Ismerje meg a művészet, aki Heinz Ketchupot helyez el a múzeumokban

Avatar admin | 2021.08.16. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Az élelmiszerbolt a modern képzeletben nagy. Azóta a játékbemutatók témája Supermarket Sweep először a hatvanas években sugározták. Allen Ginsbergtől az esőkabáton, az összecsapáson, a Raffin és a Wu-Tang klánon mindenki számára kreatív aranybánya volt. És még azokban a pillanatokban is, amikor az élelmiszerboltba tett utazások kezdtek fáradtnak és veszélyesnek tűnni, az emberek kényelmet szereztek vásárolni kedvenc élelmiszereik miniatűr műanyag változatai.

New York -i kerámiaművésznek Stephanie H. Shih, a szokásos élelmiszerbolti termékek, mint a palack Heinz ketchup vagy a konzervdobozok a Nestlé Carnation édesített sűrített tejből, kiindulópont lehet a bevándorlásról, a gyarmatosításról, az asszimilációról és az ázsiai amerikai kultúráról. Sok ilyen palack és doboz gyakori látnivaló a mindennapi életben – nem olyasmi, amire egy pillantást vetne, mielőtt előveszi őket a polcról, és a kosarába dobja. De Shihé kézzel formált agyagábrázolások megfosztja a tárgyakat mulandó eldobhatóságuktól, és meg akarja állítani a nyomát, és átgondolja azokat.

Néhány aktivista munka befejezése közepette (beleértve hűvös póló együttműködés Kat Eng művésszel hogy több mint 46 000 dollárt gyűjtsön az ICE -vel küzdő délkelet -ázsiai emberek számára) és egy új kiállítás a Stanley -é galériában Los Angelesben, „New World Mall” néven, beszélgettem Shih -nel (aki szintén az egyik kedvenc emberem követni az Instagramon) arról, hogy miért olyan fontos az étel a munkájában.

Miért döntött úgy, hogy művészetének nagy részében az ételekkel foglalkozik? Amikor agyagból készít egy élelmiszer -árucikket, mi változik meg az adott élelmiszertermékben és mit szimbolizál?
Az étel hihetetlenül személyes, ezért része annak, hogyan látjuk magunkat. Számomra ez egy lencse, amelyen keresztül felfedezhetem az identitást, a kulturális cserét és a fogyasztást. A folyamatom arra kényszerít, hogy átgondoljam, milyen szerepet játszik az egyes élelmiszertermékek az ázsiai-amerikai kultúrában, és hogyan alakult így-legyen szó gyarmatosításról, asszimilációról vagy jó régimódi marketingről.

Mesélj a „New World Mall” -ról, a mostani kiállításodról Stanley galériájában, LA -ban!
A műsor 30 kézzel festett kerámia másolatot tartalmaz a mindennapi élelmiszerekből, amelyek nyugati eredetűek, de az ázsiai amerikaiak számára valahogy egyedülállóan a miénk is. A legikonikusabb példa valószínűleg a SPAM, amely a második világháború idején amerikai katonai alapanyagként került Ázsiába, és ma már létfontosságú eleme az olyan ételeknek, mint a filippínó embutido (húskenyér), a koreai kimbap (rizs és hínáros tekercs), a japán chanpurū (tofu kevergetés), és hongkongi makarónileves. Szerettem volna megkérdőjelezni azt az elképzelést, hogy a kultúra és a konyha időben rögzül, aláhúzva mindazt, ahogy a külső erők már korábban is formálták „hiteles” vagy „hagyományos” ételeinket.

olvastam Jean Trinh története a műsorról a LA Times, és megemlíti, hogy a műsor nagy része valójában a 80 -as és 90 -es évek termékcímkéit és csomagolását ábrázolja. Ez egy nagyszerű és finom módja annak, hogy az élelmiszereket tartós relikviákként átdolgozzák. Mi volt fontos számodra a korszak termékeinek ábrázolásában?
Hatalmas ázsiai migrációs hullám volt az Egyesült Államokban a 80 -as években, és így van ez az egész ázsiai amerikai gyereknemzedék, akik röviddel ezután születtek bevándorló szülőktől (én is!). Sokat gondoltam ránk, mint kohortra – hogyan érzékeljük magunkat, hogyan érzékel bennünket a mainstream kultúra, milyen a kapcsolatunk a szüleink kultúrájával -, és bizonyos értelemben én készítem ezt a munkát számára. A csomagolás kiválasztása ebből a korszakból bólintás a migráció idejére.

Hogyan kereste a címkék régebbi verzióit? Ez vezetett titeket furcsa utakra a kutatáshoz? Van -e fehér bálnája ezen retro változatok megtalálása szempontjából?
Van egy hihetetlen asszisztensem, Alli Gelles (önálló művész, aki süteményt használ szobrászati ​​közegként), aki segített a műsor kutatásban. Egyes címkék alig változtak a 80-as évek óta, másoknak pedig jól dokumentált márkatörténetük van, amely részletesen leírja az évtizedek során bekövetkezett összes csomagolási frissítést. De a trükkösebb tételeknél képernyőképet készítenénk a régi reklámokról a YouTube -on, vagy megkeresnénk a régi magazinhirdetéseket. A legtovább megbotránkoztatott minket a Birds Eye zöldborsó, mind azért, mert a táskák között sokféle változat volt a régiók között, mind pedig azért, mert a legtöbb marketing csak a borsót mutatta, nem a csomagot. (Ezt a hihetetlen dolgot azonban felfedeztük borsóautó 2005 -ös brit tévéhirdetésből, szóval megérte.)

Vannak olyan kedvenc élelmiszerboltok New Yorkban, ahol ételt vagy inspirációt vásárolhat?
Szeretek bevásárolni a Brooklyn kínai negyedben, amikor csak lehetséges, hogy a húsomat, a halaimat és a termékeimet olyan boltokból szerezzem be, ahol a legszebb termék van egy adott napon, majd elindulok a Fei Long a többi élelmiszerhez.

Ezt az interjút szerkesztettük és tömörítettük az egyértelműség kedvéért.

Vásárolható, olvasható és főzhető könyvek:

A múlt héten beszélgettünk szerző és podcast műsorvezető, Meredith Erickson Kanada gazdag és alulértékelt élelmiszer -identitásáról.

Nadiya Hussain, a Nagyszerű brit sütőműsor rajongók kedvence, idén ősszel visszatért Nadiya süt.

Antoni Porowskié Vacsorázzunk idén szeptemberben érkezik. Pár évvel ezelőtt Porowski elvitt minket lengyel élelmiszereket vásárol Greenpointban.

Gondolkodik azon, hogy kipróbálja magát a dél -karolinai barbecue -n? Rodney Scott BBQ világa megmutatja az utat.

Nem számít, hol élsz, mindig meglátogathatsz Minden étterem New Yorkban John Donohue minimalista, kétszínű vonalrajzával.
Forrás


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok