Ismerje meg a Randonautica alkalmazást, amely véletlenszerű, néha kísérteties helyekre vonzza – Tekintse át a Geek-et

Avatar admin | 2021.02.28. 218 Views 0 Likes 1 On 1 Rating

218 Views 1 On 1 Rating Rate it

A Randonautica honlapjának kezdőlapja
Randonautica

Ha az elmúlt egy évben a TikTok közösségi oldalain járt, akkor valószínűleg látott olyan videókat, amelyeken a Randonautica nevű alkalmazás ösztönözte az észlelésre reagáló embereket, amelyek némelyike ​​egyenesen hátborzongató, például egy bőrönd, amely emberi maradványokat tartalmaz. Míg az alkalmazás szintén egyformán vezetett banális leletek, paranormális jellegű hangulata önmagában érdekességgé teszi.

Randonautica, amely a „véletlenszerű” és a „nautica” bemutatója, bátran piacra dobja magát, mint a világ első kvantum által generált Choose Your Own Adventure valóságjátékát. Weboldalának Névjegy oldala Államok hogy „A Randonautica alkalmazást azért hozták létre, hogy arra ösztönözze az embereket, hogy a mindennapi rutinon kívülre vállalkozzanak. A kvantum véletlenszám-generátor segítségével koordinátát vezettek le az utazáshoz.” Röviden, a földrajzi címkézés találkozik Az X-akták, és teljesen biztos vagyok benne, hogy Mulder kíváncsi lenne rá. (Pedig nem mondhatom el ugyanezt Scully esetében.)

Az alkalmazás arra is ösztönöz mindenkit, aki használja, ossza meg eredményeit online barátságos közösségével. Áttanulmányozhatja az emberek által talált érdekes, imádnivaló, lapos furcsa és időnként rémisztő dolgokat, ha az alkalmazást olyan helyeken használja, mint Randonaut subreddit, TikTok keresési oldala, vagy keresztül YouTube-összeállítások mint ez (vigyázzon a nyelvre és potenciálisan félelmetes vagy hátborzongató tartalom):

A felszínen a Randonautica állítása szerint teljesen véletlenszerű koordinátákra tudja irányítani a felhasználókat egy, a helyükre összpontosított közeli sugárban. Ezután háromféle kvantum entrópia pont közül választhat: attraktorok, üregek és anomáliák. A felhasználóknak egy szándékot is meg kell adniuk, mielőtt az alkalmazás megadhatja az említett koordinátákat. Nyilvánvaló, hogy a Randonauting két fő alkotóeleme a vakfoltok (tudatos tudatosságunkon kívül eső helyek) feltárását és az elme-anyag kölcsönhatással való kísérletezést jelenti (az elmélet, miszerint a tudatod befolyásolhatja a véletlenszerű számok eloszlását), ezért a szándékaidat okosan összpontosítsd.

Hogy hosszú legyen – és őszintén, valahogy őrült—Történet meglehetősen rövid, szándékai (legalábbis a Randonautica szerint) befolyásolhatják azt a teljesen véletlenszerű számgenerálást, amelyet az általa adott koordináták háromszögelésére használ. Ez valahogyan képes arra, hogy kitörjön a látszólag determinisztikus lét-alagútból, amelyben mindannyian csapdába esünk. Vállránd.

Az alkalmazás készítői, Joshua Lengfelder és Auburn Salcedo azt állítják, hogy az alkalmazás egy furcsa dolgok vonzereje, és hogy a káoszelmélet, sőt Guy Debord ihlette A levezetés elmélete. Maga Lengfelder egykori cirkuszi előadó, akit érdekelt a peremtudomány, mint az Fatum Project. Ha hiszel bármelyik ilyen típusú dolognak, akkor megvan bőven lenyűgöző elméletekből, filozófiákból és kísérletekből áll, amelyek ide fogják süllyeszteni a fogait, ideértve a memetikus tényezőket, az elme-gép interakciót, a szimulációs elméletet és a paranormális szeszélyeket.

És még ha nem is, akkor a weboldal még mindig rengeteg lenyűgöző tartalommal rendelkezik, amely legalább egy gyors átlapolást érdemel. A fene, van még egy baki is GYIK oldal kérdéseket vet fel arról, hogy az alkalmazás ellentmond-e bizonyos vallásoknak, vagy veszélyes-e sötét vagy félelmetes célokra használni. De ha ez nem a teáscsésze (megkapjuk), akkor mindig csak letöltheti az alkalmazást, és megnézheti, milyen furcsa kincsek leselkednek a környékére.

Randonautica

Ha saját maga tervezi a játékot, itt kell tudnia. Miután megnyitotta az alkalmazást és engedélyezte a GPS-t, a Randonautica felkéri Önt, hogy állítson be egy feltárási sugarat, és ismertesse Önt az összes tipikus figyelmeztetéssel, amelyet elvárhat egy ilyen alkalmazástól, például a „soha ne lépjen be” és „mindig a Randonaut feltöltött telefonnal”. . ” Dönthet úgy, hogy a közelben marad, vagy ha hosszabb meghajtóval van, bővítse azt nagyobb területre is. Azt is eldöntheti, hogy a vízalapú pontokat választja-e vagy sem, de előfordulhat, hogy készen kell állnia egy csónakra és sznorkel felszerelésre.

Innen az alkalmazás kéri, hogy válasszon a három entrópiaforrás közül: egy attraktort, ürességet vagy rendellenességet. Egyszerűen fogalmazva: az attraktorok olyan területek, ahol a kvantum entrópia pontok sűrűn koncentrálódnak (amit Randonautica rendkívül jelentősnek tart). Az ürességek éppen az ellenkezője, és az anomália olyan terület, amelyet már az emberi gondolkodás is befolyásolt. Mindezekről részletesebb leírás található itt ha akarod, de a játékhoz ez nem szükséges.

Ne feledje, hogy függetlenül attól, hogy milyen szándékkal ruházza fel Randonautica-kalandját, előfordulhat, hogy nem mindig állnak össze azzal a hellyel, ahová irányítják. Ennek ellenére mégis találhat valami mást, ami érdekes, vagy akár valahol, ahonnan szép kilátás nyílik. Az alkalmazás ragaszkodik hozzá, hogy így „tudatosan felfedezhesse a világot”, ezért nyugodtan olvasson túl sokat bárhová is, hogy a legtöbbet hozza ki kalandjából.

Abban az esetben, ha aggódna az alkalmazás következményei miatt, Randonautica Államok hogy nem állítja, hogy megfelel az akadémiai normáknak, és hogy „valahol a közepén van egy játék, a tudomány, a művészet és a spiritualitás között. Elmagyarázzuk neked, hogy mit csinálunk, és rajtad múlik, hogy értelmetlen-e, vagy van-e még valami a jelenségekben. Annak érdekében, hogy mit ér, nem talál semmilyen tudományos bizonyítékot a Google-on az alkalmazás által felhozott bármely állítás alátámasztására.

Ha ezek egy része vagy mindez ziccernek tűnik, akkor valószínűleg az is; azonban pontosan ez teszi az alkalmazást annyira érdekessé.

A Randonautica webhelyalkalmazás részletei
Randonautica

Őszintén szólva az alkalmazás általános hangulata hasonlónak tűnik a szeánszok, a tarotolvasások és hasonló dolgokéhoz, mivel ez valamiféle arra ösztönzi, hogy megtalálja azt, amit csak szeretne, és nem azt, ami valójában ott van (vagy nincs). És ahogy korábban utaltam rá, a 90-es évek legendás tévéműsorára is emlékeztet Az X-akták, és konkrétan Fox Mulder karaktere. Mivel kishúgát elrabolták, életét annak szentelte, hogy megtalálja, vagy legalábbis megtudja, mi történt vele valójában. Annyira űzte őket, hogy megtalálja ezeket a válaszokat, hogy készségesen hitt minden olyan szögben, amelyet megért. Emlékezz ikonikus „Hinni akarok”Poszter?

Tehát, ha a kerítésen állsz, hogy a Randonautica áltudományos hülyeség-e, vagy valóban valami nagyobb dologra törekszik, rajtad múlik, hogy letöltöd-e a saját kalandjátékodat és eldöntöd magad. Talán megtalálja azt a véletlenszerű macskát, virágmezőt vagy hátborzongató erdei szobrot, amelyet látszólag annyira szándékában állt megtalálni. Élvezze a kalandot.

Töltse le az Apple App Store-bólSzerezd meg a Google Play-en
Source link


218 Views 1 On 1 Rating Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok