Mikor van szüksége valójában fehérjeturmixra?

Avatar admin | 2021.01.22. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

fehérje turmixot keverő ember

Fénykép: Syda Productions (Shutterstock)

Szeretem a fehérje shakeremet. (Még ismerte keverj bele koktélokat.) Ez a meadead-életem alapanyaga, mert úgy gondolom, hogy a fehérje turmixok segítenek elérni izomépítő céljaim. De a fehérje turmixolás nem automatikus szükséglet, ha súlyokat emelsz, szóval beszéljünk arról, hogy honnan tudod, hogy valóban kell egy.

A fehérje mindenki számára fontos

Mindenkinek szüksége van fehérjére, de a legtöbb alkalmi testedző kaphat amennyire szükségük van a-tól egészséges-ish étrend. Ha izmokat akar építeni, akkor több fehérjére lehet szüksége, mint amennyit kényelmesen el tud érni az étrendből. És ha lefogy, akkor érdemes megtartani a fehérjebevitelt nem veszít túl sok izomzatot a zsír.

A szükséges fehérje mennyiség, függetlenül attól, hogy melyik kategóriába tartozik, normális egészséges étrenden keresztül érhető el. Húsok, tojás, tejtermék, tofu, hamis hús és kisebb mértékben, szemek és babok, mind nagyszerű fehérjeforrások. Fehérje turmixok és kiegészítők nem szükségesek; csak kényelmi ételek.

Tehát mi van azokkal a shaker palackokkal az edzőteremben?

Ha sok fehérjét kell bevinnie az étrendjébe, az edzés előtt (vagy közben) rázza meg a csomagolás egyik módját Az egyik gondolatmenet szerint Önnek kellene űrfehérje a nap folyamán a nagyobb izomfehérje szintézis érdekében, így a turmix csak egy lenne a sok magas fehérjetartalmú étel közül a tornaterem tesó egy nap alatt.

Ennek ellenére, ha még nem kezdte el eljutni az edzőterembe, akkor nem kell beírnia a tápanyagok időzítését, sem inni az edzés előtti port vagy más speciális kiegészítőket. A testmozgás és a megrázkódtatás nem egy csomag. Csak edzhet és egészséges ételeket fogyaszthat előtt és után; ne tegyen mást a rutinjába, hacsak nincs erre konkrét oka.

Gondoljon a fehérjeporra mint ételre, nem pedig kiegészítésre

Persze, az FDA „kiegészítésként” szabályozza, de inkább gondolkodom fehérje por ételként. Ha 30 gramm fehérjét szeretnék kapni egy étkezés során, ezt a célt elérhetném egy csirkés szendvics vagy egy fehérjeturmix segítségével. Melyiket választom, attól függ, hogy melyik végez jobb munkát, ha találkozom azonnali emberemmel célok.

Szeretnél valami tölteléket? Ha éhes vagy, a szendvics jobb választás. De ha egy kora reggeli edzés előtt próbálsz valamit kapni a gyomrodban, egy fehérje és szénhidrát tartalmú rázás képes elvégezni a munkát anélkül, hogy túl jól éreznéd magad.

Nyomon követi a makrókat? A fehérjepor nagyon kevés egyéb tápanyagot tartalmazó fehérjét tartalmaz. Ha kalóriát számol vagy korlátozza a makrotápanyagokat, például a szénhidrátokat, a por hasznos lehet, mert alacsony az összes kalóriája, de mégis csomagok hatalmas fehérje ütés.

Lusta vagy? A fehérjepor olcsóbb, mint sok más fehérjeforrás, és a turmixgép palackjának megrázása gyorsabb, mint egy díszes étel elkészítése. Hogy őszinte legyek, valószínűleg ez a fő oka annak, hogy népszerű a testépítők körében, különösen azoknál, akik napi négy-hat ételt fogyasztanak. A turmix csak olyan étkezés, amelyet nem kell főzni.

Hogyan készítsünk nagyszerű fehérjeturmixot

Rendben, tegyük fel, hogy úgy döntött, hogy szeretne inni egy fehérjeturmixot. Mi a legjobb módja annak elkészítésére?

Először is el kell döntenie egy fehérjeporról. Ne vedd meg bármi lehet a GNC-n, a legtöbb dzseki van a címkén. Sok olyan termék, amelyet fehérjeturmixként forgalmaznak, valójában „tömeggyarapodók”, amelyek mellett rengeteg kalóriát biztosítanak fehérje. Ha növelni szeretné a kalóriákat a súlygyarapodáshoz, ez remek dolog, de gondold át alaposan, hogy esetleg inkább ételt fogyasztana-e maltodextrin-hígtrágya helyett.

Ezután, ha megvan a tényleges fehérjepora –itt van egy útmutató a leggyakoribb típusokhoz– Szükséged lesz valamire, amihez keverheted. Blenderes palackot használok (nincs hűség a márkához, csak az egyiket vettem fel az élelmiszerboltomban). Bármely rázógép, benne habverővel, megteszi. Sajnos kanállal kevergetve vagy normál edényt rázva egyszerűen nem keveredik a por a folyadékkal elég jól.

Ha vastagabb turmixokat kíván készíteni sok gyümölcs és egyéb összetevő mellett, érdemes alkalmazni igazi turmixgép. De vegyük fontolóra a gyors és egyszerű típusú fehérje turmixot, amely szerintem a legjobb.

16 uncia palackot használok, ami a legkevesebb, amit találtam, majd beleöntöttem 8 uncia vizet (ha igyekszem minimalizálni a kalóriákat) vagy édesíteni, ízesített mandula tej (ha megpróbálom maximalizálni az ízét). Szeretem az áfonya-levendulát és a Matcha ízű mandulatejet a Trader Joe-tól, de a csokoládé vagy a vanília is jó lenne.

Ezután egy gombóc ízesítetlen tejsavóport dobok bele. A fehérjepor nagyon sokféle ízben kapható, ezért csak annyit mondok, hogy ha egy ízt választasz, akkor mindenképpen szeresd meg, mielőtt elkötelezed magad egy egész kancsó megszerzése mellett. Az ízesítés nélküli dolgok jól keverhetők bármely italba (vagy egyéb ételek, mint a joghurt), de ezt a választást választottam. Ha a por ízesített, akkor inkább a vizet vagy a semlegesebb ízű tejet vagy italt részesítse előnyben az én ízesített mandulatejem helyett.

Végül dobja be a habverő gömböt, és szorosan zárja le a fedelet. Szeretem néhány másodpercig kavargatni a keveréket, mielőtt rázni kezdenék, mert különben azt tapasztalom, hogy a száraz por egy része belezsúfolódik az ivóvízbe.

Az eredmény 8 uncia (ad vagy vesz) vékony, fehérjetartalmú folyadék, amelyet gyorsan megölelhet, mielőtt folytatja az edzést. Ha az íze meglehetősen durva, akkor azt javaslom, hogy kevesebb folyadékkal készítse el, így kevesebb a keverék inni való. Vagy kidobhatja az egészet a csatornába, és ehet helyette egy szendvicset.


Source link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok