseit!
Source link


24 Views 0 Ratings Rate it