No Bake Vegan Mango Crème Brûlée

Avatar admin | 2021.02.02. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


A krémmelét melegen vagy hidegen tálalja?

Hagyományosan a creme brulée-t szolgálják fel közvetlenül a felső cukorréteg karamellizálása után. A puding alapja hideg lesz, mivel legalább egy órán át hűtőszekrényben keményedik, míg a felső karamellréteg kissé meleg lesz. A hideg és a meleg ezen kombinációja egyedülálló és kellemes érzést kölcsönöz ennek a desszertnek.

Készíthetem ezt a mangó pudingot előre?

Teljesen. Előre elkészítheti a kókusztej és a mangó puding alapját, mint előző este. Ezután öntsük a ramekinbe, és tartsuk őket hűtőszekrényben, fóliába csomagolva. Amikor készen áll a creme bruléè tálalására, szórja meg a felületét cukorral, és karamellizálja azt fúvókával vagy a forró grill alatt a sütőben.

A kemény karamellréteg elkészítése után nem ajánljuk a creme brulée tárolását. Ennek oka, hogy a karamell minél hosszabb ideig nedvesebb lesz, és érintkezik a puding alapjával.

Hogyan készül a klasszikus francia krém brulée?

A hagyományos creme brulée recept egy pudingkrém alapból áll, majd egy réteg karamellizált cukorral. A pudingot úgy készítik el, hogy a tojássárgáját és a cukrot forró tejszínnel temperálják. A keveréket ezután ramekinbe öntjük és egy bain-marie-ban megsütjük.

A klasszikus desszert tojást és nehéz tejszínt tartalmaz. Így nem alkalmas vegánoknak, laktóz-intoleranciában vagy tojásallergiában szenvedőknek. Receptünk ehelyett csak mangóval, kókusztejjel és burgonyakeményítővel készül, és mindenki számára biztonságos.

Milyen típusú cukrot használjak krémmel?

A creme brulée legjobb cukortípusa a porcukor, más néven szuperfinom vagy ultrafinom sütőcukor. Ez lényegében kristálycukor, amelyet nagyon apró kristályokká őröltek, és így sokkal gyorsabban olvad, mint a klasszikus cukor.

Ezért azt javasoljuk, hogy porcukrot használjon, hogy ez a tökéletes karamellréteg bejusson a creme brulée-be. Ha az Ön által használt cukor túl durva, ehelyett alulfőzött vagy akár megégett karamell foltokkal is járhat.

A fehér cukor egyéb alternatívái közé tartozik a demerara barnacukor, a kókuszcukor vagy a természetes édesítőszerek, például az eritrit vagy a stevia.

Kísérleteztünk mindegyikkel, és azt találtuk, hogy:

  • A barna cukor valóban karamellizálódik. Ennek ellenére nagyon sötétre vált, és ezért nem mindig könnyű megtudni, hogy megégett-e vagy sem.

  • Az eritrit segítségével észrevettük, hogy a fáklya alatt megolvad és megkeményedik, de nem válik barnává.

  • A kókuszcukor kiváló lehetőség, és hasonlóan viselkedik, mint a barna cukor.

Készíthet creme brulee-t tojás nélkül?

Igen tudsz. A tojás a puding felépítését, színét és gazdagságát biztosítja. Ugyanazokat az eredményeket érheti el növényi összetevőkkel, például kókusztejjel, keményítőkkel és selymes tofuval.

Receptünkben a keményítő sűrítő tulajdonságaira és a kókusztej krémességére támaszkodva tettük krém brulée-t vegánvá és ezáltal tojásmentessé. Használhatja burgonya, kukorica vagy nyílgyökér keményítőt, tetszés szerint.

Egy másik alternatíva a selymes tofu. Ez a puha és könnyű szójatermék szuper sima krémmé keveredik, és magas fehérjetartalmának köszönhetően struktúrát ad a pudingnak. Sok ilyen vegán desszertünkben használtuk matcha karóra vagy kávé krém karamell.


Source link


13 Views 0 Ratings Rate it