Mit jelent a „BRB”, és hogyan használja?

Avatar Gadam | 2020.12.27. 200 Views 0 Likes 5 On 1 Rating

200 Views 5 On 1 Rating Rate it

[ad_1]

A levelek "BRB" fadarabokban megfogalmazva.
Maksim Labkousky / Shutterstock

Mit jelent, ha egy barát vagy munkatárs egy fürdőszobai szünetet tart, és a „BRB” kifejezést használja? Megmagyarázzuk, mit jelent a népszerű rövidítés és hogyan kell helyesen használni.

„Mindjárt visszajövök”

A BRB azt jelenti, hogy „legyél hátra”. Online üzenetküldésben és csevegésben használják, amikor el kell hagynia a készüléket, hogy ideiglenesen valami mást tegyen. Jellemzően akkor használják, ha rövid időre távozni akar egy gyors tevékenység elvégzésére, például a fürdőszobába vagy az ajtó megválaszolására. Ez azt jelenti, hogy a beszélgetőpartnerének meg kell várnia, amíg visszajön.

Szorosan összefügg a betűszóval AFK, ami azt jelenti, hogy „távol a billentyűzettől”. Az AFK és a BRB felcserélhetők, ha valaki szünetet tart valamiben. Használhatók együtt is. Például azt mondhatja: „AFK BRB”, hogy mások is tudják, hogy egy kicsit távol lesz a számítógépétől, de hamarosan visszatér.

Használható a „tartsd ezt a gondolatot” vagy „tartsd erősen” idiomatikus mondattal is. Ha ezek egyikét a BRB-vel együtt használják, akkor azt mondja a másiknak, hogy szüneteltesse mondandóját, és folytassa, amikor a másik visszatér.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit jelent az „AFK”, és hogyan használja?

A BRB eredete

A BRB rövidítés az 1990-es években az internetes chatszobákban keletkezett. Első napjaiban Internet Relay Chat (IRC) szerint a legtöbb embernek nem volt módja „offline” vagy „távol” állapotot beállítani. Ez a szolgáltatás később a közvetlen üzenetküldő alkalmazásokban vált alapanyaggá. A „BRB” beírása lehetővé tette, hogy a csevegőszobában tartózkodó mások tudják, hogy rövid ideig távol lesz a számítógépétől.

A BRB legkorábbi meghatározása a Városi szótár 2003 áprilisára datálódik, bár az internetet ennél jóval korábban használták. A BRB-t gyakran párosították a „G2G” -nel is, amely egyelőre népszerűtlen internetes rövidítés, amely a „menni kell” kifejezésre utal. A G2G-t általában az illető tevékenysége követte, például „egy pohár víz beszerzése” vagy „telefonra válaszolás”.

BRB a Chat és az Online szolgáltatásban

An "mindjárt visszajövök" jel előtt egy laptop.
Brt / Shutterstock

A BRB-t leggyakrabban akkor használják, amikor csevegnek vagy üzenetet küldenek másokkal. Használhatja barátaival, kollégáival, családtagjaival, és akár szakmai forgatókönyvekben is. Más internetes rövidítésekkel ellentétben a BRB-t nem mindig tekintik informálisnak, és néha a munkahelyen is használható.

A BRB az internetes csevegőszobákon és az üzenetküldő alkalmazásokon kívül más helyeken is használható. Például sokan karbantartás alatt álló webhelyek elhelyezi a „BRB” -t a kezdőlapon, hogy a látogatók tudják, hamarosan visszatér. Ebben a konkrét forgatókönyvben azonban az inicializálás általában sokkal hosszabb időszakra utal, mint néhány perc.

ÖSSZEFÜGGŐ: A nem betöltődő weboldalak hibaelhárítása

Beszélgetések és BRB

Bár manapság az emberek mindig csatlakoznak az eszközeikhez, valamivel hosszabb időbe telik válaszoljon valaki üzenetére nem feltétlenül rossznak tekintik. Ettől a BRB rövidítés elavultnak tűnhet. Az elkötelezett beszélgetés során azonban elengedhetetlen célt szolgál.

Ha online vagy szöveges mélyreható beszélgetés közepette van, akkor udvariasnak tekinthető a „BRB” kimondása, ha hirtelen távoznia kell. Ugyanez a helyzet akkor is, ha meghallgatjuk, hogy valaki meséljen. A BRB-t gyakran használják videohívások és konferenciák során is, ahol mások megnézhetik, hogy a számítógéped van-e vagy sem.

Ezenkívül, sok más internetes inicializálástól eltérően, a BRB-t néha hangosan is beszélik, ahelyett, hogy „azonnal vagy”. Azt mondani, hogy „BRB, mennünk kell a mellékhelyiségbe”, míg másokkal együtt étkezni meglehetősen jellemző.

ÖSSZEFÜGGŐ: Szeretne alacsonyabb stresszt igénylő szöveges üzenetküldést? Kapcsolja ki az Olvasott nyugtákat

A BRB használata

A BRB használata viszonylag egyszerű. Mivel a BRB azt jelenti, hogy „legyél rögtön”, helyettesítheti azokat olyan esetekben, amelyekben ezt a kifejezést használja.

Az alábbiakban bemutatunk néhány példát a BRB használatára a beszélgetésben:

  • – El kell fogadnom ezt a hívást. BRB. ”
  • „Megyek zuhanyozni. brb. ”
  • „Szavad ne feledd; brb. ”
  • „Szüneteltetheti a filmet? BRB-t fogok.

Ha még jobban meg akarja ismerni az internetes szlenget, nézze meg útmutatóinkat ITT és ICYDK.[ad_2]
Source link


200 Views 5 On 1 Rating Rate it