Miért van szüksége intelligens otthonának egy Wi-Fi 6-os útválasztóra – Tekintse át a Geek oldalt

Avatar Gadam | 2021.03.02. 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

Orbi Wi-Fi 6 útválasztó a pulton néhány könyv mellett.
Netgear

Ha te van tucatnyi Wi-Fi-eszközt okos otthonában, észrevehette, hogy a hálózat egyre lassabb. Lehet, hogy frissített egy hálós rendszert, és még mindig küzdött azért, hogy minden működőképes maradjon. Ez azért van, mert a legtöbb okos eszköz ma hálózati torlódást okoz, és csak egy jó megoldás létezik – a Wi-Fi 6 útválasztó.

Z-Wave versus Wi-Fi intelligens otthoni eszközök

Egy Hubitat Z-Wave Hub
Hubitat

Ahhoz, hogy a probléma gyökeréhez jusson, tudnia kell, mi teszi A Z-Wave más, mint a Wi-Fi intelligens otthoni eszközök. Míg a Z-Wave egy meghatározott szabvány, amely meghatározott szabályokat követ, az intelligens otthoni eszközök esetében a Wi-Fi nem az. Az Amazon és néhány más vállalat ezt megpróbálja megváltoztatni egy szabványos szinkronnal Forgács, de ez még messze van.

A Z-Wave sajátos előnnyel rendelkezik mind a ZigBee-vel (egy másik intelligens otthoni szabvány), mind a Wi-Fi-alapú kütyükkel szemben. A Z-Wave eszközök kevésbé használt rádiófrekvencián kommunikálnak – 908,42 MHz-en -, ami nem okoz hálózati torlódást.

A ZigBee és a legtöbb Wi-Fi intelligens otthoni kütyü a 2,4 GHz-es protokollon keresztül kommunikál. Ha ismeri a Wi-Fi hálózatokat, akkor valószínűleg tudja, hogy az útválasztó két rádiófrekvenciás „sávot” képes kezelni, 2,4 GHz és 5 GHz. Ez utóbbi gyorsabb és kevésbé valószínű, hogy túlterhelődik, de nem sugároz olyan messze. Eszközökbe való beépítés is drágább.

A ZigBee és a Z-Wave eszközök szintén automatikusan építenek intelligens otthoni hálózatot eszközről eszközre, míg a Wi-Fi alapú okos kütyük nem. De bár a Z-Wave-nek és a ZigBee-nek rengeteg előnye van, a Wi-Fi-eszközök javára elhalványulnak.

A Wi-Fi intelligens otthoni eszközök nem igényelnek elosztókat, és könnyen kompatibilisek a Google Segéddel és az Alexával. Ha intelligens izzókat vásárol több szobához, intelligens zárat, video csengőt és fényképezőgépeket, akkor hirtelen tucatnyi Wi-Fi-hez csatlakoztatott eszközt adott hozzá laptopjainál, táblagépén, okostelefonján és okostévéjén kívül.

Intelligens otthoni eszközei nyomasztják az útválasztót, köszönhetően az általuk használt rádiónak és rengeteg számuknak.

A jelenlegi útválasztóját nem intelligens otthonokhoz tervezték

Egy régebbi TP-Link Archer A7 Wi-Fi útválasztó
TP-Link

A Wi-Fi-eszközöket építő intelligens otthoni vállalatok gyakran csak 2,4 GHz-es rádiót vesznek igénybe a költségek megtakarítása érdekében. Ez csökkenti az árat, és garantálja, hogy a készülék széles választékkal fog rendelkezni. Ha egyszerű eszközről van szó, amely idejének nagy részét hallgatással tölti, akkor az 5 GHz-es rádió extra sebessége nem biztos, hogy olyan fontos. Hasonló okokból (és méretének csökkentése miatt) ugyanazon eszközök gyakran nem tartalmaznak Ethernet portokat, ami a Wi-Fi használatára kényszeríti.

Ez költség szempontjából jól hangzik, de csak tüzet dob ​​a torlódások problémájába. Korábban előfordulhat, hogy a szomszéd hangos és forgalmas hálózatával volt szűk keresztmetszet, de most az otthonod a hibás.

A helyzet még rosszabb, függetlenül a 2,4 GHz-es vagy 5 GHz-es dilemmától, a fogyasztói Wi-Fi-útválasztókat nem úgy tervezték, hogy ennyi eszközt kezeljenek. Amikor megjelent a Wi-Fi 5, az átlagos otthon kb öt Wi-Fi eszköz csatlakozik. Most sokkal több Wi-Fi-eszközt csatlakoztatunk, még intelligens otthonok nélkül is. Ezenkívül a Wi-Fi 5 útválasztók csak négy eszközre képesek egyszerre sugározni, és egyszerre csak egy eszköz válaszolhat.

És bár elméletileg a Wi-Fi útválasztó szoftver képes „akár 250” eszköz kezelésére, kevés fogyasztói útválasztó rendelkezik hardverrel ennek alátámasztására. Az útválasztó csak annyi eszközzel képes kommunikálni egyszerre, így minél többet ad hozzá, annál nagyobb megterhelést jelent az útválasztó élménye. Még egy hálós router sem lesz képes lépést tartani. Itt játszik szerepet a Wi-Fi 6.

A Wi-Fi 6 útválasztók megoldják az összes modern intelligens otthoni problémát

A Wi-Fi 6 routerek megváltoztatják a játékot a Wi-Fi intelligens otthon problémájának minden szintjén. Először megduplázza a kommunikációs protokollt, így egyszerre nyolc eszközre sugározhat. És több eszköz képes egyszerre reagálni, és mindent gyorsítani.

Ráadásul a Wi-Fi 6 routerek rendelkeznek a hardverrel, hogy több eszközt kezeljenek, mint a Wi-Fi 5 routerek. Jobbá válik, a Wi-Fi 6 megakadályozhatja a torlódásokat a 2,4 GHz-es spektrumban. A Wi-Fi 6 útválasztó képes felosztani a vezeték nélküli csatornákat számos alcsatornára, amelyek mindegyike más-más eszközről továbbítja az adatokat.

Lényegében a Z-Wave előnyeit élvezheti hub nélkül. De nem csak az okos otthoni készülékek profitálnak belőle – a teljes Wi-Fi-eszközhálózata jobb teljesítményt fog elérni, függetlenül attól, hogy kompatibilisek-e a Wi-Fi 6-tal.

Eredményeink szólaljanak meg magukért

Az intelligens otthon Wi-Fi-je

Itt a Review Geeknél nagyon szeretjük az intelligens otthoni eszközöket. Ennek a szerzőnek az otthonában ez azt jelenti, hogy intelligens fények, zárak, video csengők, érzékelők, táblagépek, számítógépek és okostelefonok között vannak. Ez a hálózat közel 70 Wi-Fi eszközt csatlakoztatott hozzá.

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy mindenki otthonról dolgozik és iskolákat folytat, ami egyidejűleg videohívásokat vezet az ülésekre és az órákra, néha egyszerre háromszor. Alacsony állítás azt mondani, hogy a hálózat gyakran kihajlik. És annak ellenére, hogy három vagy négy műholdból származó hálós eszközöket használnak Eero, SmartThings és Plume, és mások.

Ám ha áttérünk egy kétrészes Wi-Fi 6 hálós útválasztó rendszerre, teljesen megoldódott a probléma. Így van: A két egységből álló Wi-Fi 6 hálós egység képes tartani a három egyidejű Zoom hívást, és egy 70 eszközből álló hálózatot működtet, ha egy három vagy négy egységből álló Wi-Fi 5 háló nem képes.

A Wi-Fi 6 egy következő generációs szabvány, amelyet a modern háztartási igényekhez terveztek, és jobb munkát fog biztosítani az intelligens otthon, a házon belüli munka vagy mindkettő áramellátásával. De ennek költsége lesz, és több pénzt fog költeni, mint amennyit egy egyszerű Wi-Fi 5 útválasztó vásárlásával vennél.

A legjobb Wi-Fi 6 útválasztók

Ha Wi-Fi 6-os útválasztóra szeretne váltani, lehetősége van, de készen áll arra, hogy többet költsön. Sok Wi-Fi 6 útválasztó Mesh rendszerként érkezik, és ezekkel általában csak egyetlen egységet vásárolhat, majd bővítheti, amire szüksége van. A nagy teljesítményű Wi-Fi 6 útválasztók sok otthont fedhetnek le két egységgel, ahol egy Wi-Fi 5 Mesh rendszerre háromra lett volna szükség.

A legjobb átfogó Wi-Fi 6 útválasztó

Ha csak egyetlen útválasztót szeretne, anélkül, hogy aggódna a háló vagy a műholdak összekapcsolása miatt, ne keresse tovább a NETGEAR Nighthawk 6 adatfolyamú AX5400 Wi-Fi 6 útválasztó. Amiből hiányzik egy elegáns név, azt a hatalom pótolja.

Ez a NETGEAR útválasztó legfeljebb hat egyidejű adatfolyamot és egy 5,4 Gbps-os hálózatot képes kezelni. Tekintettel arra, hogy kevesen férnek hozzá egyetlen gigabites sebességhez, ennek a legtöbb ember számára elegendőnek kell lennie. Ennél is fontosabb, hogy rendelkezik hardverrel 60 vagy több csatlakoztatott eszköz kezelésére anélkül, hogy elakadna.

A NETGEAR azt ígéri, hogy a Wi-Fi-t egy 2500 négyzetméteres ház sarkáig sugározza, de a futásteljesítmény változhat, a falaitól és a környező egyéb interferenciáktól függően.

Összességében a legjobb

A legjobb prémium Wi-Fi 6 útválasztó

Ha tudja, hogy intelligens otthona hatalmas és csak növekszik, vagy ha otthoni munkahelyi környezetben él, ahol több embernek kell egyszerre videohívást kezdeményeznie, NETGEAR Orbi Whole Home háromsávos hálós Wi-Fi 6 rendszer az összes útválasztó, amire valószínűleg valaha is szüksége lesz.

Könnyen képes kezelni 100 vagy több eszközt, miközben egyidejűleg nyolcat fogad el és sugároz. Mindössze két MESH egység fed le egy 5000 négyzetméteres otthont, és mindegyik négy Ethernet porttal rendelkezik.

Az Orbi Wi-Fi 6 útválasztó akár 6 Gbps sebességet képes kezelni, ami jóval meghaladja a jelenlegi otthon szükségleteit, így valóban jövőbiztos.

A legjobb prémium Wi-Fi 6 útválasztó

A legjobb költségvetésű Wi-Fi 6 útválasztó

A dollárok százainak elköltése nem biztos, hogy most megvalósíthatja, és ez érthető. Ha el akarja kezdeni a Wi-Fi 6-ot és kibővítené az utat, a Eero Pro 6 egyetlen egységnek meg kell felelnie a számlának.

Az Eero azt ígéri, hogy egyegységes útválasztója akár 75 csatlakoztatott eszközt képes támogatni, és internetet sugároz 2000 négyzetméteres otthon messze elé. Végsebessége 1 Gbps-on eléri, de amúgy is kevés internetszolgáltató kínál ennél többet. Az Eero router a ZigBee intelligens otthoni eszközöket is támogatja, így nemcsak a Wi-Fi-hez csatlakoztatott eszközökhöz férhet hozzá.

Míg egyetlen útválasztóként értékesítik, az Eero Wi-Fi 6 egy Mesh eszköz, és további útválasztó-hozzáférési pontokat adhat hozzá az elérhetőség bővítéséhez.

A legjobb költségvetésű Wi-Fi 6 útválasztó
Source link


25 Views 0 Ratings Rate it