A kép a képben engedélyezése a Firefoxban

Avatar Gadam | 2021.01.05. 93 Views 0 Likes 0 Ratings

93 Views 0 Ratings Rate it

Firefox logó egy lila háttér

A Kép a képben (PiP) népszerű funkciókká vált azoknak a videóknak a megtekintésére, amelyek nem tartalmazzák a teljes képernyőt. A Mozilla Firefox a PiP-t beépített funkcióként kínálja, amelynek használatához egyszerűen kattintson. Itt van, hogyan.

Miért érdemes használni a Kép a képben Firefoxban?

Ha azt találja, hogy munka közben videókat választ ki a YouTube-on vagy a Vimeóban, megakadályozhatja, hogy elterelje a figyelmét. A Kép a képben funkcióval egyszerűen felteszi a videót a weboldaláról a Firefoxban. Ezután mozgassa a lebegő ablakát oda, ahová szeretné a képernyőn.

Ez lehetővé teszi, hogy többfeladatos munkát végezzen, megírja esszéjét, vagy kitöltheti az értekezletről készült jelentést, miközben a videó a kijelző sarkában játszik, vagy bárhol parkol.

Engedélyezze a Kép a képben vezérlést a Firefoxban

Mivel a Picture-in-Picture a Firefox asztali verziójába van beépítve, az egyetlen beállítás, amely miatt aggódnia kell, hogy látja-e a videovezérlőt vagy sem. Ez a kép a képben kapcsoló, amely a webhely tetején található.

A váltás engedélyezése lehetővé teszi, hogy szinte minden videót egy kattintással PiP módba helyezzen. Míg azt is megmutatjuk, hogyan lehet jobb egérgombbal használni a helyi menüt, néhány webhely felülírja a Firefox helyi menüjét a sajátjával. Ez a Kép a képben mód opció nélkül maradhat.

A Kép a képben vezérlés engedélyezéséhez nyissa meg a „Firefox” alkalmazást, és lépjen a „Beállítások” menübe.

Windows rendszeren kattintson a háromsoros menü gombra az eszköztár jobb felső sarkában, és válassza a menü „Opciók” vagy az Eszközök> Opciók menüpontját.

Kattintson a Menü, az Opciók elemre a Windows rendszeren

Mac számítógépen kattintson a háromsoros menü gombra az eszköztár jobb felső sarkában, és válassza a menüsor „Preferences” vagy Firefox> Preferences menüpontját.

Kattintson a Menü, a Beállítások Mac-re

Bármelyik platformon válassza a bal oldalon található „Általános” lehetőséget, és görgessen lefelé az oldalon a „Böngészés” lehetőségig. Jelölje be a „Kép a képben video vezérlők engedélyezése” jelölőnégyzetet.

Jelölje be a PiP vezérlés engedélyezéséhez

Lépjen a Kép a képbe módba a Toggle segítségével

Ha a fenti lépéseket követi a váltás engedélyezéséhez, akkor a Kép a képben használata egyszerű. Ha videót lát olyan webhelyen, mint a YouTube vagy a Vimeo, vigye az egérmutatót a videó fölé. Ezután megjelenik a PiP ikon.

Ha még soha nem használta a Kép a képben Firefox böngészőben, akkor a kapcsoló egy téglalapra csúszik, amely elmagyarázza a funkciót. De miután legalább egyszer használta, egyszerűen kis ikonként jelenik meg.

PiP Toggle a YouTube Video-on

Kattintson a PiP kapcsolóra, és a videó megjelenik a képernyő sarkában. Ezután áthúzhatja az úszó ablakot a kívánt helyre. Átméretezheti az egyik sarka húzásával is.

Firefox Kép a képben mód

Irányítsd a videót az egyszerű lejátszás / szünet gombbal. Bal oldalon van egy gomb, amellyel visszahelyezheted a videót a weboldalra, miközben a lejátszás folytatódik. Vagy, hogy visszategye a videót és állítsa le a lejátszást, kattintson az „X” gombra a bal felső sarokban.

Lépjen a Kép a képbe módba a helyi menü segítségével

Mint említettük, néhány webhelyen továbbra is használhatja a Kép a képben módot a helyi menü használatával. A YouTube egy ilyen webhely.

A PiP használatához YouTube-videóhoz kattintson a jobb gombbal a videóra, majd kattintson a jobb gombbal még egyszer, és válassza a „Kép a képben” lehetőséget.

Kattintson a jobb gombbal a Kétszer elemre a Kép a képben elemhez a Firefoxban

Biztosnak lenni nem az első jobb egérgombbal történő kiválasztáshoz. Ez egyszerűen megjeleníti a YouTube helyi menüjét. A második jobb egérgombbal a Firefox menüje jelenik meg a fent látható Kép a képben opcióval.

Más videóoldalak, például a Vimeo, jelenleg nem kínálják a PiP-t a Firefoxban a helyi menü használatával. Ismét ekkor jelenik meg az a praktikus Kép a képben kapcsoló.

A videóknak nem kell átvenniük a teljes képernyőt. Tehát tartsa szem előtt ezt a Kép a képben módot, amikor legközelebb egy videót néz meg Firefoxban, miközben más feladatokat folytat.

További információért nézze meg, hogyan kell engedélyezze a PiP-t a Chrome-ban, vagy használja Kép a képben iPhone-on vagy a YouTube-hoz iPaden.
Source link


93 Views 0 Ratings Rate it