Kezdő útmutató a légitársaságok mérföldjeihez

Avatar Gadam | 2021.01.05. 158 Views 0 Likes 0 Ratings

158 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a kezdők útmutatója a légitársaságok mérföldjéhez című cikkhez

Fénykép: Jekatyerina Pokrovszkij (Shutterstock)

A gyakori repülő mérföldek félelmetesek. Használja őket helyesen, és rengeteg pénzt takarít meg az utazásokon. De nem mindig könnyű őket használni, és az indulás zavarosabbnak tűnhet, mint amennyit megér. Bár rengeteg feltörést kell végrehajtani az optimális pontok megszerzése érdekében, a legtöbben boldogan felhalmozódhatnak és kilométereket tölthetnek el, túl sok gondolkodás nélkül. Demisztifikáljuk a légitársaság mérföldjeit, és találjuk ki, hogyan kell felhasználni őket.

Mi a légitársaság mérföldje?

A légitársaság mérföldek, más néven törzsutas mérföldek vagy utazási pontok, hűségprogramok, amelyeket a légitársaságok és hitelkártyák kínálnak. Általában meghatározott mennyiségű mérföldet halmoz fel az alapján, hogy mennyit költött egy jegyre (vagy mennyit költött a hitelkártyájára). Ezután felhasználhatja ezeket a mérföldeket további jegyek vásárlásához.

Ez elég egyszerű a felszínen, de a légitársaság mérföldjei nem annyira vágottak és szárítottak. Először is, a „mérföld” kifejezés nem egyenlő a már megtett mérföldek tényleges számával, vagy a jövőben repülhet. Alapvetően a légitársaság mérföldjei olyanok, mint bármely más jutalomprogram: Pontokat kapsz a dolgok vásárlásáért, és végül ezek a pontok felhalmozódnak, és ingyen kapsz valamit.

A hitelkártya jutalmak és a légitársaság jutalmai közötti különbség

A légitársaságok mérföldes világában kétféleképpen szerezhet pontokat: regisztrálva szolgáltatásra magán a légitársaságon keresztül, vagy regisztrálva olyan jutalommérföldeket kínáló hitelkártyára. Néhány hitelkártya bármely légitársaságnál működik, míg mások csak meghatározott légitársaságok számára. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. Akárhogy is, a jó hír az, hogy egyszerre használhatja mindkettőt.

Minden légitársaságnak megvan a saját törzsutas programja, amelyet rendszerint hűségprogramként számláznak. Ezek ingyenesek, és mérföldeket halmozhat fel azzal a légitársasággal vagy partnereivel repülve. Amikor regisztrál egy fiókra, kap egy számlaszámot, amelyet felhasználhat a jövőbeni repülőjegy-vásárlásokhoz. Ezek a szolgáltatások nagyon egyszerűek: Minden megtett járatért mérföldeket keres, és ha elegendő halmozódik fel, akkor beválthatja ezeket a mérföldeket egy ingyenes repülésért az adott légitársaságnál vagy partnereikkel. Jellemzően, ezek a mérföldek nem járnak le, amíg fiókját úgy használja, hogy időnként járatokat vásárol.

A hitelkártya jutalmak a légitársaság mérföldjeivel kicsit másképp működnek. Vásárláskor pontokat szerez, majd beválthatja ezeket a pontokat a törzsutas mérföldekre. De hogy mennyit érnek, az a hitelkártyától függ. Mint sok jutalomban részesülő hitelkártyánál, itt is gyakran számolnia kell az éves díjakkal. Mivel valószínűleg sokkal többet használ a hitelkártyájával, mint amennyit repülőjegyet vásárol, általában könnyebb a pontokat felhalmozni hitelkártyával, mint csak egy légitársaság jutalomprogramjával.

Hogyan válasszuk ki az Ön számára megfelelő utazási hitelkártyát

Mindenkinek rendelkeznie kell törzsutas számlával abban a légitársaságban, amellyel a leggyakrabban repül – végül is ingyenesek. Ha sokat repül, érdemes megfontolni egy olyan hitelkártyát is, amely bónusz mérföldekkel jutalmazza. A megfelelő kiválasztása azonban elég bonyolult lehet.

Jellemzően a legjobb jutalomkártya az, amelyik légitársaságnak van egy „központja” a helyi repülőtéren, vagy aki gyakran jár a gyakran látogatott városokba. De ha nincs kedvenc légitársasága vagy úticélja, akkor azok a kártyák, amelyek lehetővé teszik a pontok használatát a különböző partnerek, például a Chase Sapphire vagy a Capital One Venture útján történő utazáshoz, segíthetnek abban, hogy maximalizálja a jutalom beváltási lehetőségeit.

Ezek a kártyák gyakran kínálják a legnagyobbat regisztrációs bónuszok, amelyek lehetővé teszik, hogy egy csomó pontot szerezzen, amikor egy bizonyos összeget költ a hitelkártyájára, amint a fiókját megnyitja. Nehéz lehet ezt megtenni adósság nélkül, ezért biztosnak kell lennie abban, hogy minden hónapban teljes mértékben ki tudja fizetni a hitelkártya-számláját, ha a regisztrációs bónuszok valamelyikét meg fogja fizetni.

Végül, ha sok lehetősége van a különböző kártyákra, vegye fontolóra azokat, amelyek több pontot kapnak bizonyos típusú vásárlásokhoz. Gyakran a hitelkártyák dupla (vagy több) mérföldet biztosítanak, ha meghatározott típusú vásárlásokat végez. Például sok kártya dupla vagy akár hármas pontot is kínál, ha a hitelkártyáját ebédelni használja. Ha sok étteremben étkezik, ez több mérföldet tesz lehetővé, mint más kártyák.

Érdemes kiemelni, hogy akkor nem halmozódik fel a legtöbb pont az utazási kártya hitelkártyáján, ha olyan webhelyen foglal le, mint az Expedia vagy a Kajak. A kártya által kínált extra mérföldek vagy pontok megszerzéséhez magának a légitársaságnak kell foglalnia. A légitársaság törzsutas programjainál ez nem így van, csak hitelkártya mérföldek.

Hogyan működik a légitársaságok mérföldjeinek beváltása

Tehát most megvan az utazási hitelkártyád és a törzsutas számláid. Néhány repülést megtett, elköltött egy kis pénzt azokkal a hitelkártyákkal, és készen áll arra, hogy beváltsa ezeket a pontokat, hogy tényleges jegyet kapjon.

Először arra a légitársaságra indul, ahol törzsutas számlája van. Jelentkezzen be, keressen járatokat, és válassza azt a lehetőséget, amely lehetővé teszi dollár helyett pontokra vagy mérföldekre átszámított tarifák megtekintését.

Ha van annyi pontja, hogy lefedje a teljes oda-vissza járatot, akkor csak az előírtakat kell megfizetnie biztonsági díj oda-vissza járatra. Ha nincs elég pontja az egész utazáshoz, külön járatokat kell lefoglalnia.

Ha van olyan hitelkártyája, amely lehetővé teszi a pontok beváltását különböző légitársaságoknál, akkor előre kell terveznie, vagy átutalva a jutalmat egy adott légitársasághoz, vagy lefoglalva járatát az adott kártya beváltási portálján keresztül.

Maximalizálja mérföldjeit és jutalmait

Természetesen ez még csak a kezdet (végül is „kezdő útmutató”). Ha hajlandó tölteni az időt és az agyad, akkor biztos lehet abban, hogy pontokat a lehető leghatékonyabban keresel. Ez a legtöbbünk számára nem szükséges, de itt van néhány fejlett trükk, amelyek biztosítják, hogy a legtöbbet hozza ki ezekből a mérföldekből:

Mint a legtöbb pénzzel kapcsolatos dolog esetében, úgy a légitársaságok mérföldjeibe is belemélyedhet, és mindenféle bónuszt megszerezhet. Legtöbbünk számára a mérföldhasználat alapjai elegendőek ahhoz, hogy minden évben megtakarítson egy kis pénzt, és nem túl nehéz nyomon követni.

Ez a bejegyzés eredetileg 2014-ben futott, és 2021. január 5-én frissítették, hogy több aktuális információt tartalmazzon.


Source link


158 Views 0 Ratings Rate it