Konstruktori ingatlan promóció a PHP 8-ban – CloudSavvy IT

Avatar admin | 2021.02.02. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

PHP logó

A konstruktor tulajdonságai egy új PHP 8 kényelmi funkció, amely segít minimalizálni a kódismétlést. Ez lehetővé teszi a tulajdonságok definiálását és inicializálását egyetlen konstruktor utasításba.

Hagyományos osztály

A konstruktortulajdonság-promóció (innen CPP) az értékobjektumok kontextusában a leghasznosabb. Ezek általában egyszerű osztályok, amelyek leírják az adatszerkezetet. Így nézhet ki a PHP 7.4:

class BlogPost {
 
  protected string $Title;
 
  protected string $Content;
 
  protected DateTimeImmutable $PostedDate;
 
 
  public function __construct(
    string $Title,
    string $Content,
    DateTimeImmutable $PostedDate) {
 
    $this -> Title = $Title;
    $this -> Content = $Content;
    $this -> PostedDate = $PostedDate;
  }
 
}

Elég hosszú osztályt hoztunk létre, annak ellenére, hogy csak három tulajdonságunk van! Minden tulajdonságnév négyszer fordul elő, a gépírásokat kétszer írják. Ha módosítania kellene az egyik tulajdonságot, vagy hozzá kellene adnia egyet, akkor három kódsort érintene meg.

Itt van ugyanez a példa, átírva a CPP használatára a PHP 8-ban:

class BlogPost {
  public function __construct(
    protected string $Title,
    protected string $Content,
    protected DateTimeImmutable $PostedDate) {}
}

A CPP használatával drasztikusan csökkentettük osztályunk méretét. Csak egy kódsort kell hozzáadnia vagy módosítania, ha ezzel az osztály tulajdonságokkal dolgozik.

Közelebbről

A CPP egyesíti a tulajdonságmeghatározást a konstruktor paraméterlistájával. Kiemelt tulajdonság létrehozásához tegye előtte a nevét egy osztály láthatóság-módosítóval – public, protected vagy private.

A promóció után az ingatlan úgy viselkedik, mint bármely más osztályú ingatlan. Az osztályon belül elérheti $this -> Property vagy külsőleg (ha ez a public ingatlan). Belsőleg a PHP-k egyszerűen átalakítják a kompakt szintaxist a PHP 7 által támogatott sokkal hosszabb verzióvá.

Nem kell a népszerűsített tulajdonságokkal rendelkező tipefinteket használni – elfogadható az írás protected $Title, például. Alapértelmezett értékeket állíthat be ugyanazzal a szintaxissal, mint egy normál konstruktor paraméter (protected string $Title = "Example Post").

Kivitelező karosszéria használata

A kivitelező nem mindig lesz olyan egyszerű, mint a mi példánk. Lehet, hogy el kell végeznie néhány ellenőrzési ellenőrzést, vagy átalakítania kell egy értéket.

A CPP használatakor továbbra is megírhat egy konstruktortestet. A kiemelt tulajdonságok értékeihez akár a kiemelt példányváltozóként, akár a helyi változóval férhet hozzá:

public function __construct(protected string $Title) {
  if (!$this -> Title) {
    throw new InvalidArgumentException("Title cannot be empty.");
  }
  // OR
  if (!$Title) {
    throw new InvalidArgumentException("Title cannot be empty.");
  }
}

Bármelyik megközelítést is választja, a változót vagy a tulajdonságot, ugyanazzal az értékkel fog dolgozni. A PHP egyszerűen elrejti a $this -> Title = $Title sor, amelyet általában kézzel írna.

Kombinálás a szokásos tulajdonságokkal és paraméterekkel

A népszerűsített tulajdonságokat szabadon keverheti a szokásos tulajdonságmeghatározásokkal. Ezenkívül kombinálhatja a promóciós és a nem támogatott tulajdonságokat a konstruktor paramétereiben.

class BlogPost {
  public ?DateTimeImmutable $PostedDate = null;
 
  public function __construct(public string $Title, bool $isPosted=true) {
    if ($isPosted) $this -> PostedDate = new DateTimeImmutable();
  }
}

Legyen óvatos, amikor ezeket a szintaxisokat összekeveri. A népszerűsített tulajdonságok könnyen figyelmen kívül hagyhatók, amikor a kódot átfedik, különösen, ha szabályos osztálytulajdonság-definíciók előzik meg őket. Ha az osztályának már több tulajdonsága van a hagyományos űrlap használatával, akkor az új szintaxis használata egy extra kiegészítéshez nem biztos, hogy a legjobb megközelítés ehhez a fájlhoz.

Attribútumokkal használható

Az egyik a PHP 8-ból egyéb új funkciók attribútumok voltak. Ezek lehetővé teszik extra metaadatok jegyzetelését a kódalapjában lévő entitásokkal szemben.

A promóciós tulajdonságok teljes mértékben támogatják az attribútumokat. Mivel nem egyértelmű, hogy az attribútum vonatkozik-e a tulajdonságmeghatározás vagy a method paraméter, A PHP mindkettőre alkalmazza.

Ez azt jelenti, hogy ugyanazt az értéket kapja vissza, függetlenül attól, hogy a tulajdonságot vagy a konstruktor paraméterét vizsgálja-e. Ez a rugalmas megközelítés biztosítja, hogy a kivitelező tulajdonságainak promóciója révén ne veszítse el az attribútumok funkcionalitását.

Visszaverődés

A népszerűsített tulajdonságok – és a tulajdonságot népszerűsítő konstruktor-argumentumok – intuitív módon viselkednek, amikor a Reflection API-n keresztül befelé nézik őket. A reflexió a promotált tulajdonságokat vizsgálja transzláció utáni állapotukban, így azonosak egy kifejezetten deklarált tulajdonsággal.

Mind a ReflectionProperty és ReflectionParameter osztályoknak új isPromoted() módszerek annak ellenőrzésére, hogy részt vettek-e a CPP-ben. Általában ezt azonban nem kell figyelembe venni, hacsak nem olyan eszközt írsz, amely meg akarja másolni a pontos forrásszerkezetet.

Lehetséges Gotchák

Nem deklarálhatja az osztályok és a népszerűsített tulajdonságok duplikált nevét. A következő példa futásidejű hibát eredményez:

class BlogPost {
  public string $Title;
 
  public function __construct(public string $Title) {}
}

Ez azért van, mert a PHP nem igazán tesz különösebbet a népszerűsített tulajdonságok meghatározásával. Egyszerűen átfordítja a rövidített forráskódot a PHP 7.4 stílusba. Ez kettőt eredményezne public string $Title vonalak, ami mindig is tilos volt.

Vannak más esetek, amikor a CPP hibát eredményezhet. A népszerűsített tulajdonságok az absztrakt osztályokban tilosak, bár jellemzőkben felhasználhatók. Nem tudja használni a callable gépeljen velük, mert a tulajdonságdefiníciók nem támogatják. Végül, a variadikus paraméterek (pl public string ...$strings), mert az ingatlan végül egy array nak,-nek string példányok, nem a string maga.

Következtetés

A konstruktor tulajdonságai elősegítik az új értékobjektumok gyorsabb írását a kódalapba. Akár kétharmadával csökkentheti a vonalak számát! A CPP emellett segít a SZÁRÍTÁSBAN (Ne ismételje meg önmagát) azáltal, hogy elkerüli a PHP 7.4 által igényelt tipetípusok és tulajdonságnevek csúnya ismétlését.

A CPP elfogadása opcionális, és nem mindig lesz értelme a meglévő osztályoknak. A legalkalmasabb az egyszerű struktúraszerű osztályokhoz, ahol erőteljes gépelést szeretne biztosítani azoknak az adatoknak, amelyeket a kódbázisán keresztül továbbítanak.


Source link


22 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok