Mit jelent a „Nem megfelelően kiadott lemez” Mac gépen?

Avatar Gadam | 2021.03.29. 31 Views 0 Likes 0 Ratings

31 Views 0 Ratings Rate it

Az Apple Mac "A lemezt nem dobta ki megfelelően" figyelmeztető üzenet a kék háttér.

Ha hirtelen kihúzza a cserélhető meghajtót a Mac-ről, a képernyő jobb felső sarkában ezt az üzenetet látja: “A lemezt nem megfelelően dobta ki.” De mit jelent, és miért kell kiadnia, mielőtt kihúzza a meghajtót? Magyarázzuk el.

Ki kell dobnia, mielőtt kihúzza a csatlakozót

A „Lemezt nem dobta ki megfelelően” üzenet látása azt jelenti, hogy a MacOS szoftver „kiadási” folyamatának használata előtt kihúzta a cserélhető meghajtót. Az előugró ablak felszólítja a lemezt, hogy „mielőtt leválasztaná vagy kikapcsolná”.

A kiadás gyökereit olyan eltávolítható adathordozókra vezeti vissza, mint például hajlékonylemezek és CD-ROM-ok, amelyek korábban fizikailag kiadták a meghajtót. A korai Mac-ek figyelemre méltóak voltak a használatukról automatikus kilökő mechanizmusok (nem pedig a PC-ken található kézi kiadó gomb helyett), amelyeket magában a Macintosh OS szoftverben kellett elindítani.

Nyissa meg a "File" menüt, és válassza a lehetőséget "Kiadás."

A meghajtó kiadásának többféle módja van, de a legegyszerűbb, ha a meghajtót a Finderben választja ki, és a menüsoron válassza a Fájl> Kiadás lehetőséget (vagy nyomja meg a Command + E billentyűkombinációt). A meghajtót a Kukába is húzhatja a kiadáshoz, ha látja az asztalon.

Ma a legtöbb cserélhető adathordozó nem fizikailag kiadja, de a parancs továbbra is arra figyelmeztet, hogy a Mac figyelmeztesse a meghajtó kihúzására. Ezért kell megtennie.

A kiadás védi az adatait és a meghajtót

Három fő oka van annak, amiért jó ötlet egy cserélhető meghajtó kiadása a macOS-ban, mielőtt kihúzná azt.

Ha egy meghajtó kivehető, ez azt jelenti, hogy van esély arra, hogy kihúzza a meghajtót az olvasási vagy írási művelet befejezése előtt, és ezzel megsértheti az adatokat. Attól függően, hogy mennyire használják a rendszer erőforrásait (és mennyi adatot továbbít), ezek a folyamatok esetleg várakozási sorba kerülnek, és egy ideig nem fejeződnek be.

Amikor meghajtja a meghajtót, figyelmezteti a macOS-t, hogy meghúzza a meghajtót, és ez lehetővé teszi a macOS-nak és az összes alkalmazott alkalmazásnak, hogy az összes olvasási és írási műveletet elvégezze, mielőtt kihúzza a csatlakozódugót.

Az "A lemezt nem dobta ki megfelelően" figyelmeztető üzenet a macOS Big Sur-on.

A kiadás második fő oka az, hogy néha a Mac felgyorsítja a látszólagos írási folyamatot egy cserélhető meghajtóra ideiglenesen a másolandó adatok másolatának megőrzése a memóriában. Ezt hívjuk írási gyorsítótárnak. A kiadás lehetővé teszi, hogy a gyorsítótárazott írási folyamat befejeződjön, mielőtt kihúzza a csatlakozódugót, biztosítva, hogy ne vesszenek el adatok. Ez sokkal nagyobb üzlet volt azokban a napokban, amikor az USB átviteli sebesség lassú volt (és a Mac-ek is lassabbak voltak), de még most is potenciálisan tönkreteheti adatait, ha túl hamar húzza ki a konnektorból, miután úgy gondolja, hogy a másolási folyamat befejeződött.

És végül a kiadás lehetővé teszi a Mac számára biztonságosan húzza ki az áramot a készülékből amikor az összes adatátviteli művelet befejeződött. Néhány kisebb eszköz esetében, amely az USB vagy a Thunderbolt aljzattól kapja az áramot, ez nagy probléma lehet. Például hirtelen áramkimaradás a forgó merevlemezen károsíthatja a meghajtót. Még a flash meghajtóknak is áramellátásra van szükségük az írási műveletek sikeres befejezéséhez, és előfordulhat, hogy túl hamar kihúzza őket. A kilökés jelet küld a meghajtónak, hogy kecsesen kikapcsoljon.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mikor kell megfelelően kiadni a hüvelykujj meghajtót?

Ki kell állítanom egy lemezt, mielőtt újraindítanám a Mac-et?

A kivehető meghajtók kiadásának gyakorlata megvan elgondolkodtatott néhányat hogy ki kell-e adnia egy lemezt a Mac újraindítása előtt. A válasz nem, a kikapcsolás vagy az újraindítás előtt nem kell kiadnia. A macOS a leállítás vagy az újraindítás részeként automatikusan befejezi az olvasási és írási műveleteket.

A Windows kissé eltér a Mac-től

Ha Windows gépről érkezik Mac-hez, akkor megszokhatja képes gyorsan eltávolítani a meghajtót kiadás nélkül (vagy „Biztonságos eltávolítás”, ahogy a Windows hívja). Ez azért van, mert a Windows alapértelmezés szerint kikapcsolja az írási gyorsítótárat, így sokkal kevésbé valószínű, hogy elveszíti az adatokat, amíg az átviteli művelet jelenleg nincs folyamatban.

Mac számítógépen nincs lehetőség az írási gyorsítótár letiltására a cserélhető adathordozókon, ezért mindig ki kell adnia. Ha az adatairól van szó, jobb biztonságban lenni, mint sajnálni.

ÖSSZEFÜGGŐ: Az USB-meghajtó soha nem “biztonságos eltávolítása” soha többé a Windows 10 rendszeren
Source link


31 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2022. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok