Modern B2B marketing-hozzárendelés: üzleti eset megteremtése

Avatar admin | 2021.02.01. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

Amikor apám az egyetemen járt, volt egy barátja, aki vak volt. A barátja megállapodást kötött vele – megvásárolta egy autót, amelyet megoszthattak. A fogás? Amikor apám barátja egy lányt akart randevúzni, apám elvetett minden egyéb kötelezettségvállalást, és a kijelölt sofőrje lett. Néha csak szórakozásból mentek el egy üres telekre, és a barátja vezette az autót – vakmerő sebességgel repült körbe, csak a haverjainak ordításával és sikításával, hogy megakadályozzák a katasztrófát.

Miközben az egyetemen ezt a fajta kockázatos magatartást várjuk (természetesen a hallott történetek alapján, természetesen nem a saját tapasztalataink alapján), a vakon repülés semmilyen módon nem vezethet marketing osztályt. Szerencsére ma hozzáférünk a marketing hozzárendelési szoftverhez, amely egyértelműen meg akarja látni, hogy mely csatornák, tartalom és kampányok működnek … és melyek nem.

A KPI-k számítanak

Amikor marketingesként kezdjük karrierünket, hajlamosak vagyunk bedugni a lábunkat a gázpedálba, és egyenesen a vezetési programokba és kampányokba sietünk. Megtanuljuk a marketing csatornák használatát. Megismerjük a tartalmat, a kreativitást és a CTA-kat. Idővel elsajátítjuk a marketing mutatókat, például a megtekintéseket, az átkattintási arányokat és a marketing által minősített leadeket. Valami mégis elkerül bennünket. Sok mindent számolunk, de egyik sem az, ami a vezérigazgatót igazán érdekli – a folyamat és a bevétel.

Legtöbbünk számára az első lépés a fénybe az egyérintéses hozzárendelés volt, amelyet gyakran egy CRM engedélyezett. Most bevételi jóváírást tulajdoníthattunk annak az egyetlen kampánynak, amely fontos eseményt, például termékvásárlást váltott ki. Hasznos, de irreális a hosszú B2B vásárlások során is, amelyek több tucat vagy akár száz vagy annál több ügyfél érintési pontját tartalmazzák. Körülbelül tíz másodperccel azután, hogy elkezdtük használni az egyérintéses hozzárendelést, rájöttünk a B2B marketing korlátjaira. Még mindig vakon repültünk.

Szükségünk volt az egész útra – minden vásárló érintési pontjára, minden csatornájára, minden tartalmi elemére és minden olyan kampányra, amely különbséget tett (vagy nem okozott). Csak ezzel a teljes képpel remélhetjük, hogy optimalizáljuk marketing-mixünket minden vásárlási szakaszban az üzlet növekedése érdekében. Természetesen ezt modern és automatizált módon meg kellett tudnunk valósítani, amely nem tartalmazott táblázatokat és hétvégéket.

Többérintéses hozzárendelési kihívás

Marketo vezetésével (most Marketo Engage), a marketing-automatizálási szolgáltatók elkezdtek kínálni képességeket ennek a többérintéses hozzárendelési kihívásnak a teljesítésére. Idővel a Bizible a B2B marketingszakemberek vezető attribúciós megoldásaként jelent meg. A Bizible az Adobe Experience Cloud részeként ma is fenntartja ezt a vezető szerepet, ahol kihasználhatja a Marketo Engage és más Adobe szoftverek natív integrációinak előnyeit.

Szóval, mit ér az, ha nem repülünk vakon? Mi az értéke annak, ha tudjuk, mi működik és mi nem? Mint kiderült, az érték óriási. A Bizible ügyfeleinkkel mindennap látjuk, és miközben a Bizible pénzügyi üzleti eseteinek kidolgozásán dolgozunk, rendszeresen eljutunk a megtérülési adatokhoz, amelyek olyan meggyőzőek, mint bármilyen szoftver esetében. Van értelme, ha belegondol. Ahogy a marketing csapatok egyre növekszenek érettségükben, és jól értek a vevői elkötelezettség mechanikájához, valójában nincs értékesebb, mint olyan felismerések, amelyek segítenek ezt az elkötelezettséget a maximális hatás és a megtérülés érdekében összehangolni. Ahogy az egyik Bizible ügyfél tömören megfogalmazta: „A Bizible segít megérteni, hova kell tenni a marketing dollárunkat.”

A hozzárendelési szoftverbe történő befektetés pénzügyi értéke

Miközben szeretjük megosztani az ügyfelek sikertörténeteit és egyedi Bizible kilátásokkal rendelkező üzleti eseteket létrehozni, tudjuk, hogy sok marketinges általánosabb leírást keres a befektetés potenciális pénzügyi értékéről. hozzárendelési szoftver. Ehhez a Forrestert bíztuk meg a teljes gazdasági hatás (TEI) tanulmányának elvégzésével. A Forrester TEI módszertana bevált, az ipar által elismert megközelítést nyújt a technológiai beruházások értékének felmérésére. Az eredmények ügyfélinterjúkon, valamint a Forrester saját független elemzésén és szakértelmén alapulnak. Ebben az esetben a Forrester öt Bizible-ügyfelet kérdezett meg, nagyságrendileg egy 50 millió dolláros amerikai társaságtól egy 52 milliárd dolláros globális vállalkozásig.

Szóval, mit találtak? Mi a befektetés megtérülése a modern B2B marketing-hozzárendelésben? A Forrester majdnem négyszeres megtérülést talált a Bizible-ben, kevesebb, mint egy év megtérülési idővel. A marketing csapatok 15% -kal több minősített leadet és dollármilliókat tudtak generálni a növekvő folyamatban és bevételben, miközben időt takarítottak meg a Bizible automatizálásnak köszönhetően. Eközben az értékesítési lehetőségenkénti marketingköltség 17% -kal csökkent, ami felszabadította a pénzt a még nagyobb növekedés érdekében.

Forrester TEI of Bizible

Végül nem csoda, hogy sok B2B marketing vezető a Bizible-t játékkönyvének részeként tekinti a szakmai siker érdekében. Bár a vakrepülés izgalmas lehet, eljön az ideje, hogy minden marketingszakember és marketingcsapat elvégezze a következőt. Azok csodálkoznak, hogy valaha hogyan tették-e más módon a munkájukat. A B2B marketing hozzárendelési szoftver ma létezik, hogy megértse a B2B vevő teljes útját, és összekapcsolja a marketinget a folyamatokkal és a bevételekkel. Az új Forrester TEI Bizible című tanulmányával a marketingszakemberek most már hatékonyan képesek kommunikálni ezt az értéket az érdekelt felekkel és a vállalatukon belüli költségvetési tulajdonosokkal.

Nézze meg a teljeset Forrester Bizible jelentés teljes gazdasági hatása.


Source link


12 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok