Mennyibe kerülnek a LinkedIn hirdetések? (+ LinkedIn hirdetési tippek)

Avatar admin | 2021.01.28. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

A LinkedIn hirdetési költségeinek kérdése az egyik legsürgetőbb kérdés, amikor marketing kampányt indítanak ezen a premier B2B csatornán.

Nem számít, ha kisvállalkozás-tulajdonos vagy a vállalat marketing osztályának vezetője, mielőtt elkezdené befektetni a LinkedIn hirdetésekbe, legalább általános ismeretekkel kell rendelkeznie azok valódi költségeiről.

Jaj, tudnod kellene nincs egy mindenki számára megfelelő válasz.

Ex-LinkedIn alkalmazottként első kézből elmondhatom, hogy a LinkedIn hirdetési költségei vannak sokkal összetettebb mint gondolnád.

De az alább felsorolt ​​lépések végrehajtásával jobb képet kaphat arról, hogy mennyibe kerülnek a LinkedIn hirdetések.

Tartalomjegyzék

Ismerje meg stratégiáját és céljait

Függetlenül attól, hogy mennyi pénze van a LinkedIn hirdetések költségvetésében, marketing céljainak és sajátos mutatóinak alapján egy bölcs és koncentrált stratégiával érheti el a legjobb eredményeket. Enélkül egyszerűen dobja a pénzt a falra, és reméli, hogy ragaszkodik.

Természetesen magától értetődik, hogy a legtöbb LinkedIn-hirdetés elsődleges célja, hogy minél több leadet generáljon vállalkozásához. Mégis, mint mondtam, egyetlen kampány sem lesz tökéletes minden vállalat számára – minden vállalkozásnak szüksége van egy olyan kampányra, amely egyedülálló számukra, stratégiájuk és céljaik szempontjából. Ehhez el kell végeznie egy fordított mérnöki munkát.

Fontolja meg ezeket a kérdéseket:

 • Többet érdekel az ólom mennyisége vagy az ólom minősége?
 • Milyen számú leadet ésszerű összeget hozna be Önnek vagy az értékesítési csapatnak minden hónapban?
 • Mi a biztonsága és az elérési száma annak a leadnek a számához, amelyet havonta szeretne kapni?
 • Mi az a CPL (lead-per-cost), amelyet kényelmesen költ?
 • Más vállalkozásoknak vagy a fogyasztóknak hirdet?
 • Milyen tartalmat szeretne népszerűsíteni?
 • Ki a célközönséged?
 • Milyen platformokon szeretne piacra lépni a LinkedIn mellett?
 • Mi a CTA (cselekvésre ösztönzés)?

Ezekre a kérdésekre válaszolva megismerheti a LinkedIn hirdetési stratégiáját és céljait.

Ingyenes e-könyv: 20 szakértő a vállalkozás online irányításáról 2021-ben.

Ingyenes e-könyv 2021-re

Keresi a vállalkozásának online indításának, növekedésének és optimalizálásának lehetőségeit 2021-ben?

Fogja meg ezt az e-könyvet, és tanuljon 20 iparági vezető szakértő, digitális tanácsadó és vállalkozó tippjeit.

Töltse le az útmutatót

Készítsen tervet, és tartsa be magát

Miután meghatározta céljait, azok alapján össze kell állítania egy tervet. Koncentráljon kifejezetten a saját maga által feltett kérdésekre adott válaszokra, és rangsorolja azokat, a célközönséget és a tervben a kívánt hirdetési formátumot. Ez a prioritás viszont segít megválaszolni azt a kérdést, hogy mennyibe kerül a LinkedIn hirdetése.

A tervhez való ragaszkodás fontosságának közvetítéséhez vegye figyelembe hipotetikus forgatókönyvemet:

Tegyük fel, hogy rengeteg kreatívja, üzenete, termék- vagy szolgáltatáskínálata, céloldala és célcsoportjának kampányötlete van, amelyeket tesztelni szeretne. Nagyszerű, de fogd meg a lovaidat! Gondoljuk át ezt a hirdetési kiadások szempontjából.

Annak érdekében, hogy kipróbálhassa, mely hirdetéstípus működik a legjobban, minden egyes kampányt kontrollcsoportként kell beállítania, hogy megértse, mi működik és mi nem (így megtudhatja, mit kell optimalizálnia a továbbiakban).

Minden új szempont megköveteli, hogy hozzon létre új kampányt vagy új hirdetéscsoportot, mindegyikhez meghatározott költségvetést rendelve. Ez több ezer dolláros kísérlet lenne LinkedIn hirdetéseken, garantált eredmények nélkül. Ahelyett, hogy többet költene a hirdetések széles skálájára, kevesebbet költsön többet koncentrált hirdetések.

A LinkedIn hirdetési céljait és stratégiáit az elméd élén kell tartania, és ne térjen el tőlük. Ezek a célok és stratégiák a hirdetési terv helyes irányába mutatnak, és megakadályozzák, hogy az első hónapban kimerítse az egész éves hirdetési költségkeretet. Már tudja, hogy a LinkedIn-en történő reklámozás Ön számára kiemelt fontosságú, ezért kezdje el itt, és haladjon onnan előre a saját hirdetési kampányának költségvetésével.

A stratégiai terv költségvetése

Azt javaslom, töltsön minél kevesebbet a LinkedIn hirdetési kampányának első hónapjában. Ez lehetővé teszi, hogy „teszteljen és tanuljon” megközelítést minden hirdetési kampányhoz.

Bármely új hirdetési kampány esetén valószínűleg nem fog jelentős megtérülést elérni az első hónapban. A LinkedIn hirdetési kampányok nem különböznek egymástól. Ezért érdemes alacsonyabb költségkerettel kezdeni, hogy megnézze, milyen hirdetések működnek, milyen céloldalak működnek, milyen kreatívok és üzenetek működnek stb.

Vessünk egy pillantást a példámra, hogy lássuk, ez hogyan működne a gyakorlatban:

Ön informatikai tanácsadó cég, és szolgáltatásait (amelyek általában több ezer dollárba kerülnek) a LinkedIn-en szeretné forgalmazni. Számodra nagyszerű lenne néhány magasan képzett lead egy hónapban, mert ha csak egyet is leszállsz, marketing erőfeszítéseiddel megtérül a befektetésed.

Tehát most csináljunk egy kis matematikát:

Először megpróbálja elérni a LinkedIn 200 USD lead-költségét, és havi néhány lead célját. (Fontos megjegyezni, hogy bár a LinkedIn megköveteli, hogy legalább egy bizonyos összeget licitáljon a kattintásonkénti költség (CPC) hirdetési kampányokért, valószínűleg legalább néhány dollárral többet költ.)

Tegyük fel, hogy az első hónapban öt leadet generál 200 USD-os lead-költségenként. Ez az első hónapra elosztott 1000 dolláros összköltség lenne. Sikerei alapján megteheti stratégiailag növelje (vagy csökkentse) hirdetési kiadásait attól függően, hogy telt az első hónap.

Mi határozza meg a LinkedIn hirdetési költségeit?

Ki kattint a hirdetésére, ki nézi a videódat, és kinek küldik el az InMail-t, mind a LinkedIn díjat számol fel a hirdetésekért.

Költségeit számos tényező határozza meg, például célzás, más hirdetők ajánlata, szezonalitás és még sok más.

A LinkedIn különféle opciók alapján számol fel díjakat, amelyeket részletesebben a következő szakaszunkban tárgyalunk.

Ajánlattételi lehetőségek

A többi közösségi média platformhoz hasonlóan különböző ajánlattételi lehetőségek is használhatók a LinkedIn kampányához:

LinkedIn hirdetési ajánlattételi lehetőségek.
LinkedIn hirdetési ajánlattételi lehetőségek.
 • СРС – A kattintásonkénti költség a közösségi média szabványa. Minden alkalommal felszámoljuk, amikor valaki rákattint a hirdetésére. A Linkedin tipikus CPC-je 6 és 24 dollár között mozoghat. Ez meglehetősen széles skálának tűnhet, de a LinkedIn ezt számos tényezőre alapozza, többek között arra, hogy milyen típusú közönséget céloz meg, hogyan teljesít a kreatív és a másolat, és milyen más ajánlattevők ajánlanak néhány példát.
 • СРМ – Az ezer megjelenítésenkénti költség a reklámiparban szokásos, de inkább a hagyományos reklámformák (például szalaghirdetések) esetében. Nem ajánlott a CPM-et választani ajánlattételi modellként a Linkedin-en a túlzott díjak miatt (néha a CPMS akár 50 USD is lehet 1000 megjelenítésenként).
 • CPV – A megtekintésenkénti költség csak videokampányokra vonatkozik. Meg kell fizetni, ha valaki megnézi a videódat. A nézetek általában 3 másodperces megtekintés után számítanak. A tipikus CPV-k 0,10 – 0,25 USD.
 • CPS – Az elküldésenkénti költség csak a Linkedln webhelyen érhető el, és akkor engedélyezett, ha egy szponzorált InMail kampányt futtat. Csak hogy hangzik, csak minden egyes elküldött InMailért kell fizetnie. A tipikus CPS kevesebb, mint 1 USD, így költséghatékony kampányt hozhat létre.

A hirdetési kiadások ellenőrzése

A hirdetési kiadások ellenőrzéséhez javaslom a kézi ajánlattételi lehetőségek használatát, a LinkedIn automatizált ajánlattétele helyett. Néhány ajánlattételi stratégia közül választhat: kézi, célköltség és maximális kézbesítés. Az alábbiakban részletezzük, hogy mikor érdemes választani:

A LinkedIn hirdetési kiadásainak ellenőrzése.
A LinkedIn hirdetési kiadásainak ellenőrzése.

Kézikönyv

 • Mi ez – Ön beállít egy összeget, amelyre licitál az aukción. A kézi ajánlattétel általában a legjobb választási lehetőség, ha tudja, hogy mit csinál, mert ez adja a legnagyobb ellenőrzést a hirdetési kiadások felett.
 • Ajánlattételi lehetőségek – CPC, CPM, CPV, CPS
 • Költségvetés felhasználása – Az ajánlattól függ. Az ajánlati árak nagymértékben változhatnak attól függően, hogy kit céloz meg.
 • Előnyök – Az aukcióban alkalmazott ajánlati ár ellenőrzése

Célköltség

 • Mi ez – Ön beállítja a célajánlat árát, a Linkedin pedig automatikusan módosítja az ajánlatát. Csak akkor javaslom ennek a lehetőségnek a használatát, ha néhány hónapja hirdetett, és a célját szem előtt tartotta.
 • Ajánlattételi lehetőségek – CPC, CPM, CPV
 • Költségvetés felhasználása – A célköltségtől függ
 • Előnyök – Stabilizálja a legfontosabb eredményenkénti költséget, miközben optimalizálja a teljesítményt

Max. Szállítás

 • Mi ez – A LinkedIn automatikusan licitál, hogy maximális eredményt érjen el. Azt javaslom, hogy használja ezt az opciót, ha magas a napi költségkerete, hogy a lehető legtöbb eredményt hozza ki LinkedIn-hirdetéseiből.
 • Ajánlattételi lehetőségek – CPM
 • Költségvetés felhasználása – A teljes költségvetés teljesítésére szolgál
 • Előnyök – Hands off megközelítés; ajánlatkezelés nem szükséges

A LinkedIn-en elérhető hirdetéstípusok

A szponzorált tartalom messze a legnépszerűbb és legelterjedtebb hirdetéstípus a LinkedIn-en. De nem ez az egyetlen hirdetéstípus áll rendelkezésre.

Itt található a LinkedIn hirdetéstípusok listája, ideértve az egyes alkalmazások használatának idejét is:

Szponzorált tartalom (kép-, videó- ​​vagy körhinta-hirdetések)

LinkedIn szponzorált képes hirdetés.
LinkedIn szponzorált tartalom – képes hirdetés
LinkedIn szponzorált videotartalom-hirdetés.
LinkedIn szponzorált tartalom – videohirdetés
LinkedIn szponzorált tartalom - körhinta hirdetés
LinkedIn szponzorált tartalom – körhinta hirdetés

Ezek natív hirdetések a hírcsatornában. A szponzorált tartalom egyetlen képes hirdetése általában a legelterjedtebb hirdetési formátum. A videók nagyszerű módja a figyelem növelésének. A legjobb, ha a videókat 15 és 30 másodperc között tartja a maximális elkötelezettség érdekében. A körhinta hirdetések kiválóan alkalmasak arra, hogy több képpel is meséljenek.

Szponzorált InMail (más néven üzenethirdetések)

Szponzorált InMail más néven üzenethirdetések.
Szponzorált InMail más néven üzenethirdetések a LinkedIn-en.

A szponzorált InMail csak a LinkedIn oldalon érhető el, és annak ellenére, hogy a név arra utalhat, hogy eltér a szokásos e-mail kampányoktól. Az InMaileket csak 60 naponta küldik el a felhasználóknak a spam csökkentése érdekében. Ráadásul az e-mail kampányokkal ellentétben csak a felhasználó LinkedIn beérkező üzeneteiben jelennek meg, az e-mail beérkező levelek mappájában nem.

Beszélgetési hirdetések

A beszélgetési hirdetések újak a LinkedIn-en. Úgy működnek, mint egy chatbot. Hasznos az esemény regisztrálóinak ösztönzésére vagy a tartalom népszerűsítésére.

Példa beszélgetési hirdetésre a LinkedIn-en.
Példa beszélgetési hirdetésre a LinkedIn-en

Ne feledkezzen meg a rejtett költségekről

Végül, de nem utolsósorban, a legtöbb marketingszakember és kisvállalkozó általában megfeledkezik a sikeres folyamatban lévő hirdetési kampány felépítésével és lebonyolításával járó rejtett költségekről.

Függetlenül attól, hogy ezt egyedül csinálja-e, egy szakértői irodával, egy reklámtanácsadóval vagy egy szabadúszóval, aki ezt a megélhetés érdekében csinálja, a kampány minden szakaszához bizonyos költségek társulnak.

Egyes hirdetők óránként, mások mérföldkövek szerint számítanak fel, mások pedig havi marketingmegtartókat igényelnek.

Ezeknek a többletköltségeknek a hirdetési költségkeretbe történő beépítése elengedhetetlen, ha azt szeretné, hogy kampánya és stratégiai megközelítése sikeres legyen a LinkedIn-en.

Megéri-e a LinkedIn reklámozását?

Sokat hozhat ki a LinkedIn-ből, ha hirdetési kampányait sikeresen állítja be.

Egy jól futtatott LinkedIn hirdetési kampány magasan képzett üzleti csatornája tetejére képes.

A hirdetésre fordított összeg soknak tűnhet, de az élettartama értéke hosszú távon szinte biztosan többet ér.

Íme egy példa arra, hogyan segítettünk ügynökségemmel egy B2B SaaS vállalatnak szerezzen 900+ minősített leadet (átlagos CPL 83 dollárral) a LinkedIn marketing stratégiák segítségével

További kérdése van?

Ha mindent elmondott és kész, a LinkedIn hirdetési költségei teljes mértékben a kampányától függenek.

De ha ismeri stratégiáját és céljait, kampányt fogalmaz meg és tervez meg ezekre a stratégiákra és célokra alapozva, költségvetését tervezi becslései alapján és figyelembe veszi a rejtett költségeket, akkor sokkal hasznosabb elképzelést kell tudnia alkotni arról, hogy mi fizetnie kell azért, hogy az oldalon hirdetjen.

Éppen ezért véleményem szerint a legfontosabb lépés egy terv elkészítése és betartása. Ezzel megbízható és megfogalmazott árat kap, amelyet Ön irányít. Sok szerencsét és boldog hirdetést!

Ha tetszett a cikk, és segítségre van szüksége a LinkedIn hirdetési kampányai létrehozásában és kezelésében, keresse fel a következő címet: Láma vezető gen. Egy ex-LinkedIn marketingszakember vezeti őket, és segítenek felépíteni a LinkedIn hirdetési kampányt, amely megfelel a marketing céljainak.


Source link


15 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok