Mi a különbség a Johnson & Johnson COVID vakcinán?

Avatar admin | 2021.01.30. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

egészségügyi dolgozó tölt be oltó fecskendőt

Fénykép: Guillermo Legaria (Getty Images)

Johnson & Johnson ma megjelent számok tőlük 3. fázis klinikai vizsgálatok (az utolsó lépés a sürgősségi felhasználásra vonatkozó engedély benyújtása előtt), és úgy tűnik, hogy hamarosan rendelkezünk egy harmadik életképes COVID-19 vakcinával az Egyesült Államokban.

Ez az oltás kissé eltér a másik kettőtől. Azok A Pfizer / BioNTech és a Moderna egyaránt mRNS vakcinák, amelyek két adagot igényelnek, és fagyasztó hőmérsékleten vagy speciálishideg csomagolás. A Johnson & Johnson vakcina hűtőszekrény hőmérsékletén tárolható, mint a legtöbb egyéb vakcina gyógyszertárban vagy orvosi rendelőben kapna. És csak egy adagot igényel.

Az új vakcinát találtak 85% -ban hatékony a súlyos COVID-19 betegség megelőzésében, áll a sajtóközleményben, és az Egyesült Államokban.S., 72% -ban hatékonyan megelőzte a „közepesen súlyos vagy súlyos” betegséget. Más országokban a hatékonyság alacsonyabbnak tűnt, 56% -os hatékonysággal Dél-Afrikában, ahol a leggyakoribb COVID törzs a változatot illetően. Még nem világos, hogy a különbség a változatnak, vagy valamilyen más tényezőnek vagy tényezők kombinációjának köszönhető-e.

Ha kíváncsi a „mérsékelt” és a „súlyos” COVID-19 közötti különbségre, a sajtóközlemény a következő meghatározásokat tartalmazta:

A tanulmányban a súlyos COVID-19 betegség definíciója magában foglalta a laboratóriumi vizsgálatokkal igazolt SARS-CoV-2-t és az alábbiak közül egyet vagy többet: súlyos szisztémás betegségnek megfelelő tünetek, intenzív osztályra való belépés, légzési elégtelenség, sokk, szervi elégtelenség vagy a halál, többek között. A mérsékelt COVID-19 betegség a laboratóriumi vizsgálatokkal igazolt SARS-CoV-2 és a következők közül egy vagy több: tüdőgyulladás, mélyvénás trombózis, légszomj vagy rendellenes vér oxigéntelítettség 93% feletti, rendellenes légzési gyakoriság (≥20) bizonyítéka. ); vagy két vagy több szisztémás tünet utal a COVID-19-re.

Az oltást kapó emberek között senki sem tapasztalt kórházi kezelést vagy halálesetet a COVID miatt, miután 28 nap telt el az első és egyetlen adag beadásától.

Még akkor is, ha ez a vakcina összességében kevésbé hatékony, mint az mRNS-vakcinák, a tény hogy csak azt követeli meg egy adag, és hűtőszekrény hőmérsékletén osztható el, azt jelentheti, hogy több embert is elérhet – és elérni őket gyorsabban-mint azok az oltások.


Source link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok