Mit kell tudni a keresztértékesítésű e-mailekről

Avatar admin | 2021.01.29. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

Miután megszerezte az ügyfelet és kiépítette a kapcsolatot, megnyílik a lehetősége, hogy értékesítsen nekik kapcsolódó elemeket vagy szolgáltatásokat.

Ma keressük a keresztértékesítésű e-maileket, hogy készen állj egy új (és nyereséges) út létrehozására az e-mailes marketing és automatizálás terén.

Mi a keresztértékesítésű e-mail

A keresztértékesítésű e-mail olyan üzenet, amely arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy kiegészítő termékeket vásároljanak ahhoz, ami már megvan, vagy éppen vásárolni készül. A keresztértékesítéssel kapcsolatos leggyakoribb hasonlat: „Szeretne krumplit ezzel?”

Néha a keresztértékesítés összeadódik az értékesítéssel, de valójában két külön stratégia.

Így játszanak e-mailben.

Keresztértékesítésű e-mail, például az alábbi Dollár borotválkozó klub, olcsó termékeket mutat be, amelyeket az ügyfelek a fő vásárlásuk mellett használhatnak. Borotva esetében a keresztértékesítés borotválkozó vaj. A keresztértékesítéseket kisebb elkötelezettségként ábrázolják, amint azt a „tovább dobni?” Címsor is jelzi.

A SaaS vállalat keresztértékesítése lehet önálló funkció hozzáadása a jelenlegi csomag kiegészítéséhez, vagy integráció egy harmadik fél eszközével.

dolláros borotválkozási klubkereszt e-maileket árul

Az eladási e-mailek viszont egy elemet mutatnak be több drága, mint a fő vásárlás. A Dollar Shave Club megpróbálja feldobni egy vásárló 25 dolláros „első osztályú utazótáskával”, a 6 dolláros borotvaj helyett. Egy SaaS-vállalat felértékelődése a tervét egy magasabb szintre, több funkcióval bővítené.

dolláros borotválkozó klub értékesítési példája

Miért érdemes keresztértékesítési e-maileket adnia a felálláshoz?

Bármilyen skálázható marketing taktika, amely magasabb eladásokhoz vezet, nyilvánvaló győzelem, ezért íme három keresztértékesítési e-mail előny, amelyek szerintünk elégedettek lesznek.

Növelje az átlagos rendelési értéket

Ha egy dollár borotválkozási rendeléshez hozzáad egy 6 dolláros borotva vajat, az nem változtatja meg azt az árat, amelyet az ügyfél drasztikusan fizet. Gondolkodnia kell azonban a nagymértékű keresztértékesítésen. Még az átlagos rendelési érték kis emelése, szorozva az ügyfélkörével, komoly cash flow-t jelenthet.

A Forrester Research megállapította, hogy a 10% -kal magasabb AOV azokon a vásárlásokon, ahol egy ajánlásra kattintottak. Míg ezek a keresztértékesítési taktikák néha a vállalat honlapján játszódnak le, a magasabb AOV lehetősége indokolja, hogy ezt e-mailben is feltárjuk.

Növelje az ügyfél élettartama értékét

A keresztértékesítés nem csak az átlagos rendelési értékre jó, de növekszik is az ügyfél élettartamára vonatkozó érték hosszú távon. Az ügyfelek 49% -a azt mondják, hogy olyan cikket vásároltak, amelyet eredetileg nem szándékoztak, személyre szabott ajánlás miatt.

Ha ez az ügyfél élete során néhányszor megtörténik, akkor biztosan látni fogja a bevételek és az elkötelezettség növekedését. A magasabb CLTV emellett több mozgásteret biztosít a beszerzési költségkeret kísérletezéséhez.

Javítsa a megőrzést adatközpontú ajánlásokkal

Minél több értéket tud hozzáadni az ügyfél életéhez, annál magasabb visszatartási mérték. Ha megtudja, hogy az egyes ügyfélszegmensek melyik keresztértékesítést teljesítik, javíthatja a jövőbeni ügyfelek marketingjét.

Mivel Az ügyfelek 52% -a személyes adatokat cserélne a termékajánlatokért cserébe, felhasználhatja személyre szabás hogy releváns marketinget valósítson meg nagymértékben.

4 keresztértékesítési e-mail példa, amelyekből tanulhat

A kerék újrafeltalálása helyett megnézheti, hogy mások mit tettek inspirációként. Ez négy keresztértékesítésű e-mail sablon, amelyek irányító fényként használhatók.

Shopify

A szoftvercégek, mint a Shopify, keresztértékesítéssel értékesíthetik az ügyfél növekedését tükröző lehetőségeket. Például egy Shopify vásárló elkezdheti online árusítani áruit, majd növekedhet, hogy beteljesítse álmát a kirakatról. Amint az ügyfél halad előre, a Shopify segít az értékesítési hely hardverében és alkalmazásában.

Shopify keresztértékesítési e-mail példa

Shopify’s keresztértékesítésű e-mail rövid és lényegre törő. Felhívják a célközönség figyelmét a „Minden, ami személyes eladáshoz szükséges” témával. Ezután a törzskönyv feltárja, miért kell törődni velük (bármilyen eszközön fogadni a fizetéseket), és mit kell tovább tenni (töltse le az alkalmazást).

Casper

Amint azt már említettük és az alábbiakban meg fogjuk vizsgálni, a keresztértékesítésnek olcsóbbnak kell lennie, mint amit az ügyfél már vásárolt. Ban ben Casper esete, a matracuk tökéletes keresztértékesítése az “eddigi legpuhább párnájuk”.

Casper keresztértékesítési e-mail példa

Az e-mail a párna egyszerű leírásával kezdődik, majd további részleteket tár fel, például a beszerzést és az anyagokat.

Mivel a Casper már a kényelem és a magas környezeti normák mellett áll, a párnán felsorolt ​​három kulcsfontosságú tényező visszhangot fog adni az ügyfeleknek.

Mailchimp

Míg A Mailchimp keresztértékesítése technikailag ingyenes, még mindig nagyszerű módja a felhasználók „ragacsosabbá” tételének. Mivel az ügyfelek egyre több szolgáltatást vesznek igénybe, és mélyebb kapcsolatot alakítanak ki a vállalatával, nagyobb valószínűséggel ragaszkodnak hozzá.

Ezért ez a keresztértékesítési akció hosszú távon még mindig növelheti a megtartást. A jövőben ezt a kampányt szokásos keresztértékesítésként futtathatják, és az egyéni domaint áron kínálhatják.

Mailchimp keresztértékesítési e-mail példa

Ez a Mailchimp e-mail egy kicsit kettő az egyben, mivel arra kérik az olvasókat, hogy mondják el barátaiknak, „hogyan tudnak gyorsan és egyszerűen online kapcsolatba lépni egy ingyenes egyéni domainnal”. Azzal, hogy a meglévő ügyfeleknek ingyen adnak valamit, arra csábítják őket, hogy irányítsák barátaikat a Mailchimp-re.

PS Szeretne többet megtudni a referáló e-mailekről? Van egy teljes útmutatónk itt.

Rágós

Ha korábbi megrendelései és viselkedési adatai vannak az ügyfelektől, akkor személyre szabott e-maileket küldhet Rágós. Az előző rendelési gyakoriság alapján a Chewy meg tudja jósolni, hogy az ügyfél mikor áll készen egy újabb vásárlásra.

Az e-mail hasznos emlékeztetőként működik, de a kapcsolódó termékek keresztértékesítéseként is működik.

Rágós keresztértékesítési e-mail példa

A felhasználói preferenciákra vagy a korábbi vásárlásokra vonatkozó adatok felhasználásával javaslatot tehet olyan termékekre, amelyek nagyobb valószínűséggel érdeklik őket. Az olyan termékekre vonatkozó javaslatok, amelyeket az ügyfél valóban használni fog, nagyobb valószínűséggel konvertál, mint egy véletlenszerű választás a felállásból.

Hogyan lehet létrehozni a keresztértékesítési e-mail stratégiát

Látta a legjobb keresztértékesítési e-mail példákat és sablonokat az ötletek kiváltására, és most itt az ideje, hogy saját stratégiát hozzon létre. A keresztértékesítési akciók tervezésének négy lépése van.

Határozza meg a keresztértékesítési lehetőségeket

Először az összes termékét és funkcióját feltérképeznie kell, hogy megtalálja a lehetőségeket. Ahhoz, hogy erős jelölt lehessen a keresztértékesítésre, egy tételnek a következőknek kell lennie:

  • Olcsóbb, mint az eredeti elem
  • Legyen hasonló kategóriában vagy használati esetben
  • Jól áttekintett és hasznos (elvégre azt szeretné, ha valaki elégedett lenne a vásárlással)

A keresztértékesítés egy másik példája származik WooCommerce és babakocsi társaság, Irányváltozás. A vállalat elsődleges terméke egy 599 dolláros babakocsi, így a tökéletes keresztértékesítés egy 49 dolláros visszahúzható előtető.

A kiegészítő olcsóbb, de értéket ad az ügyfél élményének.

Válasszon célszemélyeket

Miután létrehozott néhány terméklinket, amelyek keresztértékesítési lehetőségek, el kell döntenie, mely ügyfeleket célozza meg. Ehhez ismerkedjen meg a vevő személyeivel és minden mással pszichográfiai szegmentálás adatok vannak. Vannak olyan szegmensek, amelyeknek a legtöbb előnye származik a keresztértékesítésből?

Azt is meg kell vizsgálnia, hogy mely elemeket szokták együtt vásárolni, és kik. Egy ingyenes termék eladása könnyebb lesz, ha adatokkal rendelkezik annak bizonyítására, hogy a szegmensek már meghozzák ezeket a döntéseket.

Hozza létre az ügyfélutat

Az első két lépésben meghatároztad a „mit” és a „kit”. Most döntsük el, mikor vezetjük be a keresztértékesítést. Az előző lépésben hivatkozott vásárlási viselkedésre vonatkozó elemzés segítségével van-e olyan idő, amikor a két elemét gyakran együtt vásárolják meg?

Az ügyfélutazás néhány pontja, amely ideális lehet a keresztértékesítéshez, a következők:

  • Vásárolt, és pozitív visszajelzést adott
  • Vásárolt valamit egy új kategóriába, ami az érdeklődés elmozdulását jelzi
  • Átment a tipikus vásárlási gyakorisági időszakon

Az alábbi vevői utazási térkép megmutatja a keresztértékesítést és az értékesítést folyamatos erőfeszítéseket amelyet az ügyfélkapcsolat bővítésére használ.

Határozza meg az üzenetküldést és a helymeghatározást

A puzzle utolsó darabja arra összpontosít, hogyan fogja bemutatni a keresztértékesítést. Kérdezd meg magadtól, hogy milyen előnye van a kiegészítő terméknek önmagában, és a fő tétellel együtt is. Miért jó meccs ezek?

Vannak-e olyan felhasználási esetek vagy előnyök a termékek számára, amelyek különösen érdekesek az adott vásárlói személyek számára?

A keresztértékesítés pozíciójának növelésének másik módja társadalmi bizonyíték. Például, Márka nélküli tartalmaz egy vevői ajánlatot a keresztértékesítéssel kapcsolatos termékről.

Tervezzen gyönyörű e-maileket

Segítsen csapatának nagyszerű megjelenésű és nagyon vonzó e-maileket juttatni minden eszközre kódsor megírása nélkül.

Indítson ingyenes próbaverziót

Márka nélküli keresztértékesítési e-mail példa

A keresztértékesítési e-mail automatizálás beállítása a Veróban

A stratégia elkészítése után itt az ideje elkezdeni a keresztértékesítési marketing automatizálásának beállítását, és ezt könnyedén megteheti a Vero-ban.

A Vero segítségével:

Tervezze meg keresztértékesítési e-mailjét a Drag and Drop szerkesztővel

Noha e-mailje megfelelő példány nélkül csökken, ajánlata soha nem kaphatja meg a megérdemelt figyelmet figyelemfelkeltő tervezés nélkül. Ha már rendelkezik sablonokkal és kódrészletekkel, amelyeket fel lehet használni, feltöltheti őket a Vero-ba, hogy összekeverjék, illesszék és újra felhasználhassák, amikor arra szükség van. drag and drop szerkesztő.

Vero drag and drop szerkesztő

Eseményindítók beállítása a keresztértékesítési e-mailekhez

A Vero „Munkafolyamatai” olyanok, mint egy vizuális vászon, amely megadja az eszközöket az ügyfelek hatékony üzenetrendszerének kialakításához, amelyek ebben az esetben a keresztértékesítésű e-mailek.

Az összes logika, cselekvési lépés és e-mail tartalom láthatósága révén az e-mail marketingszakemberek különféle logikák és műveletek közül választhatnak az e-mailek keresztértékesítésének felépítésére – miközben kiválasztják az e-mail üzeneteket és a mobil push értesítéseket.

Minden egy munkafolyamatban. Olvasson erről többet itt!

Dinamikus tartalom létrehozása a Liquid segítségével

A személyre szabás elengedhetetlen az e-mailek keresztértékesítéséhez, és a Liquid hatalmas rugalmasságot kínál az üzenetek testreszabásakor. A Liquid egy nyílt forráskódú nyelv, amelyet a Shopify készített, amely lehetővé teszi a dinamikus tartalom megjelenítését a webhelyeken, az e-mailekben és a mobil push értesítésekben.

A Liquid használatával a felhasználóknak nem kell további adatokat szinkronizálniuk e-mail platformjaikkal, ami sokkal gyorsabban hozza létre vonzó és releváns tartalmat.


Source link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok