Lásd az Ipari fény és varázslat hatalmas LED-készletét a „The Mandalorian” – Review Geek c

Avatar Gadam | 2021.04.04. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

Az ILM StageCraft és a hangerő LED színpad
Ipari fény és varázslat

Ha megnézte a Disney + sorozatot A mandaloriánus, valószínűleg arra gondolt, hogy a Disney és az Ipari fény és varázslat (ILM) hogyan néz ki olyan baromi jó. Hatalmas új filmkészítési technika, A StageCraft-nak köszönetet mondani, és az ILM részletesebben beszél erről a hűvös új kulisszatitkokban.

Az ipari fény és varázslat az Epic Games és az NVIDIA társaságában megalkotta a Stagecraft-ot, amely maga a „kötet” körül forog. Ez egy fizikai készlet, amelyet hatalmas LED panelek vesznek körül a készlet hátulján és tetején, amelyek virtuális készleteket jeleníthetnek meg. A StageCraftot működtető és vezérlő szoftver lehetővé teszi a rendezőnek, az operatőrnek és a stáb többi tagjának, hogy idő előtt megjelenítsék és megtervezzék a felvételeket, menet közben állítsák be a világítást és más speciális elemeket, és gyorsabban filmezzenek, mert cserélni lehet azonnal készletek.

Ez gazdagabb és magával ragadóbb filmélményt is lehetővé tesz. Mind a színészek, mind a rendező valós időben többet láthat a díszletből és más elemekből (összehasonlítva a zöld képernyő előtt vagy mozgásrögzítő öltönyökkel végzett munkával), és minden egyes felvételt beállíthat filmezés közben. A rendezőknek és a színészeknek több lehetőségük van arra, hogy a világítástól kezdve a különféle díszletekig, az iPad néhány gyors kopogtatásával, több időt (és mentális energiát) fordítsanak a teljesítményre is. A technológia azt is lehetővé teszi, hogy minden nap 30-50% -kal több oldalt filmezzenek.

Az ILM eredetileg az Epic Games-szel és az NVIDIA-val közösen építette fel a Stagecraft-ot, és folytatták a fejlesztéseket a második A mandaloriánus. Megnövelték a LED színpad méretét, és további fejlesztéseket hajtottak végre az ILM belső renderelő motorjában, a Heliosban, amely ezután még interaktívabb beállítási lehetőségeket tett lehetővé a show produkciós csapatának.

„Most már képesek vagyunk megragadni az erdő bármely fáját, amelynek százai, százai és százai vannak, és egymástól függetlenül mozgathatjuk őket, hogy aznap ruhát állítsunk vissza a kamerán keresztül látottak alapján” – mondta Richard. Bluff, vizuális effektek felügyelője a műsornak.

Az ILM szerint mindig dolgozik a Stagecraft fejlesztésén és a határok túllépésén. A technológia biztosan befolyásolja a jövőben más műsorok és filmek létrehozását, és még csodálatosabb technológiát inspirálhat.

keresztül Engadget
Forrás link


18 Views 0 Ratings Rate it