Mi a Roblox? Ismerd meg a játékot, amivel az amerikai gyerekek több mint fele játszik

Avatar Gadam | 2021.03.13. 3857 Views 0 Likes 0 Ratings

3857 Views 0 Ratings Rate it

Mi a Roblox?  Ismerje meg a játékot az amerikai gyerekek több mint fele

 

Mi a Roblox?  Ismerje meg a játékot az amerikai gyerekek több mint fele

 

A Roblox lényegében sok játék egyben

A Roblox egy többjátékos internetes játékplatform, amely lehetővé teszi, hogy bárki többfelhasználós online játékot (úgynevezett „helyet”) tervezzen és az alkalmazáson keresztül közzétegyen. A Roblox számára készült játékok műfajilag változatosak, de minden játéknak vannak bizonyos interfész elemei és alapértelmezett lejátszó modelljei. A karakterek alapértelmezett kinézete némileg hasonlít Lego minifigurákhoz.

A Roblox fiók üdvözlő képernyője.

 

Milyen játékok vannak a Robloxon?

A játékok sokféle műfajra kiterjednek, a közösségi chat, a virtuális kisállat, az akció-RPG, a verseny és a könnyű túlélési horror játékok nagyon gyakoriak. Az egyik legnépszerűbb Roblox játék a Jailbreak, ahol zsarukként vagy egymást üldöző rablóként játszhatsz. Egy másik a Meep City, egy társadalmi szerepjáték, ahol házakat vásárolhatsz, miközben a figuráid ruhákat és a táncmozdulatokat mutatnak be.

A Roblox világai nagy rendetlenséget okozhatnak.
A Roblox játékokban elég kusza a vizuális élmény.

Mivel a legtöbb esetben amatőr alkotások, a Roblox játékok minősége rendkívül változatos. Gyakran találni pompás grafikai stílusokat, zavaró felületekkel és menürendszerrel, valamint megkérdőjelezhető tervezési technikákat, de úgy tűnik, hogy ezek egyike sem riasztja el játékosokat.

A Robloxot játszók alig várják, hogy figyelmen kívül hagyják a tervezési kérdéseket, cserébe a gazdag online közösségi játékokat élvezzék. Sokan élvezik azt is, hogy a sajátjuktól elkülönítve élhetnek fantáziaéletet, ahol házat birtokolhatnak, csecsemőt vagy házi sárkányt nevelhetnek és még sok minden mást.

Mennyibe kerül a Roblox játék?

Általánosságban elmondható, hogy a Roblox játék ingyenes. Bárki készíthet fiókot díjmentesen. A platform pénzügyi sikerének kulcsa a Robux nevű virtuális valután alapuló beépített mikrotranzakciós rendszer.

Robux vásárlása a Roblox-on

A játékosok valós pénznemben vásárolják a Robuxot egyszeri vásárlások vagy havi előfizetés alapján. Cserébe bármely Roblox világban használhatják ezeket a Robux-okat, hogy kiegészítőket vásárolhassanak karaktereikhez (például különböző ruhákat), vagy virtuális tárgyakat, például versenyautókat és háziállatokat. Néhány helyen Robux-díjat is felszámítanak, csak azért, hogy játszhassanak velük.

Lehet pénzt keresni a Robloxon?

A Roblox PC és Mac verziói tartalmazzák a Roblox Stúdiót, ami ingyenes.

Lehetővé teszi bárki számára, hogy játékokat készítsen a platformra, és azt közzétegye. A Roblox-helyek kiadói elcserélhetik a megszerzett Robux-ot valódi dollárra, de először el kell érniük egy bizonyos építői státuszt, és több mint 100 000 Robux-ot kell szerezniük.

Egyes alkotóknak sikerül megélniük a játékfejlesztésből. Többek között azoknak a gyerekek, akik a hírekben szerepeltek azzal, hogy az egyetemi tanulmányaikat tudnák finanszírozni a Roblox játékaikból. De összességében valójában nagyon kevés ember keres így pénzt. Gizmodo beszámoló szerint az alkotók 99,22% -a kevesebb, mint 1000 dollárt keres évente.

Támogatja a Roblox a szülői felügyeletet?

A jó hír az, hogy könnyű jelenteni a bántalmazó játékosokat a Roblox-on, és teljesen blokkolni őket. Ezenkívül a csevegőrendszer automatikusan cenzúrázza a nem kívánatos szavakat és néhány korlátozott kifejezést, és hash-jelekké alakítja őket, például „####”.

A mértékletesség nem mindent fog meg.

A platform egy speciális „Fiókkorlátozások” módot is támogat. Ez nem tartja távol a gyerekektől az összes potenciálisan veszélyes tartalmat, ezért a szülők feladata, hogy maguk döntsenek minden játékról.

A szülői felügyelet szempontjából a Roblox támogatja a csevegés, barátkérések, közvetlen üzenetek vagy privát szerverekre szóló meghívások letiltását. Az összes módosítást PIN-kód mögé zárhatja, hogy megakadályozza a gyerekek hozzáférését.

Hogyan játszhatok a Robloxon?

A Roblox ingyenesen letölthető a saját webhelyéről. Szinte bármilyen eszközön használhatod:  Windows 10 PC-k, Mac-ek, iPhone, iPad, Android, Amazon-eszközök, Xbox One, valamint a VR platformok, például az Oculus Right és a HTC Vive.

A platform támogatja az egér / billentyűzet vagy játékvezérlő csatlakoztatását PC-n és Mac-en. Táblagépeken és okostelefonokon használhatod az érintőképernyős vezérlőket vagy összekapcsolhatsz egy Bluetooth-os játéktáblát a konzolszerűbb élmény érdekében.

Forrás: Howtogeek.com


3857 Views 0 Ratings Rate it