Lapos forró mézes mustáros csirke és ropogós kelbimbó.

Avatar Gadam | 2021.09.13. 131 Views 0 Likes 0 Ratings

131 Views 0 Ratings Rate it

Ez a bejegyzés társult linkeket tartalmazhat, kérjük, tekintse meg a Adatvédelmi irányelvek a részletekért.

Ez az egyszerű lapos forró mézes mustáros csirke és ropogós kelbimbó tökéletes, gyors, de finom hétvégi vacsora. Könnyű déli stílusú „sütőben sült” csirke édes és fűszeres forró mézes mustáros mártással. Tálaljuk ezt az ételt sült kelbimbóval, közvetlenül a csirke mellé főzve, a legegyszerűbb lapos vacsorához. Ezután adjunk hozzá egy oldal krémes polentát vagy burgonyapürét tálaláshoz. Ez egy csirke vacsora, amelyet biztosan mindenki szeretni fog. Valóban átadja azt a déli varázsát!

Lapos forró mézes mustáros csirke és ropogós kelbimbó |  halfbakedharvest, com

A receptkészítési folyamatom valóban olyasmi, amit soha nem tudtam teljesen megmagyarázni. Ez egy olyan folyamat, amely annyira jól működik számomra, de valójában nincs ríme vagy oka. Az inspiráció bármilyen elképzelhető forrásból származhat. Néha egy ételként indulhat, és hirtelen teljesen mássá változhat.

Ez semmiképpen sem szervezett folyamat … valószínűleg ezért, ha a receptek tartalmáról van szó, a szervezőkészségem biztosan jobb lehet! Mozgalmas, de rájöttem, hogy ez az út vezet a legjobb receptjeimhez.

És ez nem is lehetett volna igazabb, mint ezzel a csirkével.

Lapos forró mézes mustáros csirke és ropogós kelbimbó |  halfbakedharvest, com

Az eredeti ötlet

Ez elég alapból indult, egy egyszerű mézes mustáros csirke. De valami nem tűnt olyan izgalmasnak, ezért egy kicsit jobban elgondolkodtam rajta.

Hogyan találhatnám ki újra az átlagos mézes mustáros pörkölt csirkét, hogy még finomabb legyen? Egy csomó ötlet járt a fejemben. Szóval néhány oda-vissza üzenet után anyámmal leszálltam egy nem hagyományos, de hát olyan finom, mézes mustáros csirkére.

Ez a lapos csirke sütőben sült és panírozott. A legédesebb, fűszeresebb mézes mustáros mártással van bevonva. Majd az egyik kedvenc szeptemberi zöldségemmel – a kelbimbóval – tálalom.

Lapos forró mézes mustáros csirke és ropogós kelbimbó |  halfbakedharvest, com

A recept részletei – kezdje a csirkével

A délre sült kemencémből merítettem ihletet forró mézes csirke. Ropogós kukoricapehely panírozást használok, ami valóban kulcsfontosságú. A kukoricapehely jobbá teszi a csirkét, mint bármely más panírozott csirke recept. A textúra és a ropogás verhetetlen.

Szeretek ehhez csirkemelleket használni, de a csontozott, bőr nélküli combok egy másik nagyszerű lehetőség.

Amikor a csirke bevont, egyszerűen hozzá kell adni a kelbimbót a sütőlap másik oldalához. Mindent együtt sütjük, amíg a csirke teljesen meg nem sül, és a csíra extra ropogós nem lesz.

Lapos forró mézes mustáros csirke és ropogós kelbimbó |  halfbakedharvest, com

Míg a csirke sül – készítsünk mártást

Mint gyakran, a szósz az igazi titka ennek a receptnek. Ismét sok inspirációt vettem a délvidékemből forró mézes csirke. A mártás összetevőinek nagy része abból az ételből származik.

A nagy különbség itt a tejszínes dijoni mustár hozzáadása, ami világot hoz. A mustár egy kis gubancot és egy kis krémességet ad a fűszeres-édes vajas szószhoz, ami teljesen finom.

Az elkészítése is hihetetlenül egyszerű, egyszerűen keverje össze a hozzávalókat egy tálban, és ennyi. Egyszerű. Egyszerű.

Amikor a csirke kijött a sütőből, kanalazzon rá mártást minden darabra, majd tegye vissza a serpenyőt a sütőbe. Ez lehetővé teszi, hogy a szósz valóban belesüljön a csirkébe.

Lapos forró mézes mustáros csirke és ropogós kelbimbó |  halfbakedharvest, com

Csak néhány percet vesz igénybe!

És tényleg NAGYON JÓ. A csirke sült, de még jobb ízű. És ezek a hajtások extra ropogósak és tökéletesek lesznek.

Tálaláshoz könnyen készíthet rizst, de szeretem a krémes polentát vagy akár a burgonyapürét. Mindkettő nagyon finom lenne!

Lapos forró mézes mustáros csirke és ropogós kelbimbó |  halfbakedharvest, com

Más lapos vacsorát keres? Íme néhány ötlet:

1. Sheet Pan Sticky édes és savanyú csirke

2. Lapos Buffalo Chicken Pizza

3. Lapos ragadós gyömbér szezám csirke és ropogós kelbimbó

Végezetül, ha elkészíti ezt a lapos forró mézes mustáros csirkét és ropogós kelbimbót, feltétlenül hagyjon megjegyzést és/vagy értékelje ezt a receptet! Mindenekelőtt szeretek hallani tőletek srácok, és mindig megteszek minden tőlem telhetőt, hogy minden megjegyzésre válaszoljak. És persze, ha elkészíti ezt a receptet, ne felejtse el megjelölni Instagram! A kedvenceim az általad készített receptek fotóit nézegetve!

Lapos forró mézes mustáros csirke és ropogós kelbimbó

Felkészülési idő 15 percek

Főzési idő 25 percek

Teljes idő 40 percek

Adagok: 6

Kalória adagonként: 427 kcal

A táplálkozási információk csak becslések. Az ezen a webhelyen található receptek táplálkozási információinak pontossága nem garantált.

Most létrehozhat egy fiókot webhelyünkön, és elmentheti kedvenc receptjeit, és bármilyen eszközön elérheti őket! Nyomon követheti kedvenc receptjeit, és létrehozhat egy bevásárló listát a gyűjteményei receptjeihez.

Regisztrálás és mentés

Már regisztrált? Jelentkezzen be most

  • 1. Melegítse elő a sütőt 450 ° F -ra. Egy tepsit béleljen ki sütőpapírral vagy olajjal.2. Adja hozzá a csirkét és a tojást egy tálba. Dobd össze. Adjuk hozzá a kukoricapelyhet, a lisztet és egy csipet sót egy másik tálba. A csirkét tételesen kotorjuk át a morzsákon, és dobjuk be. Helyezze a csirkét az előkészített sütőlap egyik oldalára. Meglocsoljuk olívaolajjal. 3. Adja hozzá a kelbimbót a serpenyő másik oldalához, és dobja fel 2 evőkanál olajjal, sóval és borssal. A csirkét vágott oldalával lefelé rendezzük el. 20 percig sütjük, amíg a csirke megpuhul. Csökkentse a sütő hőmérsékletét 400 ° F -ra.4. Közben elkészítjük a mártást. Keverje össze az összes hozzávalót egy tálban, amíg sima és krémes nem lesz. Ha a szósz megmerevedik, melegítse fel a mikrohullámú sütőben vagy a tűzhelyen. 5. Kanalazza a mártást a csirkehéjra, minden darabot bevonva. A csírákat meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal. Tegyen vissza mindent a sütőbe 3-5 percre. 6. Tálaljuk a csirkét extra mártással és az oldalán a kelbimbóval. Felöntjük friss kakukkfűvel.
Lapos forró mézes mustáros csirke és ropogós kelbimbó |  halfbakedharvest, com
Forrás


131 Views 0 Ratings Rate it