Meg tudja mondani, hogy az Apple Watch rendelkezik-e GPS zárral?

Avatar admin | 2021.01.16. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Egy futó ellenőrzi az Apple Watch-ot egy úton.
Sara_K / Shutterstock.com

A legtöbb GPS futó és több sportos óra megmondja, mikor van egy zár a GPS műholdak fölött. Sajnos az Apple Watch nem – legalábbis nem egy harmadik féltől származó alkalmazás használata nélkül Runkeeper vagy Intervals Pro. De van pár megoldás.

Legtöbbször az Apple Watch GPS-jének láthatatlanul kell működnie. Egy kültéri edzés vagy más GPS-nyomon követett tevékenység megkezdése után egy-két percen belül csak jó zárat kap. Ha pedig hiányosságok vagy rövid szakaszok vannak, elveszíti a jelét, akkor a tempó előzményeit, a lépés hosszát, a gyorsulásmérőt és más személyre szabott információkat használja fel a dolgok becsléséhez és kitöltéséhez.

rossz GPS
Ez valószínűtlen futóútnak tűnik.

Bár nem tudja megerősíteni, hogy órája GPS-zárral rendelkezik-e az edzés közepén, ellenőrizheti, hogy a „Helyszolgáltatások” használatát használja-e. Ezek alapvetően a GPS és az asszisztált GPS (aGPS), a mobilos helymeghatározás, a Wi-Fi hálózati helymeghatározás és bármilyen más mód, amellyel az óra megtudhatja, hol van.

Az ellenőrzéshez csúsztassa felfelé a fő óra számlapját a Vezérlőközpont eléréséhez. Ha az órája a Helyszolgáltatásokat használja, akkor a jobb felső sarokban egy folytonos lila nyíl látható. (Ha a lila nyíl csak egy üreges körvonal, ez azt jelenti, hogy egy alkalmazás esetleg fogadhat helyadatokat, de jelenleg nem ezt teszi.)

az Apple Watchon használt helymeghatározási szolgáltatások

Ez csak annyit jelent, hogy az órája a Helyszolgáltatásokat használja. Ez nem azt jelenti, hogy pontos (vagy egyáltalán) helyadatokat kap. Ha feltételezzük, hogy az órájával minden rendben van, akkor a lehető leghamarabb GPS-jelet kap. Ha bent van, fák alatt, vagy ha valami más zavarja lehet, hogy az aktuális pillanatban nem rendelkezik GPS-szel.

Ha nem biztos benne, hogy GPS-je működik, és meg kell oldania a hibát – vagy csak azt szeretné garantálni, hogy egy fontos, időzített esemény előtt zárat kapott -, akkor lehetősége van kényszeríteni a dolgokat: használja a Térkép alkalmazást.

Órán nyissa meg a Térkép alkalmazást. Ahhoz, hogy megtalálja tartózkodási helyét, a Helyszolgáltatásokat kell használnia (ha akarja, ellenőrizheti a Vezérlőközpontban.) Ami a legfontosabb, hogy közvetlenül előtted jeleníti meg az eredményeket.

a jó és a rossz GPS-javítások összehasonlítása
A bal oldalon a GPS még nem kapott jó jelet. A jobb oldalon pár méteres pontosságú.

A helyméret nagysága képet ad arról, hogy mennyire jó a GPS-jel (vagy egyáltalán van-e). A GPS pontossága néhány méter, így ha a kör ennél nagyobb, akkor az órája még nem kapott erős műholdas rögzítést. Ha nyílt terepen áll ki, és még mindig nem tud zárat szerezni, valószínűleg valami rendben van a GPS-szel, és vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával. (Vagy feltételezem, hogy atomháború fog kitörni; ebben az esetben nincs szükség az Apple kapcsolatfelvételére.)

Tipp: Az órája visszahúzza az iPhone GPS jelét is. Ha megpróbálja elhárítani az Apple Watch GPS-jelét, kapcsolja ki a telefont, majd nyissa meg a Maps alkalmazást az Órán.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet javítani a GPS-követés pontosságát az edzésalkalmazásokban
Source link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok