Mit kell tudni a szülőknek a TikTok legújabb adatvédelmi szabályairól

Avatar admin | 2021.01.13. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Mit kell tudni a szülőknek a TikToks legújabb adatvédelmi szabályairól című cikkhez

Fénykép: Boumen Japet (Shutterstock)

A TikTok ma jelentette be hogy néhány új adatvédelmi biztosítékot ad a 18 éven aluli felhasználók számára, beleértve a fokozott alapértelmezett adatvédelmi beállításokat, szigorúbb korlátozásokat arra vonatkozóan, hogy kik kommentálhatják a videókat, és mely videók tölthetők le.

A népszerű platform honlapján, a változtatások „a felhasználói adatvédelem és biztonság magasabb szintű alapértelmezett szabványainak érvényesítését célozzák”. Ezek a változások a következők:

  • Új alapértelmezett adatvédelmi beállítás a 13-15 éves felhasználók számára. Privát fiókkal a felhasználónak jóvá kell hagynia a követőket, mielőtt a felhasználók megtekinthetnék videóikat. A beállítás „Javasolja a fiókját másoknak” szintén alapértelmezés szerint ki van kapcsolva ezeknél a felhasználóknál.
  • Szigorúbb korlátozások arra vonatkozóan, hogy ki kommentálhat 13-15 éves felhasználók által készített videókat. Most dönthetnek úgy, hogy engedélyezik a „Barátok” vagy a „Senki” hozzászólását; a „Mindenki” megjegyzési lehetőségét eltávolítjuk.
  • Korlátozások, amelyekhez a felhasználók hozzáférhetnek Duett (videó együttműködési funkció) és Öltés (egy videó remixelés eszköz). A funkciók ezentúl csak a 16 éves és idősebb felhasználók számára lesznek elérhetők. A 16-17 éves felhasználók számára pedig az alapértelmezett beállítás, hogy ki használhatja azok az ezen eszközökön belüli videók mostantól „Barátok” lesznek.
  • Letölthető videók korlátozása. Most csak a 16 éves vagy annál idősebb felhasználók által készített videók tölthetők le. A 16-17 év közötti felhasználók számára az alapértelmezett beállítás, amely lehetővé teszi a videóik letöltését, “Ki” értékre vált, hacsak nem ezt engedélyezik.

Ezen változtatások többsége csupán „alapértelmezett”, ami azt jelenti, hogy ezeket továbbra is manuálisan lehet megváltoztatni, hogy a felhasználó fiókja nyilvánosabb legyen. De a szülők élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy beszélgethessenek tinédzsereikkel arról, hogy fontolóra kell venni a magánéletük védelmét.

Ezenkívül a szülők továbbra is használhatják aCsaládi párosítás”Eszköz, amelyet tavaly adtak ki, hogy összekapcsolják fiókjukat gyermekük számlájával, és távolról figyeljék korlátozásaikat.


Source link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok