Mit jelent az „NP”, és hogyan használja?

Avatar Gadam | 2021.01.03. 37 Views 0 Likes 0 Ratings

37 Views 0 Ratings Rate it

Az a személy, aki hüvelykujját feladja az íróasztalnál.
sutadimages / Shutterstock.com

Ha online köszönetet mondott valakinek, jó eséllyel válaszolni tudott az „NP” kezdőbetűvel. Megmondjuk, hogy mit jelent és hogyan kell használni, ha barátaival beszélget.

„Nincs mit”

Az NP azt jelenti, hogy „Nincs probléma”. Általában a „You welcome” helyettesítésére szolgál, amikor köszönetet ajánlanak fel.

A „No problem” rövidíthető kisbetűvel (np) és nagybetűs (NP). A kisbetűs változat gyakoribb a személyes üzenetekben. Gyakran látni fogja online, amikor megköszönik az embereknek, hogy másoknak segítettek, például hasznos tanácsokat adtak vagy válaszokat adtak egy kérdésre.

Az NP-t gyakran használják önmagában anélkül, hogy hosszabb mondatba illesztenék. A betűszó már egy teljes mondatot hoz létre, ha valaki másnak válaszul használjuk.

A kifejezés elcsonkításának másik népszerű módja a „Nincs probléma” kimondása. A „No problem” szinonimája a „No big deal” és az NBD rövidítésnek, valamint a „No verejtéknek” rövidítésnek.

Az NP története

A legtöbb internetes rövidítéshez hasonlóan az NP is annak idején jelent meg korai internetes chatszobák. Mivel akkor az embereknek korlátozott volt a képernyőterük a szöveg megtekintéséhez, lerövidíteniük kellett a gyakori kifejezéseket, és a beszélgetéseket el kellett készíteniük. Ezért az olyan rövidített kifejezések, mint az NP, általánossá váltak.

Az NP legrégebbi meghatározása a Városi szótár 2002-re nyúlik vissza, és a következő: „Semmi probléma”. Valószínűleg már jóval ez előtt használták, mivel az internetes csevegőszobák az 1980-as évekig nyúlnak vissza.

Azóta az NP mindenütt általános betűszóvá vált. Megjelenik szövegekben, csevegőüzenetekben és a közösségi média platformjain, például a Twitteren. Az online játékokban is gyakran előfordul. A játékosok gyakran megköszönik más felhasználóknak, hogy támogatást vagy segítséget nyújtanak, és egyszerű „np” -vel válaszolnak.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit jelent a „GG”, és hogyan használja?

Az NP a megállapodás megjelenítésére

Az NP másik gyakori használata, hogy egyetértenek a kéréssel. Például, ha éppen a munkahelyén van, és valaki azt mondja, hogy hajtson végre egy feladatot, akkor válaszolhat rá: „Nincs probléma” vagy „NP”. Ebben az esetben az NP az „Igen” helyettesítőjeként működik.

Arra is fel lehet hívni, hogy egy potenciálisan nagy vagy megfélemlítő feladat még mindig teljesíthető. Például, ha valaki azt kérdezi tőled: „Tudod-e elkészíteni mind a tíz oldalt három órán belül?”, Akkor azt mondhatod, hogy „NP” annak jelzésére, hogy valóban meg lehet csinálni.

Az NP használata az erőfeszítés csökkentésére

Egy ember fest "Nincs mit" egy falon.
SFIO CRACHO / Shutterstock.com

Az NP másik gyakori használata az, hogy kicsinyít valamit, amit tett. Például, ha mindent megtesz annak érdekében, hogy szívességet tegyen valakinek, akkor használhatja a kifejezést arra utalva, hogy ez nem igényelt nagy erőfeszítést az Ön részéről. Lényegében elmondja a másiknak, hogy nem kell köszönetet mondani.

Gyakran valaki az NP-t használja erőfeszítéseinek csökkentésére, még akkor is, ha valóban problémába ütközött a feladat elvégzése közben. Például, ha egész éjjel fennmaradt, hogy segítsen valakinek befejezni egy olyan projektet, amelyben nem vett részt, akkor mégis azt mondhatja: „Nincs probléma” válaszul a hála kiáradására. Gyakrabban ennek célja az alázat jelzése a másik ember felé.

Az NP használata

Az NP és a „No problem” felhasználási esetek széles skálája van. Az alábbiakban összefoglaljuk azokat a helyzeteket, amelyekben az NP felhasználható. Használható:

  • köszönettel válaszul a „szívesen” helyett.
  • az „Igen” helyébe, ha valamiben megállapodnak.
  • hogy kicsinyítse a valamire fektetett erőfeszítéseket.

Mivel rövidítésről van szó, a legjobb, ha az NP-t csak alkalmi beszélgetésekben használjuk. Ha valamiről hivatalosan vitatkozik, akkor jobb lehet a „You welcome” vagy az „Yes” használata.

Íme egy példa arra, hogy az NP-t alkalmi beszélgetésekben helyesen használják:

  • A személy:Hé, köszönöm a tegnap esti segítséget. Nagyon tartozom neked. „
  • B személy: „Ah, np. Ez a legkevesebb, amit tehettem.

Ha további internetes szleng kifejezéseket szeretne megismerni, olvassa el útmutatóinkat NVM és OP.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit jelent az „NVM”, és hogyan használja?
Source link


37 Views 0 Ratings Rate it