Mit használjon medencéjében, ha nem talál klórtablettát?

Avatar admin | 2021.06.27. 27 Views 0 Likes 0 Ratings

27 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció: Mit használjon a medencében, ha nem talál klórtablettát?

Fénykép: Milliárd fotók (Shutterstock)

Lehet, hogy leválnak az álarcok, és a lövések fegyverbe kerülhetnek, de még mindig érezzük a COVID-19 járvány hatását a gyártásra és a szállításra. Ilyen dolgokkal együtt készülékek és fűrészáru, az úszómedencéknél is hiányzik a klórtabletta. Így történt ez, és mit használhat a nehezen beszerezhető tabletták helyett.

Miért van klórhiány 2021-ben?

Így, Hogyan történt? Mint emlékszel, 2020 óriási volt az otthoni medencék számára. Az Egyesült Államokban valójában 23% -kal nőtt a beépített szám 2019-hez képest adatok a Goldman Sachs-tól. Más szavakkal, 2021-ben nagyon sok medence működik és működik.

Ráadásul a Laura hurrikán egyik áldozata – amely Louisiana partjait 2020 augusztusában érte el – a Bio-Lab üzem volt. A gyártóüzem az Egyesült Államokban használt klórtabletták nagy részét előállítja, és jelentős károkat szenvedett a tűzben a hurrikán. Savannah Sher szerint cikk a BobVila.com-on: “A tervek szerint a Bio-Lab üzem 2022-ig újrakezdi a termelést, ezért az iparágnak addig számolnia kell azzal, hogy nem lesz kilteres.”

Mit használhat a medencében klórtabletta helyett?

Mivel a medencék 2021-es szezonja jól zajlik, és a 2022-es klór-előrejelzés nem tűnik különösebben ígéretesnek, lehet, hogy alternatívát keres a hagyományos tabletták helyett, hogy a medence a lehető legtisztább és egészségesebb legyen. A legjobb megoldás, Sher szerint, inkább folyékony klórt használ.

Először is a hátrányok – kezdve azzal a ténnyel, hogy sokra lesz szüksége. Pontosabban, egy liter folyékony klór egyenértékű két klórtablettával. Arra is van esély, hogy a folyékony klór befolyásolhatja medencéje pH-szintjét, ezért Sher hangsúlyozza, hogy fontos az egész úszási idényben figyelni a szinteket.

És bármennyire is csábító lehet az összes szezonra (vagy a következő évadra) szükséges folyékony klór felhalmozása, ez nem jó ötlet mert rövid eltarthatósági ideje van, és néhány hét múlva kezdi elveszíteni hatékonyságát – magyarázza Sher. Annak érdekében, hogy hosszabb ideig frissebb maradjon, javasolja a tárolást folyékony klórt hűvös helyen.

De a folyékony klór nem nélkülözi az előnyeit – kezdve azzal, hogy viszonylag könnyen használható. “Nem kell semmivel keverni a tápszert, és szükség szerint egyszerűen beleöntheti a medencébe” – mondja Sher. Ráadásul valóban elérhető.


Forrás link


27 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok