Kevesebb bosszantó módja van a hidratálásnak futás közben

Avatar admin | 2021.09.10. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Kép a cikknek Kevésbé bosszantó módja van a hidratálásnak futás közben

Fénykép: AYA képek (Shutterstock)

Nem kell túlgondolni a hidratálást egy rövid kocogáshoz, de ha hosszú távot fut, akkor az edzés vége előtt hidratálnia kell. (Az American Council on Exercise 7-10 uncia vizet javasol 15-20 percenként, bár ez túlzás lehet, ha nem izzad sokat.) Szóval honnan veszed ezt a vizet útközben?

A legegyszerűbb megoldás az, ha vizespalackot hord, de a keze elfáradhat a futás vége előtt (vagy csak bosszankodhat, amiért ilyen sokáig kell tartania.) Az a fajta öv, amely a telefont hordozza, általában nincs megépítve hogy vizespalackot tartson mellette, és még ha így is lenne, akkor aggódnia kell a lecsúszás miatt. Tehát hogyan csinálják ezt a távfutók? Kiderül, hogy rengeteg lehetősége van.

Viseljen hidratáló csomagot

Hidratáló csomagok, mint a Camelbak valószínűleg a legismertebb megoldás erre a problémára. Hátizsákot vagy mellényt visel, amely rugalmas műanyag hólyagot tartalmaz, amelyet vízzel tölt fel, és egy tömlő csatlakozik a hólyaghoz, és szívószálként működik. Menekülés közben iszhat egy korty vizet, és mivel a kapacitás nagyobb, mint egy kulacs (például 2 liter), nem kell aggódnia az újratöltés miatt sem.

Ez egy nagyszerű lehetőség azok számára, akik hosszabb ideig távol lesznek a vízforrásoktól, például ha egy futópályán vagy kiránduljon, ahol órákig az erdőben lesz. Néhány csomag minimalista, és csak a vízhólyagot tartalmazza, de másoknak zsebük van, vagy akár dupla teljes értékű hátizsák.

Vegyél egy kulacsot egy hevederrel

Nem kell annyi víz? A palack olcsóbb és kényelmesebb módja a víz szállításának. Keresse a „kézi” vizes palackokat, és olyan modelleket talál ez tartalmaznak egy hevedert, amellyel a palackot a kezéhez rögzítheti, így nem kell ténylegesen megfognia.

A rajongói modellek gyakran tartalmaznak zsebeket, például ezt átlátszó tasakkal rendelkezik a telefonhoz.

Próbáljon ki hidratáló övet

Oké, akkor talán inkább a vizes palackokat szeretné az övén tartani, nem a kezében. Vannak hidratáló övek, amelyek szorosan illeszkednek (nem ugrálnak!), Miközben általában hordják kettő vagy négy mini palackok. A kisebb palackok lehetővé teszik az öv kiegyensúlyozását, és lehetővé teszik különféle folyadékok szállítását is, ha úgy tetszik; például egy üveg víz és egy Gatorade.

Négy palackos FuelBelt-el futottam, amikor a maratoni edzésemre készültem, és könnyű volt elfelejteni, hogy viseltem. Két palackot eltávolítottam a futásokhoz, amelyek nem voltak túl hosszúak vagy mikor Tudtam, hogy utántölteni tudok.

Rejtsen el egy üveget valahol

Most nézzünk meg néhány lehetőséget, amelyek nem járnak vízhordozással futás közben. Bónuszként ezek (többnyire) ingyenesek.

Először is tartson egy kulacsot az útvonal mentén. Ez akkor működik a legjobban, ha hurkot futtat, és ha olyan helyen tartózkodik, ahol biztonságban érzi magát, ha elhagyja a palackot, és azt várja, hogy még mindig ott lesz, amikor visszatér.

Forgalmas városi park? Talán nem. Egy félrevezető hely az erdőben? Biztos. Még jobb, ha megtervezi az útvonalat, hogy visszatérjen a házához vagy az autójához. Hosszú távon fontolja meg, hogy esetleg képes -e vizet elrejteni egy barátságos területen, például a munkahelyén vagy egy barátja verandáján.

Tervezze meg az útvonalat a vízforrások körül

Amikor sok távolsági futást futottam egy megyei park ösvényein, elmondhattam volna a park minden egyes vízforrásának helyét, és elmondhattam volna, hogy melyek a szökőkutak, melyek azok a csapok, ahol meg lehet tölteni egy üveg, és melyek maradnak még a tél holtában. (Enciklopédiai ismereteim is voltak a porta-potyás helyekről.)

Ha bizonyos szökőkutakra támaszkodik, ha szomjasak lesznek, akkor előzetesen cserkészje ki őket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valóban lesz -e vízük. Hideg éghajlaton télen a csövek megfagyhatnak, ezért a park személyzete gyakran kikapcsolja a szabadtéri szökőkutakat. Mindig fennáll annak a lehetősége is, hogy a térképen jelzett szökőkút nem jó állapotban van, különösen az erdőben. Hozzon egy kis vizet tartalékként, ha nem biztos benne.

Ha városi környezetben fut, hasznos tudni, hogy hol találhat olyan középületeket, amelyekbe bele lehet bukni, és talál egy szökőkutat (és talán még egy fürdőszobát is). Vagy cipelni némi készpénz kulacsot vásárolhat egy kisboltban.

Hogyan kell dönteni

Ha elég sokáig fut, akkor valószínűleg mindezeket a stratégiákat fogja használni. Ha legyőzte a határozatlanságot, kezdje a legegyszerűbb és legolcsóbb lehetőségekkel. Vannak megbízható vízforrások kedvenc útvonalai mentén? Kihasznál. Ha nem, nézze meg, hogy tud -e hurkot futtatni és elrejteni egy üveget. De ha inkább vándorolni és felfedezni szeretne, egy hevederrel ellátott kézi vizes palack rengeteg szabadságot ad a bank tönkretétele nélkül. (Ha ravasz, akár saját hevederét is rögzítheti ragasztószalaggal vagy gumival.)

A komoly nyomfutók nagyjából mind végül hidratáló csomagot vagy övet (vagy mindkettőt!) Vesznek. Ha így halad a hosszú futás, fontolja meg, hogy mennyi vizet és egyéb felszerelést kell cipelnie, és válassza ki az igényeinek megfelelő modellt.


Forrás link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok